COMICDOM JOURNAL #45

Σερφάροντας στο comics internet: Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στην έλλειψη σημαντικών ειδήσεων από το εξωτερικό, για να καταλάβει ότι μπήκαμε για τα καλά στην προ-Comic Con περίοδο. Κι ενώ όλοι κρατούν τις ανακοινώσεις τους για τις ημέρες του μεγάλου event, στα Fun Stuff της εβδομάδας συναντάμε trailers από τις ταινίες DREDD και THE DARK KNIGHT RISES, καθώς και artwork από τους Frank Frazetta, Fabio Moon, Michael Cho και Bill Mund.

  • NEWS

— Σε συνέντευξή του στο Comics Reporter, ο Ed Brubaker επιβεβαίωσε ότι με δική του επιλογή αφήνει τη σειρά Captain America, για να ασχοληθεί μεταξύ άλλων με creator-owned projects. (…)

— Τα κακά νέα για τους fans του Paolo Rivera είναι ότι φεύγει από τη Marvel μετά από 10 χρόνια. Τα καλά νέα είναι ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την εκδοτική, ενώ παράλληλα θα ασχολείται με δικά του projects. (…)

— Μετά από παρουσία μεγαλύτερη των τριών δεκαετιών και 1669 strips, ο δημιουργός των SIMPSONS και FUTURAMA, Matt Groening, ολοκλήρωσε το εβδομαδιαίο comic strip του, LIFE IN HELL. (…)

— Tι συνέβη ώστε να χρειαστεί η παρέμβαση του Comic Book Legal Defense Fund προκειμένου η Greenville Public Library να μην αποσύρει αντίτυπα του NEONOMICON του Alan Moore από τα ράφια της; (…)

— H DC συνεργάζεται ξανά με τη Nielsen NRG, για τη διεξαγωγή μιας ακόμη έρευνας στους αναγνώστες comics και τους retailers των ΗΠΑ. (…)

— Ο Todd Allen του The Beat αναλύει τα μέχρι τώρα δεδομένα, σχετικά με τις φημολογούμενες αλλαγές φρουράς στους core τίτλους της Marvel. (…)

— To 2o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κόμικς θα πραγματοποιηθεί από το περιοδικό Νέο Επίπεδο από 29 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, και θα πλαισιωθεί από εκθέσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα και workshop. (…)

  • FUN STUFF

— To Newsarama επιλέγει τα 10 σημαντικότερα superhero rebrandings.

— Frank Frazetta – The Midwood Paperback Illustrations ~ 1963-64. Enjoy!

DREDD The trailer.

— O Fabio Moon αναπαράγει το εξώφυλλο του (UNCANNY) X-MEN #137.

— Spider-Man δια χειρός Michael Cho.

— Tα team-ups που θα έπρεπε να έχουν συμβεί (αλλά δεν συνέβησαν ποτέ) φιλοξενούνται στο πλούσιο archive του blog, Super-Team Family: The Lost Issues, με αμέτρητα, καλοφτιαγμένα mashup εξώφυλλα.

— THE DARK KNIGHT RISES trailer (by Warner Bros. in partnership with Nokia).

— Justice League of Afro-America, από τον Bill Mund.

— That’s all folks! Σας αφήνω παρέα με μία “χειροποίητη” εισαγωγή του αγαπημένου FUTURAMA, το οποίο επέστρεψε πριν από μερικές ημέρες για την 7η σεζόν του στο Comedy Central. Όσοι πιστοί σπεύσατε!