COMICDOM JOURNAL #44

Σερφάροντας στο comics internet: Οι φημολογούμενες απανωτές αλλαγές φρουράς σε πρωτοκλασάτους τίτλους της Marvel, η “προσχώρηση” του Art Spiegelman στην ανθολογία Occupy Comics, ένα ταξίδι στο χρόνο με στάση στα γραφεία της DC το 1979, και ένα 5σέλιδο preview από το NEW YORK MON AMOUR του Jacques Tardi, είναι μόνο μερικές από τις ειδήσεις και τα fun stuff της προηγούμενης εβδομάδας. (UPDATED 18/6 19:40)

  • NEWS

Εξώφυλλο του UNCANNY X-FORCE #11 σε σχέδιο Esad Ribic.

— Φημολογούμενες απανωτές αλλαγές φρουράς στους core τίτλους της Marvel: O Brian Michael Bendis αναλαμβάνει τη συγγραφή των τίτλων UNCANNY X-MEN και Χ-ΜΕΝ,  ο Jonathan Hickman αφήνει τον τίτλο FANTASTIC FOUR για τη σειρά AVENGERS, σε σχέδιο Esad Ribic, ενώ στους Fantastic Four έρχονται οι Matt Fraction και Salvador Larroca. Ο Fraction αφήνει με την σειρά του τον τίτλο του Iron Man, για να συνεχίσουν οι Kieron Gillen και Greg Land.

— Ο δημιουργός του MAUS, Art Spiegelman, είναι το πιο πρόσφατο σημαντικό όνομα του χώρου που προσφέρει δουλειά του στην ανθολογία Occupy Comics. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα out-of-print εξώφυλλο του NEW YORKER από το 2001. (…)

— CAPTAIN ATOM, RESURRECTION MAN και VOODOO. Όπως ανακοίνωσε η DC, αυτοί είναι οι τρεις από τους τέσσερις τίτλους (ο τέταρτος όπως ξέρουμε ήδη είναι το JUSTICE LEAGUE INTERNATIONAL), οι οποίοι και ολοκληρώνονται τον Σεπτέβριο. (…)

— Αληθεύουν άραγε οι φήμες που θέλουν τους WildC.A.T.S. του Jim Lee να “επιστρέφουν” στο DC Universe; (…)

— H DC επιβεβαίωσε τη φημολογία που ήθελε τον Scott Lobdell να αναλαμβάνει τα συγγραφικά ηνία της σειράς SUPERMAN. (…)

— Ο Frank Doyle, ο οποίος έχει γράψει εκατοντάδες σενάρια για την Archie Comics, και ο Steve Skeates, ο οποίος έχει γράψει τόσο για τη Marvel όσο και για τη DC Comics, θα τιμηθούν στις 13 Ιουλίου με το Bill Finger Award for Excellence in Comic Book Writing, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Eisner Awards στο Comic-Con International. (…)

— Όπως όλα δείχνουν, το GREEN LANTERN #0 φέρνει στο DC Universe έναν Green Lantern αραβικής καταγωγής. (…)

— Σε συνέντευξή του σχετικά με το MorrisonCon, ο Darick Robertson αποκάλυψε ότι δουλεύει πάνω σε μία creator-owned σειρά για τη DC, μαζί με τον Christos Gage. (…)

— Όσοι περίμεναν το reboot των κινηματογραφικών Teenage Mutant Ninja Turtles, θα πρέπει να περιμένουν ακόμη περισσότερο, καθώς η Paramount μετέθεσε την ημερομηνία εξόδου της ταινίας στις αιθουσες, από τον Δεκέμβρη του 2013, στον Μάϊο του 2014. (…)

— O “πολυμήχανος” MacGyver επιστρέφει, αυτή τη φορά στα comics, μέσω της Image. (…)

— Το Tr!ckster, το μικρό και επικεντρωμένο στα ανεξάρτητα comics event που έλαβε χώρα για πρώτη φορά πέρσι (ταυτόχρομα με το Comic-Con International στο San Diego) επιστρέφει με ενδυναμωμένο guest list και νέο location. (…)

  • FUN STUFF

— Χαίρομαι πάρα πολύ που έγιναν οι εκλογές, μεταξύ άλλων και γιατί, όταν θα μπαίνω να τσεκάρω καμιά είδηση για τα comics δεν θα μπλοκάρει ο εγκέφαλός μου από δύο -τόσο διαφορετικά- οπτικά μηνύματα σε μία εικόνα.

— Το νέο poster της ταινίας THE AMAZING SPIDER-MAN, φέρνει τη Gwen Stacy στο προσκήνιο…

… ενώ στο ComicBookMovie, υπάρχει προς ακρόαση ολόκληρο το score της ταινίας, σε μουσική James Horner.

— O βετεράνος cartoonist, Al Jaffee, μοιράζεται τις σκέψεις του περί επαγγελματισμού και δημιουργικότητας.

— Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα γιορτάστηκε γα πρώτη φορά στις 19 Ιουνίου 1910 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Για φέτος, το Newsarama επέλεξε τους 10 καλύτερους και τους 10 χειρότερους μπαμπάδες των comics.

— Μάλλον το αντίθετο του “Fun Stuff”, αλλά σε κάθε περίπτωση ένα ιστορικό γεγονός που αξίζει να θυμόμαστε. Το 1948 καίγονταν comics στους δρόμους και ο Joe Sergi αναλαμβάνει για λογαριασμό του Comic Book Legal Defence Fund να μας θυμίσει τις συνθήκες εκείνης της εποχής.

— Ο Sean Kleefeld γυρίζει κι αυτός πίσω στο χρόνο, μιλώντας για τα γεγονότα που οδήγησαν στη Marvel Comics των υπερηρώων.

— Παραμένουμε στο παρελθόν, καθώς ένας από τους καλύτερους και γνωστότερους letterers των comics, ο Todd Klein, μας ξεναγεί στα γραφεία της DC το 1979, με αναμνήσεις, φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα. ( 1 | 2 )

Από την ιστορία “Bat-Mite’s New York Adventure” (DETECTIVE COMICS #482), σε σενάριο Bob Rozakis και σχέδιο Michael Golden)

— Η τέχνη του Brian Bolland συναντά εκείνη του Moebius, με θέμα από τις ιστορίες του ARZARCH.

— Ξανά Moebius, αυτή τη φορά μέσω της στήλης Swipe File του Bleeding Cool που συγκρίνει παρόμοιες εικόνες. Αρχικά, μια προσωπογραφία του Jimi Hendrix δια χειρός Moebius…

… και στη συνέχεια, αρκετά χρόνια μετά, ο Jamie Hewlett προσωπογραφεί τον Lou Reed.

 — Το AVENGERS STUFF είναι ένα blog αφιερωμένο στην ταινία THE AVENGERS και έχει κάθε λογής fan stuff μπορεί να φανταστεί κανείς…

…εκτός αυτού που τους ξέφυγε…

— That’s all folks! Σας αφήνω με ένα εξαιρετικό preview: Το NEW YORK MON AMOUR του Jacques Tardi κυκλοφορεί στα αγγλικά τον Ιούλιο από τη Fantagraphics και εδώ μπορείτε να διαβάσετε ένα 5σέλιδο δείγμα του.