COMICDOM RESURRECTED #40: The Bright Side Of Life

Ωραία, σε δυο μέρες έχουμε εκλογές πάλι και, αν τυχόν βλέπετε ειδήσεις, το πιθανότερο είναι να σας έχει καταβάλει ένα αίσθημα φόβου και απελπισίας. Το τέλος έρχεται, τίποτα δεν μας γλιτώνει, τα πάντα θα καταρρεύσουν και ο πανικός είναι η μόνη διέξοδος! Δυστυχώς, μόνο μια λύση μπορώ να σας προσφέρω, προκειμένου να ηρεμήσετε λίγο. Πιθανότατα δεν είναι και η καλύτερη, αλλά είναι εντός του πνεύματος του site και, φυσικά, της στήλης.  Πριν, λοιπόν, πάτε στην τράπεζα για να σηκώσετε όσα χρήματα μπορεί να έχετε, ή και μετά από αυτή την πράξη, λίγη σημασία έχει, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω comics που ίσως καταφέρουν να σας ανεβάσουν λίγο το κέφι.

Για τους φίλους των ηρώων με κολάν, υπάρχουν πάντα τα JUSTICE LEAGUE των Gieffen/DeMatteis, όπως, φυσικά, και το AMBUSH BUG. Όσοι αρέσκονται σε καταστάσεις ξίφους και μαγείας, έχουν πάντα το GROO, που σίγουρα δεν το λες και παραδοσιακό fantasy comic.

Το JOHNNY HIRO δεν αρνείται το καλούπωμα σε μια κατηγορία, αλλά σίγουρα έχει την ικανότητα να ανεβάσει την διάθεση. Εκτός και αν προτιμάτε την YOTSUBA, καθώς το κοριτσάκι με τα πράσινα μαλλιά έχει μια αρκετά ιδιόμορφη και σίγουρα ενδιαφέρουσα προσέγγιση σε αυτό που ονομάζουμε ζωή. Οι πιο νοσταλγικοί, ίσως βρουν πολλά θετικά στο OH SKIN-NAY!, ένα comic strip γεμάτο τρυφερότητα.

Αν όλα αυτά τα παραπάνω τα βρίσκετε από λίγο γλυκερά έως εντελώς ξενέρωτα, την λύση σας την δίνει ο Evan Dorkin, στα MILK AND CHEESE και DORK. Αν και πάλι αυτά είναι λίγο ήπια, και υπάρχει η απαίτηση για κάτι πιο σκληρό, δοκιμάστε και λίγο από το ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ: Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ.

Τέλος, αν την μυθοπλασία την βρίσκετε κάπως βαρετή και θέλετε κάτι με μεγαλύτερη επαφή με την πραγματικότητα, δοκιμάστε το THE NAKED ARTIST του Bryan Talbot, ένα βιβλίο (ναι, σωστά βιβλίο, όχι comic), στο οποίο ο γνωστός δημιουργός δεν διστάζει να βγάλει στην φόρα πολλά από τα καλά και μη κρυμμένα μυστικά πολλών συναδέλφων του.

Κλοπή τίτλου αυτή την εβδομάδα από: ERIK IDLE – Always Look On The Bright Side Of Life