ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ MADAME COMICDOM #5

– Έλα βρε αγάπη μου, αφού είμαστε εδώ και δεν πάμε διακοπές γιατί δεν γράφεις ένα post;
– Αφού σου είπα ότι δεν μπορώ γιατί έχω να παραδώσω δουλειές. Ότι τί; Περιμένουν όλοι καλοκαιριάτικα να διαβάσουν κουτσομπολιά;
– Μα τα παιδιά φεύγουν ένας-ένας και στο τέλος θα πιάσει αράχνες το καημένο το site.
– Να μου πεις τι πήγε να κάνει ο Ηλίας στην Ολλανδία και θα το σκεφτώ!
– Έλα, μην κάνεις τέτοια τώρα, αφού σου είπα ότι θα σου πω όταν πρέπει.
– Να το γράψεις μόνος σου, ρε!
– Έλα βρε μωρό μου…

Και κάπως έτσι με τούμπαρε ο γαλίφης. Κατάλαβες, φιλενάδα; Άλλοι μαζεύουν τουλίπες κι άλλοι κάθονται εδώ και χαλάνε το μανικιούρ στο πληκτρολόγιο. Από τη μία αυτό, από την άλλη που έχει γεμίσει το tweeter πατουσάκια σε παραλία, δεν θέλει πολύ για να σου στρίψει. Και έχεις και τον άλλον να σου στέλνει mail και να σου λέει: “Σε πήραμε χαμπάρι μανταμίτσα” και να σου βάζει την εικόνα που θα δείτε παρακάτω. Μανταμίτσα; Άκου εκεί “μανταμίτσα”; Ποιός είσαι, ρε φίλε; Ο Παράβας στο Ο ΜΑΓΚΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΚΥΚΛΟ;

Τί θες να πεις, αγαπητέ; Ότι δεν έχω ζωή; Ενώ εσύ που λιώνεις στο Failbook, έχεις; Γιατί σιγά μην ήξερες το PANDYLAND από πριν… Έχε χάρη που το κοίταξα και μου άρεσε και άρχισα να το διαβάζω και ξέχασα κι εσένα και το mail σου.

Έχε επίσης χάρη που δεν είμαι η Sonia Leong, γιατί η Σόνια δε συγχωρεί! Όλα ξεκίνησαν στις 18 Ιουλίου, όταν η (όχι και τόσο – καταραμένα ασιατικά γονίδια) μικρή Σόνια, άλλαξε την profile picture της στο Facebook και έβαλε αυτή που βλέπετε παρακάτω:

Αν δεν βλέπετε τα σχόλια δίπλα, πατήστε πάνω στην εικόνα να μεγαλώσει και απολαύστε. Λογικά, κάπου εδώ θα έχετε χωριστεί σε δυο στρατόπεδα: Από τη μία, αυτοί που γέλασαν με το αστειάκι του Σπύρου Δερβενιώτη και από την άλλη, αυτοί που το βρήκαν (όπως και η Σόνια) σεξιστικό και απαράδεκτο. Either way, μη βιαστείτε να πείτε άποψη, γιατί έχει κι άλλα. Μετά από αυτό, λοιπόν, η Σόνια φρόντισε να κάνει block τον Δερβενιώτη από το Facebook. Θα μπορούσε να έχει λήξει εκεί το πράγμα και να συμφωνούσαμε όλοι πως αφού θίχτηκε από το μισογυνιστικό (?) σχόλιο του Δερβενιώτη, καλά έκανε και τον διέγραψε. Από ότι φαίνεται, όμως, you fuck with Sonia, you fuck with her whole timeline, γιατί όχι μόνο το συνέχισε στο Facebook τις επόμενες ημέρες, αλλά φρόντισε να πάει το argument και στο Twitter, με αποτέλεσμα η Άρτα και τα Γιάννενα να πέσουν να την παρηγορήσουν.

Ο Δερβενιώτης φρόντισε να θίξει το θέμα του timing:

Ε, αυτό κι αν το πήρε στραβά η Σόνια… Μπορείτε να πάτε στο προφίλ της στο Facebook (το οποίο έχει ανοιχτό) και να διαβάσετε με την ησυχία σας. Εγώ θα πω δυο πράγματα: Πρώτον, προσωπικά ήμουν και είμαι κατά της οπλοκατοχής. Σόνια μου, όσο αυστηροί και αν είναι οι νόμοι στην Αγγλία, προσπάθησε να με πείσεις ότι το να κρατάς όπλο σπίτι σου δεν σημαίνει ότι ενδεχομένως θα το χρησιμοποιήσεις για κάτι πέρα από τη σκοποβολή. Ποτέ να μη σου τύχει εύχομαι, αλλά θέλω να δω τότε τι θα γράφεις στο facebook. Δεύτερον, ναι, το αστείο ήταν χοντροκομμένο. Κι εμένα με πειράζει όταν μου λένε τέτοια πράγματα, αλλά αγάπη μου, δεν μπορείς να λες “I’ve blocked him on there as well, but friends tell me that his twitter is a like a car crash. It seems I really got to him?” και επί τρεις μέρες να ποστάρεις γι’ αυτό το πράγμα, παίζοντάς το ταυτόχρονα “cool και άνετη”. Πες κι εσύ, καλή μου, ότι σε πείραξε, να σου κάνουμε πατ-πατ στην πλατούλα και να συνεχίσουμε τις ζωές μας. Ώχου…

Το καλύτερο από όλα, πάντως, το καλυτερότερο πραγματικά, ήταν αυτό:

‎Sonia , please don’t take comments by Greek men about women too seriously…:)

…NOBODY does!!!!!!;)

Ορκίζομαι, δεν έχω δει καλύτερη σύνοψη όλου του ελληνικού cultural background σε δυο προτάσεις. Μαζί με τη σύνταξη και τη στίξη!!!!!!;)

Φαίνεται, όμως, ότι η Σόνια δεν είναι η μόνη που έχει νευράκια. Θα θυμάστε, σίγουρα, το σύστριγκλο (Αντώνη, επειδή σου άρεσε η λέξη, την ξαναέβαλα) που είχε γίνει με αφορμή το καινούριο πόνημα του Τσούκη, σωστά; Όσο εδώ τσακώνονταν σαν τα κοκόρια, εμείς που δεν έχουμε ζωή πέρα από το να περνάμε τα βράδια μας στο internet με τις γάτες μας, το βρήκαμε θεσπέσια αφορμή να αναλογιστούμε περί Τέχνης. Και ειδικά περί της τιμής της τέχνης. Και να αναζητήσουμε και άλλους καλλιτέχνες με τους ίδιους προβληματισμούς. Που να αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, ντε.

Προφανώς, ο George δεν θεώρησε ότι η Τέχνη του Βασίλη Λώλου αξίζει 12 ευρώ. Μπορεί, μάλιστα, να έκανε και υπολογισμό ανά σελίδα και να σκέφτηκε ότι 1,3 ευρώ είναι πολλά για μια ασπρόμαυρη σελίδα. Ο Λώλος φροντίζει, όμως, να του εξηγήσει πώς λειτουργεί η Τέχνη.

Επίσης, φαντάζομαι ότι θα θυμάστε το uproar που δημιουργήθηκε όταν ανακοινώθηκε ότι ο Βασίλης Λώλος σχεδιάζει Conan. Κανονικά, δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε ακόμα με αυτό. Είναι απόλυτα λογικό όταν κάτι, οτιδήποτε, αλλάζει, στους μισούς να αρέσει και στους άλλους μισούς να μην αρέσει. Είναι η ανθρώπινη φύση. Έχω παρακολουθήσει επικούς καυγάδες, να ξέρετε, για το αν ο Matt Smith είναι καλύτερος από τον David Tennant. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την εξήγηση του Βασίλη για την όλη κατάσταση:

Από ότι φαίνεται, κάτι άνεργοι Έλληνες βγήκαν από τις βρωμερές σπηλιές τους, με το Oxford Dictionary ανά χείρας και με μοναδικό σκοπό να λοιδωρήσουν αυτόν που ονομάζεται LOLOS.

Δεν ξέρω πώς μεταφράζεται το Orc στα Ελληνικά, αλλά τέτοια, λέει, πολεμάει καθημερινά, κάνοντας παράλληλα Τέχνη.

Και για να κλείσω με κάτι ευχάριστο, γιατί πολύ μαυρίσαμε, βρε παιδί μου, η οικογέννεια Παπαμιχαλόπουλου σύντομα θα μεγαλώσει (αν σας προσβάλει η ελευθεριάζουσα γλώσσα, κλείστε τα μάτια σας, παρακαλώ):

Ακόμη κι εσείς που τον αντιπαθείτε, να χαρείτε. Άντε μπράβο!

Θα τα ξαναπούμε σύντομα !!!!!;)
Σας φιλώ.

xxx