COMICDOM JOURNAL #46

Σερφάροντας στο comics internet: Ο Spider-Man αποκτά sidekick, προετοιμάζεται animation film με πρωταγωνιστή τον Popeye, μία άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία για την Ιστορία των manga και τα 10 καλύτερα και 10 χειρότερα πράγματα στο σύγχρονο Marvel Universe, είναι μόνο μερικές από τις ειδήσεις και τα fun stuff της εβδομάδας που πέρασε.

  • NEWS

— Με αφορμή τα 50στα γενέθλια του Spider-Man, ο χαρακτήρας αποκτά για πρώτη φορά sidekick στο AMAZING SPIDER-MAN #692 (δείτε 5σέλιδο preview) και το όνομα αυτού είναι Alpha. (…)

— O Tony Daniel φεύγει από τη σειρά DETECTIVE COMICS. Το τελευταίο του τεύχος ως συγγραφέας θα είναι το #12 και ως σχεδιαστής το #0. (…)

— Η ταινία THE AVENGERS ξεπέρασε σε έσοδα στις ΗΠΑ, τα $600 εκατομμύρια, γεγονός το οποίο την καθιστά την τρίτη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών. (…)

— Ο Albert Uderzo, ο οποίος προσφάτως αποσύρθηκε από τη δημιουργία νέων ιστοριών ASTERIX, θα επιβλέψει τους επόμενους μήνες την -με σύγχρονα μέσα- αποκατάσταση του έργου του από την περίοδο 1941-1951. (…)

— Ο συν-δημιουργός του Lobo, Roger Slifer, είναι στην Εντατική, μετά από ατύχημα κατά το οποίο χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και εγκαταλείφθηκε στο οδόστρωμα. (…)

— Βιάστηκα την προηγούμενη εβδομάδα να προεξοφλήσω ότι πέσαμε σε pre -San Diego θερινή νάρκη, παραβλέποντας ότι κάποια από τα μεγάλα projects ξεκινούν να παρουσιάζονται σταδιακά. Αυτή τη φορά, μία σειρά από teasers της Marvel με τη φράση “This Is War” προετοιμάζουν για την επιστροφή του PUNISHER WAR ZONE τον Οκτώβριο. (…)

— O Οκτώβριος θα είναι επίσης μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του στήθους στη Marvel, με οκτώ από τους τίτλους της να συμμετέχουν στη καμπάνια. (…)

— Φήμες θέλουν τη Marvel να ετοιμάζει ταινίες ακόμη και για μη δημοφιλείς χαρακτήρες, όπως οι GUARDIANS OF THE GALAXY, THE HUMAN FLY και ANT-MAN.

— Ο Alan Moore και ο σκηνοθέτης Mitch Jenkins ετοιμάζουν μία σειρά ταινιών μικρού μήκους, τα γυρίσματα της οποίας θα ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι. (…)

— Φαίνεται πως ήρθε η ώρα για την έξοδο του Popeye στη μεγάλη οθόνη, με τον animation master Genndy Tartakovsky, στο τιμόνι. Παραγωγοί οι Avi και Ari Arad για τη Sony Animation και σεναριογράφοι οι David Ronn και Jay Scherick. (…)

— Η Vanguard Publishing ανακοίνωσε ότι η hardcover έκδοση του THE FRAZETTA SKETCHBOOK, θα κυκλοφορήσει στις 26 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει 160 σελίδες με ημιτελή και τελικά σχέδια του σπουδαίου καλλιτέχνη που δημοσιεύονται για πρώτη φορά. (…)

— Η AMAZING SPIDER-MAN Week του Newsarama φιλοξενεί συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές της ταινίας Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Martin Sheen και Sally Field, τον σκηνοθέτη Marc Webb και τους παραγωγούς Avi Arad και Matt Tolmach.

 

  • FUN STUFF

— Δύο facts για τον Alpha, τον νέο sidekick του Spider-Man: Καταρχάς λέγεται Andy Maguire (οι δύο ηθοποιοί των ταινιών Spider-Man λέγονται Andrew Garfield και Τobey Maguire – καλό, ε;). Δεύτερον κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει…

O Alpha της DC εμφανίστηκε στο GREEN ARROW Vol.5 #2 τον Δεκέμβριο του 2011 και πέθανε στο ίδιο τεύχος!

— Τα 10 καλύτερα και τα 10 χειρότερα πράγματα στο σύγχρονο Marvel Universe, σύμφωνα με το Newsarama.

Τα πολλά origins του Spider-Man. Ένα άρθρο του CBR που αξίζει να διαβάσετε.

— Δείτε τη manga expert -και μία από τους δύο συγγραφείς του THE ART OF OSAMU TEZUKA: GOD OF MANGA- Helen McCarthy, σε μία άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία για την Ιστορία των manga!

Designs του Alex Ross για τις σειρές της Dynamite, FLASH GORDON: ZEITGEIST και MING THE MERCILESS.

50 comics και χαρακτήρες με μεγάλη απήχηση στο LGBT κοινό των comics, σύμφωνα με έρευνα του Comics Alliance.

— “Μήνυμα” του Robert Crumb στον -κάποτε νεαρό- Dan Clowes.

O Daniel Danger σχεδιάζει στοιχειωμένα σπίτια και απρόσωπα τέρατα.

— That’s all fokls! Σας αφήνω παρέα με ένα εξώφυλλο από το Δεκέμβριο του μακρινού 1969, στο οποίο ο θρυλικός Joe Kubert αυτοπροσωπογραφείται για το DC SPECIAL #5.