SNAPSHOT REVIEWS 04-10-12

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

DOCTOR STRANGE: SEASON ONE (OGN)
Writer: Greg Pak
Artist: Emma Rios
Marvel Comics 

Η γραμμή της Marvel με τον (ατυχή) τίτλο SEASON ONE δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία, που είχαν για την DC τα αντίστοιχα EARTH ONE. Ένας βασικός λόγος είναι ότι δεν προσφέρουν τίποτα καινούργιο στους χαρακτήρες, ξαναγράφοντας τα χιλιοειπωμένα origins αυτών. To DOCTOR STRANGE: SEASON ONE είναι αυτό που μπορώ να πω ότι είναι το καλύτερο της σειράς, μέχρι στιγμής.

Ο Doctor Strange είναι ένας χαρακτήρας που αγαπώ πολύ, αλλά έχει πέσει και αυτός θύμα κακοδιαχείρισης, όπως έλεγα και για τον Gambit, πρόσφατα. Η τελευταία καλή ιστορία που θυμάμαι ήταν το DOCTOR STRANGE: THE OATH το 2006! Εδώ, ο Greg Pak έχει την υποχρέωση να πεί το origin του χαρακτήρα, αλλά ευτυχώς διανθίζει την ιστορία του με μικρές λεπτομέρειες , ώστε να μην βαρεθείς, και να δώσει νόημα ύπαρξης σε αυτό το original graphic novel. Ο Pak γράφει έναν άψογο Wong που είναι κάτι παραπάνω απο sidekick, με ενισχυμένο ρόλο, αλλά και χαρακτήρα, απόδοση που θα ήθελα να περάσει και στο main Marvel Universe.

Η Emma Rios έχει ξανακάνει Doctor Strange στο παρελθόν με το STRANGE: THE DOCTOR IS OUT του Mark Waid, το οποίο είχε μια πιο εφηβική αισθητική. Σαφώς βελτιωμένη και με ενήλικο στίλ, δεν είναι τυχαίο που την επέλεξαν να σχεδιάσει και πάλι τον Sorcerer Supreme, καθώς έχει την κατάλληλη κίνηση και ρευστότητα στο σχέδιο της για να αποδώσει τα εφέ της μαγείας.

Στην περίπτωση του DOCTOR STRANGE: SEASON ONE θα ήταν απολύτως δικαιολογημένο ένα SEASON TWO… που ελπίζω να μην λέγεται έτσι, βέβαια. 

SPIDERMEN #5
Writer: Brian M. Bendis
Artist: Sara Pichelli
Marvel Comics 

Εδώ στο Comicdom, ο συνάδελφος Γιώργος Χατζηκωστής και εγώ έχουμε ήδη ασχοληθεί με αυτή τη σειρά, με τα τεύχη #1 και #2. Τα τεύχη #3 και #4 ήταν τα πιο καλά και ενδιαφέροντα τεύχη της σειράς, γεμάτα συγκίνηση και ωραία character moments. Αυτό ήταν ένα one liner review! Για να κλείσω τον κύκλο, θα ασχοληθώ με το πέμπτο και μάλλον χειρότερο τεύχος της σειράς.

Ο Bendis ξεπετάει τον main villain της σειράς με τον πιο αναληθή και βολικό τρόπο που έχω δει εδώ και καιρό και, μάλιστα, στις πρώτες 4 σελίδες. Ακολουθούν σκηνές άνευ σημασίας και μας περρισεύει μια τελευταία σελίδα, στην οποία ο Bendis θεώρησε καλό να κλείσει με cliffhanger!!! Δεν λέω, μπορεί να έχει επιπτώσεις στο main universe ή ακόμα και στο επερχόμενο 700οστό και τελευταίο τεύχος του Amazing Spider-Man, αλλά δεν κλείνεις με cliffhanger, εκτός αν πας γυρεύοντας να σε πετύχει κανένας οργισμένος fan στο δρόμο…

Συνολικά η σειρά είχε καλές στιγμές, ειδικά η λύση του μυστηρίου γύρω από τον Mysterio (see what I did there!), αλλά και το interaction του Peter Parker με την Aunt May και την Gwen Stacy. To highlight για μένα ήταν η σχεδιάστρια Sara Pichelli, αλλά δε θα ξαναπλέξω το εγκώμιο της, τα links παραπάνω είναι εκεί για κάποιο λόγο (shame on me!). Αν δεν σας αρέσουν κάτι σειρές τύπου LOST, που δεν απαντάνε σε όσα υπόσχονται και παίζουν με τα νεύρα του θεατή, τότε μακριά απ’ αυτή τη σειρά.

THE TOWER CHRONICLES: GEISTHAWK #1
Writer: Matt Wagner
Artist: Simon Bisley
Legendary Comics 

Δεν ξέρω εάν έπεσε το μάτι σας στην εταιρεία που εκδίδει αυτό το comic, ίσως με το δίκιο σας, καθώς τα ονόματα των δημιουργών Matt Wagner και Simon Bisley, μπορεί να σας ήταν αρκετά. Η Legendary Comics είναι η εκδοτική προσπάθεια της Legendary Pictures Inc, η εταιρεία πίσω απο ταινίες όπως οι 300, INCEPTION, WATCHMEN και, φυσικά, τo DARK KNIGHT TRILOGY. Το μοναδικό comic που είχε κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα ήταν το απεχθές HOLY TERROR.

Το TOWER CHRONICLES θα είναι τριλογία και η κάθε μια θα αποτελείται από τέσσερα τεύχη. Το πρώτο volume ονομάζεται GEISTHAWK. Αυτός είναι ο αρχικός σχεδιασμός, που φαντάζομαι θα κριθεί από την επιτυχία ή όχι της σειράς. Πρωταγωνιστής είναι ένας μισθοφόρος, κυνηγός του υπερφυσικού, με το όνομα John Tower. Ο John Tower έχει μια ιστοσελίδα, την Geisthawk.com, από την οποία βρίσκει τις επόμενες  δουλειές του.

Σε γενικές γραμμές, ο Matt Wagner δεν καταφέρνει να ξεφύγει πολύ απο τα κλισέ του supernatural genre, με μόνη εξαίρεση, που ίσως αποδειχθεί ενδιαφέρουσα, ότι ο John Tower καταφεύγει στην τεχνολογία για να πολεμήσει τα τέρατα και όχι σε ξόρκια και αλάτια. Για μένα, ο μοναδικός λόγος που απόλαυσα αυτό το τεύχος είναι ο τεράστιος Simon Bisley. Τέρατα και Simon Bisley είναι η συνταγή της επιτυχίας.

Αν παραμείνει ο Simon Bisley και στα δώδεκα τεύχη, ίσως την παρακολουθήσω ολόκληρη. Και λέω ίσως, γιατί $7,99 (76 σελίδες) για κάθε τεύχος είναι λίγο αποτρεπτικός παράγοντας.