Εργαστήρια Της Comicdom Press Στα Καταστήματα Public

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Comicdom Press συνεργάζεται με τα καταστήματα Public πραγματοποιώντας εργαστήρια comics για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο. Μάθετε περισσότερα για τη θεματολογία τους, τους εισηγητές, τον χρόνο, καθώς και τον τόπο διεξαγωγής τους, στο παρακάτω δελτίο Τύπου.

Γράφοντας με εικόνες

Η τέχνη των comics αποτελεί ένα αφηγηματικό Μέσο που συνδυάζει την εικόνα και το λόγο, με τρόπο μοναδικό. Και ως ξεχωριστή Τέχνη, έχει και αυτή τους μυστικούς “κώδικές” της και τις τεχνικές της. Όταν συνδυάζεται με τη δύναμη του ζωντανού προφορικού λόγου, μέσα από την αφήγηση, το αποτέλεσμα είναι ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό, ταυτόχρονα. Με το πρόγραμμα “Γράφοντας με εικόνες”, ο Μιχάλης Διαλυνάς και η Βασιλεία Βαξεβάνη συνδυάζουν τα δύο αυτά αφηγηματικά Μέσα, με τον πιο αρμονικό τρόπο, συστήνοντάς σας την Τέχνη των comics, τη δομή και τη λειτουργία τους και ξεναγώντας σας στα μυστικά της αφήγησης! Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.

Ημερομηνία: 02/06/2012
Χώρος: Κατάστημα Συντάγματος
Ώρα: 12.00

Εικονογραφώντας το σενάριο

Η συνεργασία ανάμεσα σε έναν σεναριογράφο και έναν σχεδιαστή comics είναι μια διαδικασία γεμάτη προκλήσεις και πιθανούς δημιουργικούς σκοπέλους. Με αφορμή το graphic novel, ΣΥΝΔΡΟΜΟ: Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου και ο Χρήστος Μαρτίνης προτείνουν στους επίδοξους δημιουργούς, τρόπους, ώστε η συνεργασία τους να αποφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ημερομηνία: 08/06/2012
Χώρος: Κατάστημα Συντάγματος
Ώρα: 19.00

Ημερομηνία: 15/06/2012
Χώρος: Κατάστημα Θεσσαλονίκης – Τσιμισκή
Ώρα: 19.00

Kamishibai: Θέατρο από χαρτί

Το Kamishibai είναι μια μορφή οπτικής, συμμετοχικής αφήγησης, η οποία συνδυάζει αρμονικά το ζωντανό, προφορικό λόγο, με την εικόνα. Με ρίζες στην Ιαπωνία του Δωδέκατου Αιώνα, και με μια περίοδο άνθησης μεταξύ των δεκαετιών του ’20 και του ’40, αποτελεί πλέον μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές αφηγηματικών παραστάσεων. H αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη διηγείται μια ιστορία και παράλληλα οι εικόνες διαδέχονται η μία την άλλη, μπροστά στα μάτια των παιδιών, ζωντανεύοντας την ιστορία. Τα παιδιά συμμετέχουν στη διαδικασία της αφήγησης και στη συνέχεια, φτιάχνουν τα ίδια τις εικόνες μιας αφήγησης και κατασκευές εμπνευσμένες από την ιστορία, ενεργοποιώντας τη φαντασία και τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Ημερομηνία: 09/06/2012
Χώρος: Κατάστημα Αμαρουσίου (The Mall Athens)
Ώρα: 12.30

Απλά βήματα για την δημιουργία ενός καλού Comic

Η δόμηση και η συγγραφή μιας καλής ιστορίας είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο ενός καλού comic που θα τραβήξει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Ο Γαβριήλ Τομπαλίδης δείχνει βήμα προς βήμα όλες τις βασικές παραμέτρους που χρειάζεται ένας δημιουργός για να χτίσει μια ενδιαφέρουσα ιστορία.

Ημερομηνία: 22/06/2012
Χώρος: Κατάστημα Συντάγματος
Ώρα: 19.00