ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΙΚΣ #11: Random Greek Artists picSPAM

“Πολλές φορές, ψάχνοντας στο internet, πετυχαίνω διάφορους άγνωστους σχεδιαστές, είτε στο deviantart, είτε στο tumblr, είτε κατά τύχη πέφτω πάνω στα blogs τους. Μερικοί δεν είναι επαγγελματίες, άλλοι είναι, άλλοι έχουν δικό τους στιλ, ενώ άλλοι ακόμα το ψάχνουν και παίζουν με πολλά.”

Μη μπερδεύεστε! Βρίσκεστε στη σωστή στήλη! Απλά δανείστηκα τον τίτλο (και την εισαγωγή) του Random Artist picSPAM του Harry Saxon και σας παρουσιάζω τους καλλιτέχνες γι’ αυτό το πρώτο Random Greek Artists picSPAM: τον Τάσο Κυριακίδη και τον Αποστόλη Ιωάννου.

Ξεκινάμε με τον Τάσο Κυριακίδη και με ένα μίνι βιογραφικό:

O Τάσος Κυριακίδης γεννήθηκε στις 2/7/91. Ε ίναι τεταρτοετής του ΤΕΙ Γραφιστικής της Αθήνας, βετεράνος ερασμίτης της ισπανικής Σαλαμάνκας και wannabe εικονογράφος/κομίστας. Δουλεύει ως γραφίστας, αλλά και φωτογράφος, για να πάρει το επόμενο του τηλεσκόπιο, ενώ στον ελευθερο του χρόνο τρώει Haagen Dazs και παίζει επιτραπέζια.

www.artfromavirgin.com

 

Δεύτερος Έλληνας δημιουργός που θα παρουσιάσουμε σήμερα, είναι ο Αποστόλης Ιωάννου.

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1979 . Από την εφηβεία του έστρεψε το ενδιαφέρον του στη μουσική, τη ζωγραφική και τη φωτογραφία. Σπούδασε φωτογραφία στη Θεσσαλονίκη. Αφού τελείωσε τις σπουδές του, επέστρεψε στη “βάση” του (ή απλά στα Τρίκαλα), όπου άρχισε να κάνει εικονογραφήσεις και σκίτσα. Επηρεάστηκε κυρίως από τη φύση, τα παραμύθια και τα γεγονότα της καθημερινότητάς του. Αφού έκανε κάποια μαθήματα σχεδίου, συνέχισε να βελτιώνεται και να ανακαλύπτει το προσωπικό του στιλ. Μετά την ολοκλήρωση ενός διετούς project (ενός προσωπικού comic), συνεργάστηκε με διάφορα συγκροτήματα, διαφημιστές, εκδοτικούς οίκους, καθώς και με “fanzin-άδες”. Μέχρι στιγμής στην καριέρα του, η τεχνική του είναι περισσότερο εστιασμένη σε εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων, με ζωντανά και χαρούμενα χρώματα, καθώς πιστεύει ότι η βία, η ένταση και η αγένεια κατέχουν ήδη ένα εξωφρενικό κομμάτι στις Τέχνες, παγκοσμίως. Εξακολουθεί να ζει και να εργάζεται στα Τρίκαλα.

http://blackbirdzoo.blogspot.gr/

Κλείνοντας, να ευχαριστήσω τον Harry που μου “δάνεισε” τον τίτλο της στήλης του, για να παρουσιάσω και εγώ δύο Έλληνες δημιουργούς που τυχαία γνώρισα μέσα από το διαδίκτυο. Δύο από τους τόσους που κυκλοφορούν εκεί έξω. Γειά σας, λοιπόν, και καλή εβδομάδα να έχουμε. 🙂