COMICDOM JOURNAL #39

Αυτή τη σχιζοφρένεια, του να ζούμε σε μία χώρα που όλα γύρω μας καταρρέουν κι εμείς να ασχολούμαστε με τις αναγγελίες της Marvel και τα ρεκόρ της ταινίας THE AVENGERS, μπορώ να την αιτιολογήσω, αλλά δεν είμαι και σίγουρος ότι μπορώ να την εξηγήσω. Λέτε τελικά -με κάποιον τρόπο- το geek gene να αποδειχθεί σωτήριο για την επιβίωσή μας;

  • NEWS

— 1 δισεκατομμύριο δολάρια! Δεν είναι ο ετήσιος προϋπολογισμός ενός κρατιδίου, αλλά τα έσοδα της ταινίας THE AVENGERS, σε παγκόσμιο επίπεδο και σε -μόλις- 19 ημέρες! (…)

— Κι ενώ η ταινία THE AVENGERS συνεχίζει την ξέφρενα επιτυχημένη πορεία της,  ο CEO της  Disney, Bob Iger, ανακοίνωσε το αυτονόητο, ότι δηλαδή θα υπάρξει sequel! (…)

— Τρεις εβδομάδες πριν, είχα αναφερθεί στο γεγονός ότι ο Tony DeZuniga νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, και τώρα βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω ότι τελικά υπέκυψε, σε ηλικία 79 ετών.

— Άλλη μία απώλεια: “Έφυγε” ο μεγάλος Βέλγος δημιουργός Eddy Paape σε ηλικία 92 ετών. Ήταν ο δημιουργός του sci-fi comic, LUC ORIENT, το οποίο δημοσιεύθηκε στα ελληνικά το 1978, στο περιοδικό ΜΠΛΕΚ. (…)

— Ποιοι είναι οι FIRST X-MEN που έρχονται τον Αύγουστο από τη Marvel; Δυστυχώς, τo κρυπτικό teaser δεν αποκαλύπτει κάτι περισσότερο, το κενό, όμως, προσπαθούν να καλύψουν κάποιες φήμες… (…)

— 5 νέα annuals ανακοινώθηκαν από τη DC. Πρόκειται για τα DETECTIVE COMICS, SUPERMAN, THE FLASH, JUSTICE LEAGUE INTERNATIONAL και GREEN LANTERN. Tα τεύχη θα έχουν 48 σελίδες και θα κυκλοφορήσουν τέλη Αυγούστου. (…)

— Η Marvel υπέγραψε με το ComiXology την αποκλειστική διάθεση των αγγλόφωνων single issue comics της, από τo δεύτερηo. (…)

— Ο editor-in-chief της Marvel, Axel Alonso, μίλησε στο Newsarama για τη συνάντηση του Peter Parker με τον Miles Morales και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αυτό ήταν το σωστό timing. (…)

— Ο πρώτος κινηματογραφικός Spider-Man, Tobey Maguire, πήρε συνέντευξη από τον διάδοχό του, Andrew Garfield, για λογαριασμό του περιοδικού VMAN. (…)

— Το CW έδωσε τελικά το “πράσινο φως” για την τηλεοπτική σειρά ARROW, βασισμένη στον ήρωα της DC, Green Arrow. To σενάριο ανήκει στους σεναριογράφους της ταινίας GREEN LANTERN, Greg Berlanti και Marc Guggenheim, ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τον Stephen Amell (HUNG, THE VAMPIRE DIARIES) (…)

—Το BATMAN #1 έπιασε σε δημοπρασία τα $850.000. (…)

— H Warner Bros. Animation και η Warner Home Video παρουσιάζουν την ταινία κινουμένων σχεδίων SUPERMAN VS. THE ELITE, σε σενάριο Joe Kelly. Η ταινία είναι βασισμένη στην ιστορία του ίδιου, με τίτλο “What’s So Funny About Truth, Justice and the American Way” και θα κυκλοφορήσει απευθείας σε DVD στις 12 Ιουνίου. (…)

— Η Comicdom Press βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι από τη Δευτέρα 14/5, το βραβευμένο comic-strip του Έκτορα, FEATHERS, επιστρέφει, αυτή τη φορά στο site της εκδοτικής, comicdom-press.gr, όπου και θα ανανεώνεται κάθε Δευτέρα! (…)

  • FUN STUFF

— Το Newsarama επιλέγει τις 10 καλύτερες συνθέσεις ομάδων Avengers.

— Σε έναν ιδανικό κόσμο, ο Travis Charest θα έπρεπε να είναι ένα από τα πιο μονίμως hot ονόματα της βιομηχανίας. Για του λόγου το αληθές, δείτε τα μελάνια του σε σχέδιο του Jim Lee…

… αλλά και κάτι αποκλειστικά δικό του!

— Nέες φωτογραφίες από την επερχόμενη ταινία DREDD σας περιμένουν στο ComicsAlliance.

— Silver Age Avengers και Justice League, δια χειρός Elena Casagrande.

— 23 απολαυστικά δευτερόλεπτα με φιγούρες του Dan Clowes σε morphing!

— Tone it down! Κάποια σπίτια κομιξάδων είναι καταδικασμένα να προκαλούν επιληπτικές κρίσεις στους επισκέπτες τους κι αυτές οι λάμπες είναι ένα πρώτης τάξεως εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση…

— That’s all folks! Σας αφήνω παρέα με ένα κλασσικό και αρκετά γνωστό σχέδιο του Michael Golden από το 1982 και πρωταγωνιστές τους ήρωες του Marvel Universe της εποχής.