Έκθεση Σκίτσου & Καλλιτεχνικά Εργαστήρια Ορνεράκη

Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης μας πληροφορεί μέσω δελτίων Τύπου για δυο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και χρήσιμες εκδηλώσεις. Διαβάστε για την έκθεση νέων σκιτσογράφων, με τίτλο “Όλοι μαζί μας τα φάγανε” και για το πενθήμερο καλλιτεχνικών εργαστηρίων, σε συνεργασία με τον πολυχώρο Spring People, το οποίο περιλαμβάνει και ανοιχτό διαγωνισμό εικαστικού έργου.

Όλοι μαζί μας τα φάγανε

Οι Αχόρταγοι της εξουσίας δεν έχουν όνομα, δεν έχουν πατρίδα. Είναι όλοι ίδιοι!! Τρώνε χρήματα!!

Δεν γνωρίζουν άλλη γεύση παρά αυτή, γιατί είναι… βάρβαροι και ψευδεπίγραφοι, παριστάνοντας τους πολιτισμένους.

Ο Ελληνικός λαός όμως, που χαρακτηρίζεται για την ευφυΐα του, δεν «μασάει».
Αυτοί που τα φάγανε αυτοί να πληρώσουν.

Πέρα απ’ αυτές τις ασχήμιες, υπάρχουν ακόμη πράγματα ευγενή και ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα. Η έκθεση μας, η έκθεση των σπουδαστών του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ.

Σας καλούμε όλους, να δείτε τις δουλειές των νέων σκιτσογράφων, των νέων παιδιών, που θα διαμορφώσουν αισθητική και θ’ ανεβάσουν το πολιτιστικό επίπεδο του λαού που οι… καλοφαγάδες της εξουσίας το κατέβασαν στον πάτο.

Εγκαίνια: Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στις 7.30μμ
Διάρκεια έκθεσης: μέχρι 12 Οκτωβρίου
Η έκθεση θα είναι ανοικτή από τις 10πμ έως τις 7.30μμ
Διεύθυνση: Θήρας 19, πλατεία Αμερικής
Τηλέφωνο: 2108665611
e-mail: info@ornerakis.gr
url: www.ornerakis.gr

 

5νθήμερο Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων: 28/9/12-2/10/12

Διοργάνωση: Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης & Spring People
Τόπος διεξαγωγής: Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης – Θήρας 19, Πλ. Αμερικής

Το Θέατρο, το Σκίτσο και η Λογοτεχνία συναντιούνται σ’ ένα πενθήμερο καλλιτεχνικών εργαστηρίων. Πώς οι ενεργοί πολίτες, μικροί και μεγάλοι, ερμηνεύουν, σχολιάζουν κι αντιδρούν μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν:

Για παιδιά & νέους 9-15 ετών:
Θέατρο, Λογοτεχνία και Σκίτσο με θέμα: Ο άνθρωπος και το φυσικό περιβάλλον- Η ανακύκλωση.

Για ενήλικες:
Κοινωνικό Θέατρο με θέμα: Αναζητώντας δημιουργικές λύσεις στις κοινωνικές προκλήσεις & Κοινωνική ποίηση- Η εποχή και το ποίημα μια σχέση αμφίδρομη- Απόπειρες παραγωγής ποιητικού λόγου.

Μετά τη λήξη των εργαστηρίων, στις 2/10 στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην αυλή του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης, όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της δουλειάς που θα προκύψει από τα εργαστήρια.

Ανοικτός διαγωνισμός εικαστικού έργου

Στα πλαίσια του πενθήμερου καλλιτεχνικών εργαστηρίων θα διεξαχθεί ανοικτός διαγωνισμός εικαστικού έργου (σκίτσο, ζωγραφική, κόμιξ, digital painting) με θέμα: Εικαστική δράση και κοινωνική κριτική. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα πρέπει να αποστείλουν 1 έργο τους σε μορφή jpg σε διάσταση 20×30, 300 dpi ανάλυση, έως και τις 27/9/2012 στη διεύθυνση info@ornerakis.gr (με θέμα: «Για τον Διαγωνισμό Εικαστική Δράση»).

Το βραβείο του διαγωνισμού για το καλύτερο εικαστικό έργο θα είναι μια υποτροφία για ένα από τα μονοετή τμήματα του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης (τμήμα σκίτσου, κόμιξ, ζωγραφικής, digital painting). Τα υπόλοιπα έργα που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό θα εκτεθούν στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου στις 2/10 κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης-λήξης του πενθήμερου καλλιτεχνικών εργαστηρίων.

Για πληροφορίες & εγγραφές:
Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης – Θήρας 19, Πλατεία Αμερικής. Τηλ: 210 8665611 (11.00- 19.00), e-mail: info@ ornerakis.gr
Spring People, 2103450652 (10.00- 15.00), e-mail: springpeople@gmail.com