PREVIEWS PICKS (October 2012)

Mπορεί να πρόκειται για ένα από τα “φτωχότερα” τεύχη του PREVIEWS της Diamond εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο, τέσσερις αποφασισμένοι συντάκτες του Comicdom (οι Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου, Αριστείδης Κώτσης, Μυρτώ Τσελέντη και Κώστας Λαμπρόπουλος) βρήκαν νέες κυκλοφορίες που αξίζουν, στην καλύτερη περίπτωση, την προσοχή σας και, στη χειρότερη, ένα καλό θάψιμο.

BLUE PAGES (Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου)

Δύο γεγονότα κυριαρχούν στις “μπλε” σελίδες του PREVIEWS Οκτωβρίου: Η συνέχεια της κορύφωσης του Marvel NOW! και οι νέοι horror τίτλοι της Dark Horse με την επιστροφή του Mignola στον Hellboy. Το ποιο από τα δύο είναι πιο τρομακτικό θα το κρίνει η Ιστορία.

MARVEL

THUNDERBOLTS #1 & 2 (pM 2-3, $2.99)
Red Hulk, Venom, Elektra, Deadpool, Τhe Punisher. Η Marvel λανσάρει ξανά το όνομα Thunderbolts, πάντα με ήρωες χωρίς ηθικές αναστολές, μόνο που αυτή τη φορά είναι και δημοφιλείς. Ο Daniel Way στο σενάριο και ο Steve Dillon στο σχέδιο όντως φαντάζουν οι πλέον κατάλληλοι για τη δουλειά.

AVENGERS #1 & 2 (pM 6, $3.99)
Με 18 μόνιμα μέλη (από κλασικούς Avengers, μέχρι πρώην New Mutants), με τον Jonathan Hickman στο σενάριο και τον Jerome Opena στο σχέδιο, τα πραγματικά νέα είναι ότι οι Avengers βρίσκονται στο peak της δημοφιλίας τους κι ότι η περίοδος Bendis τέλειωσε μετά από πολλά, πολλά χρόνια. Ακόμη, όμως, κι αν αυτοί οι λόγοι δεν προϋπήρχαν, το jaw-dropping δείγμα από το artwork του Opena θα ήταν αρκετό για να ξεκινήσω τη σειρά (που πλέον γίνεται 15νθήμερη).

CABLE AND X-FORCE #1 (pM 10, $3.99)
O Cable επιστρέφει με μία ακόμη ομάδα X-Force και, αυτή τη φορά, εκτός από προβλέψιμα μέλη όπως η Domino, έχει και κάποια “απρόβλεπτα” όπως ο Forge και ο Colossus. Δεν ήμουν ποτέ fan του Salvador Larroca, σε ό,τι αφορά, όμως, τον Dennis Hopeless στο σενάριο, δεν μου είχε αφήσει καθόλου άσχημες εντυπώσεις στο X-MEN: SEASON ONE, οπότε σίγουρα θα διαβάσω αυτό το πρώτο και το δεύτερο τεύχος (και αυτή η σειρά θα είναι 15νθήμερη).

AVENGERS ARENA #1 & 2 (pM 14-17, $2.99)
16 νεαροί ανήλικοι υπερήρωες (ανάμεσά τους μέλη των Runaways και της Avengers Academy) βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα νησί, με σαφές μήνυμα του δεσμώτη τους το “fight or die”. Το αν η ιστορία έχει ενδιαφέρον είναι καθαρά υποκειμενικό. Το αν πάλι μπορεί από τη φύση της να υποστηρίξει ongoing σειρά, δεν είναι. Και δε μπορεί (άλλη μία δεκαπενθήμερη σειρά – αλήθεια, πόσα λεφτά πιστεύουν ότι μπορεί να διαθέσει ο κόσμος σε ένα μήνα;)

AMAZING SPIDER-MAN #699, 699.1 & 700 (pM 44, 45, 47)
Δύο τεύχη που οδηγούν στο φινάλε και ένα που είναι το φινάλε της τελευταίας ιστορικής σειράς της Marvel. Μη στεναχωριέστε, πάντως, γιατί αν επιβιώσει η ονομασία του τίτλου, σε καναδυό χρονάκια θα ‘χουμε γυρίσει και πάλι στην παλιά αρίθμηση.

DARK HORSE

HELLBOY IN HELL #1, (pg. 32, $2.99)
O Mike Mignola επιστρέφει στον διάσημο χαρακτήρα του και τον καθοδηγεί στην κόλαση, σε αυτή τη νέα ongoing σειρά.

ΤΟ HELL YOU RIDE #1 (of 5), (pg. 34, $3.99)
Νέα (western) horror σειρά, σε σχέδιο Tom Mandrake. Μία κατάρα στοιχειώνει τη μικρή πόλη του Telluride, όταν τέσσερις πολεμιστές εκδικούνται την απληστία των χρυσοθήρων που διαταράσσουν την ησυχία των νεκρών τους.

CRIMINAL MACABRE: FINAL NIGHT – THE 3O DAYS OF NIGHT CROSSOVER #1 (of 4), (pg. 36, $3.99)
To horror crossover της χρονιάς αφορά σε χαρακτήρες του Steve Niles και είναι μια συνεργασία ανάμεσα στη Dark Horse και την IDW.

HOUSE OF FUN (pg. 66, $3.50)
Ένα one-shot συγκεντρώνει το νέο υλικό του Evan Dorkin από τα τεύχη του DARK HORSE PRESENTS #10-12, με highlights τα strips των Milk & Cheese και το νέο επεισόδιο της Murder Family!

HIROAKI SAMURA’S EMERALD AND OTHER STORIES TP (pg. 67, $12.99)
Για πρώτη φορά σε αγγλόφωνη έκδοση, συγκεντρώνονται επτά αυτοτελείς ιστορίες του Hiroaki Samura που δημοσιεύονταν κατά καιρούς σε ιαπωνικά περιοδικά.

DC

JUSTICE LEAGUE #15 (pg. 78, $4.99)
Εκμεταλλεύομαι την ανυπαρξία νέων τίτλων από τη DC για αυτό το μήνα, ώστε να συνεχίσω την εκστρατεία μου υπέρ του σχεδιαστή Ivan Reis, ο οποίος έρχεται στον flagship τίτλο της εταιρείας σε αυτό το τεύχος.

VERTIGO

DJANGO UNCHAINED #1 & 2 (pg. 137, $4.99)
Η νέα ταινία του Quentin Tarantino βγαίνει στις αίθουσες το Δεκέμβριο και διαδραματίζεται στον μετα-εμφυλιακό Νότο. Το ομώνυμο comic σε σχέδιο R.M. Guera είναι βασισμένο στην ταινία και περιλαμβάνει ακόμη και σκηνές που κόπηκαν στο μοντάζ.

IDW

THE CROW: SKINNING THE WOLVES #1 (of 3) (pg. 153, $3.99)
Οι ιστορίες από στρατόπεδα συγκέντρωσης αποτελούν κατά κανόνα το υλικό για ενδιαφέρουσες ιστορίες μυθοπλασίας. Με τη συγκεκριμένη να μπλέκεται στον μύθο του The Crow, οι προσδοκίες είναι σαφώς ανεβασμένες.

IMAGE

MARA #1 (of 6) (pg. 182, $2.99)
Σε σενάριο Brian Wood, η ιστορία της Mara μιλάει για έναν μελλοντικό κόσμο, όπου οι αθλητικές επιδόσεις βρίσκονται στην κορυφή του ενδιαφέροντος. Ειδικά, αν στην πορεία αποκτάς και υπερδυνάμεις live στην τηλεόραση. Δε με ψήνει, αλλά οφείλω να το αναφέρω.

 

GREEN PAGES (Αριστείδης Κώτσης)

PRIVATE EYE (Action Lab Entertainment, pg. 226, $3.99)
Σχεδόν κάθε μήνα υπάρχει τουλάχιστον ένας “άκυρος” τίτλος που μου εξάπτει την περιέργεια… Ένας τίτλος, για τον οποίο να μη γνωρίζω τίποτε και να νιώθω έτοιμος να τον δοκιμάσω, χωρίς να έχω και ιδιαίτερες προσδοκίες.Αυτός εδώ είναι ένας τέτοιος τίτλος, με πρωταγωνιστή έναν πειρατή-ιδιωτικό detective. Εξ’ ού και ο τίτλος του comic που, όμως, ατύχησε, μια που η Diamond τον μετέφερε στο PREVIEWS σαν PRIVATE EYE… Μπορείτε να ρίξετε μια κλεφτή ματιά στο one shot εδώ και να κρίνετε αν  αξίζει να δοκιμάσετε την τύχη σας…

SHERLOCK HOLMES: THE LIVERPOOL DEMON #1 (Dynamite Entertainment pg. 275, $3.99)
Αυτή δεν είναι η πρώτη σειρά Sherlock Holmes στην Dynamite. Συγκεκριμένα, δεν είναι ούτε η πρώτη φορά που η Leah Moore και ο John Reppion γράφουν για τις περιπέτειες του μεγαλύτερου detective στην Dynamite… Το καλύτερο στοιχείο, από όσα θυμάμαι από εκείνη τη σειρά, ήταν το artwork του πρωτοεμφανιζόμενου Aaron Campbell, ο οποίος, όμως, απουσιάζει από αυτό το limited series, καθώς στη θέση του βρίσκεται ο Matt Triano (GRIMM FAIRY TALES). Παρά την αγάπη μου για το χαρακτήρα, πιο πιθανό το βλέπω να αγοράζω κάποιο από τα comics που γράφει ο Al Ewing (τον οποίο εκτιμώ πολύ περισσότερο ως συγγραφέα) για τη Dynamite.

DON’T GO WHERE I CAN’T FOLLOW (Drawn & Quarterly, pg. 292, $19.95)
Ελάχιστη σχέση έχει αυτό εδώ με τις υπόλοιπες δουλειές του Anders Nilsen (BIG QUESTIONS, MONOLOGUES FOR THE COMING PLAGUE). Πρόκειται για μια συλλογή από comics, εικόνες, σημειώματα και άλλα που καταγράφουν τη σχέση του δημιουργού με την αρραβωνιαστικιά του, μέχρι το θάνατό της από καρκίνο. Με το συγκεκριμένο comic έχουμε ξανασχοληθεί τόσο εγώ όσο και συνοδοιπόρος Γιώργος Χατζηκωστής, πριν από έξι χρόνια περίπου. Πλέον, ξανακυκλοφορεί από τη Drawn and Quarterly σαν hardcover, με ένα νέο επίλογο από τον Nilsen.

7 MILES A SECOND (Fantagraphics, pg. 292, $19.99)
Το συγεκριμένο comic είχε κυκλοφορήσει το μακρινό (χε) 1996, από ένα νέο τότε line της Vertigo (το Vertigo Verite), με επίκεντρο κάποιες πιο “ανθρώπινες” ιστορίες, απομακρυσμένες από τα elements φαντασίας που έμοιαζαν να γίνονται ο κανόνας (από το ίδιο line κυκλοφόρησε και το THE SYSTEM του Peter Kuper). Πρόκειται για την ιστορία της ζωής του David Wojarowicz (όσοι έχουν καλή σχέση με τη σύγχρονη Τέχνη, ίσως να τον γνωρίζουν), ο οποίος πέθανε το 1992 από AIDS. Το comic ξεκίνησε να το γράφει ο ίδιος, αλλά το ολοκλήρωσαν οι συνεργάτες του. Τώρα, η Fantagraphics το κυκλοφορεί σε πολυτελή, προσεγμένη και επαυξημένη έκδοση. Με μια σύντομη αναζήτηση στο δίκτυο, πάντως, μπορείτε να βρείτε ακόμα την προηγούμενη έκδοση σε πολύ μικρότερη τιμή.

LAST CALL VOL 02 (Oni Press, pg. 305, $12.99)
Το πρώτο volume του LAST CALL, στο οποίο δυο νεαροί βρίσκονται με άγνωστο τρόπο σε ένα ιδιαίτερα μυστήριο τρένο, όπου συμβαίνουν πολύ περίεργα πράγματα, είναι κατά την άποψη μου μακράν η καλύτερη δουλειά του Βασίλη Λώλου. Δεν είναι τυχαίο ότι πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου volume, όχι μόνο δεν το έχω ξεχάσει, αλλά περιμένω ακόμα (και, από ότι καταλαβαίνω, δεν είμαι μόνος σε αυτό) τη συνέχεια του. Και, να λοιπόν, που το δεύτερο volume βρίσκεται πλέον στα solicitations του PREVIEWS…

2000 AD PROG 2013 (Rebellion, pg. 312 , $10.00)
Ήρθε πάλι ο καιρός για την ετήσια εκατοντασέλιδη έκδοση του 2000AD (μια παράδοση που ξεκίνησε το 2000 – μέχρι τότε είχαμε τα παραδοσιακά annuals). Το solicitation μιλά για την επιστροφή των STRONTIUM DOG, THE RED SEAS, AMPNEY CRUCIS, AQUILA και ABSALOM, μαζί με την καθιερωμένη ιστορία JUDGE DREDD. Τι κι αν η ταινία DREDD 3D δείχνει να πάτωσε εμπορικά; To 2000 AD βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση στα χέρια του Tharg (γκουχ-Matt Smith-γκουχ) και συνεχίζει μια μακρά και πολύ καλή περίοδο. Παράλληλα, στα solicitations αυτού του μήνα θα βρείτε διαθέσιμο και το θρυλικό SHAKO των Pat Mills και John Wagner, με πρωταγωνίστρια την πολική αρκούδα που σπέρνει θάνατο (κυρίως σε πράκτορες της C.I.A.)

UNEARTHING SC (Top Shelf, pg. 318, $29.95)
UNEARTHING LTD ED HC (Top Shelf, pg. 318, $74.95)
Το UNEARTHING μιλά τόσο για τη ζωή του φίλου του Alan Moore, Steve Moore (απλή συνωνυμία), όσο και για την ιστορία του Νότιου Λονδίνου, με τον χαρακτηριστικό τρόπο του Moore. Η ιστορία αυτή ξεκίνησε στο LONDON CITY OF DISAPPEARANCES του Ian Sinclair, όπου ο Alan Moore συμμετείχε με μια ιστορία, έπειτα μεταφέρθηκε σε ζωντανές παραστάσεις, ηχογραφήθηκε σε cd και LP και τώρα μεταφέρεται σε ένα βιβλίο με κείμενο και πολλές εικόνες του Mitch Jenkins, σε μια σειρά από εκδόσεις διαφόρων μεγεθών. Η κανονική έκδοση έχει το μέγεθος μιας σελίδας Α4, ενώ οι άλλες δυο μιας σελίδας Α3. Δεν είμαι σίγουρος αν έχει θέση αυτή η έκδοση σε comics picks και σίγουρα είναι μια έκοδση που αφορά μόνο τους fans του μεγάλου δημιουργού, αλλά δεν είμαστε και λίγοι.

X-O MANOWAR VOL. 01: BY THE SWORD (Valiant Entertainment, pg 325, $9.99)
Παρά τα καλά λόγια του Δημήτρη Σακαρίδη (την άποψη του οποίου για τα comics, εμπιστεύομαι περισσότερο και από τη δική μου) για τους τίτλους της Valiant, αλλά και συγκεκριμένα για το X-O MANOWAR, δε δοκίμασα να διαβάσω κάποιο τίτλο. Αυτή εδώ η έκδοση με τα 4 πρώτα τεύχη στα $9.99 μοιάζει αρκετά συμφέρουσα για να πάρει κανείς μια καλή γεύση.

 

ΜΑΝGA (Μυρτώ Τσελέντη)

Νομίζω ότι το έχω επαναλάβει αρκετές φορές, αλλά, διαβάζοντας κάθε μήνα το PREVIEWS, μου είναι δύσκολο να χαρακτηρίσω έναν μήνα “καλό” ή “κακό”. καθώς καλό είναι να υπάρχουν πολλές και ποιοτικές επιλογές, αλλά καλό είναι και να μην υπάρχει τίποτα τέτοιου είδους και τα λεφτά να παραμένουν στην τσέπη μας. Καλός σε πρωτόγνωρα επίπεδα για την τσέπη είναι, λοιπόν, αυτός ο μήνας, τουλάχιστον όσον αφορά τα manga, αφού έβγαλα από την μύγα ξίγκι για να γράψω το παρακάτω κείμενο!

BLOOD LAD VOL.1 (Yen Press, pg. 336, $18.99)
TWILIGHT, την κατάρα μου να ‘χεις! Νεαρός βρικόλακας και άρχοντας των δαιμόνων, αντί να κάτσει στα αυγά του και – ξέρω ‘γω – να βασανίζει κανέναν αμαρτωλό στην κόλαση, ανακαλύπτει της ιαπωνική pop culture και κολλάει σε video games, manga και Johnnys (το τελευταίο είναι δική μου υπόθεση). Σαν να μην έφτανε αυτό, σαν καλός otaku, ερωτεύεται Ιαπωνεζούλα, την οποία σκοτώνουν οι εχθροί του. Oh, the drama!

KAORU MORI: ANYTHING & SOMETHING HC (Yen Press, pg. 336, $16.99)
Το μόνο πραγματικά αξιόλογο manga αυτού του μήνα είναι μια συλλογή από αυτοτελή short stories από την Γιαπωνέζα Αρχόντισσα της Βικτωριανής Αγγλίας. Τύπου, αν σας τελειώνουν τα επεισόδια του Downton Abbey και έχετε σύνδρομο έλλειψης από μεγαλόπρεπες επαύλεις, υπηρετικό προσωπικό και σύγκρουση των τάξεων, τα λεφτά σας εδώ.

GOOD-BYE GEIST GN (Gen Manga Entertainment, pg. 298,  $9.95)
Η υπόθεση τούτου εδώ μου φαίνεται απίστευτα creepy, and not in a good way. Μια κοπελίτσα πηγαινοέρχεται στο σχολείο με συγκοινωνίες και παλεύει καθημερινά με τα πλήθη σε αυτά. Οι εφαψίες δεν είναι σπάνιοι στα δικά μας μέσα μεταφοράς, οπότε φαντάζεστε πώς ανθούν στα στριμωγμένα βαγόνια του ιαπωνικού μετρό. Η ηρωίδα μας, όμως, έχει πολύ χειρότερη μοίρα, καθώς πέφτει θύμα βιασμού (στις συγκοινωνίες μέσα απ’ ότι αντιλαμβάνομαι – ναι, κι εγώ έχω κάποιες απορίες). Ένας τύπος κινηματογραφεί κρυφά την πράξη και κάποιος (άλλος; Ο ίδιος; Θα σας γελάσω…) σφάζει γάτες! Σοβαρά, ακούγεται απαίσιο!

PIXIV ALMANAC SC (Udon, pg. 321, $39.99)
Το Pixiv, από ό,τι αντιλαμβάνομαι, είναι το Ιαπωνικό Deviantart. Το γεγονός ότι έχει περισσότερα από 2 εκατομμύρια μέλη με προδιαθέτει για πολύ σκουπίδι και yaoi fan art, οπότε θα αποφύγω να το επισκεφτώ προς το παρόν. Για αυτό και η συγκεκριμένη έκδοση που επιλέγει την αφρόκρεμα από αυτούς τους καλλιτέχνες ίσως να είναι μια ασφαλής και αισθητικά αξιόλογη επιλογή.

TUNE SUMO (:01 First Second, pg. 295, $14.99)
ΟΚ, δεν είναι manga (εδώ καλά-καλά ούτε ασιατικό είναι), αλλά είπα να το βάλω, γιατί μου φαίνεται συμπαθητικό. Ή γιατί με τόση σκατίλα στο Μanga Previews αυτού του μήνα τα στάνταρ μου πέσανε απότομα και δεν έχω διαύγεια πνεύματος για να το κρίνω όσο σκληρά του αξίζει.

Πρώην αθλητής του ράγκμπι, που ποτέ δεν έγινε επαγγελματίας, ανακαλύπτει νέα καριέρα στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, ως αθλητής στο σπορ των ντελικάτων κορασίδων και των ευαίσθητων συναισθημάτων, το sumo. Δημιουργός τουcomic είναι ο Thien Pham, που κάποια συγγένεια με Ασία την έχει σίγουρα και δείγματα της δουλειάς του μπορείτε να δείτε στο blog του.

 

MERCHANDISE (Κώστας Λαμπρόπουλος)

Το ότι εδώ αγαπάμε το DOCTOR WHO δεν είναι μυστικό. Σε αρκετά PREVIEWS PICKS έχω παρουσιάσει DOCTOR WHO merchandise, ενώ έχω γράψει και ανεξάρτητα posts, όπως το Φόρεμα Dalek, ή το Μίνι Tardis Χρηματοκιβώτιο. Όσοι παρακολουθείτε τη σειρά, λοιπόν, καταλαβαίνετε ότι τα Χριστούγεννα μοιάζουν πολύ πολύ μακρινά. Ειδικά με το τελείωμα που… όχι, πρέπει να το ελέγξω και να μην κάνω spoiler. Για να είναι λίγο πιο ευχάριστη η αναμονή μέχρι τα Χριστούγεννα, αποφάσισα όλο το merchandise section αυτού του PREVIEWS PICKS να το αφιερώσω στον καλό γιατρό.

DOCTOR WHO TENTH DOCTOR COSTUME T/S (pg. 366, $26.00)
Έχει απίστευτη κίνηση στο δρόμο. Έχεις νεύρα, δεν έχεις προλάβει να πιει καφέ και, φτάνοντας στην εταιρεία, ανακαλύπτεις και ότι κάποιος σου έχει φάει τη θέση στο parking. Φτάνοντας στο ασανσέρ, το χάνεις για δευτερόλεπτα και, όταν τελικά ανέβεις πάνω, σε ενημερώνει η γραμματέας ότι το meeting που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα θα γίνει εκτάκτως σήμερα, καθώς ο διευθυντής πωλήσεων θέλει να κάνει αυτό που λέμε long weekend. Τι κάνεις; α) Δηλώνεις παραίτηση, β) Κρύβεσαι κάτω από το γραφείο σου και, αντί να μιλάς, βγάζεις μονάχα άναρθρες κραυγές, γ) Βγάζεις από την τσάντα σου αυτό το t-shirt και μπαίνεις με αυτοπεποίθηση στο meeting με τον καφέ σου στο χέρι. Μετά την πλαστική σακούλα που την παρασέρνει ο άνεμος, είναι ό,τι πιο όμορφο έχω δει ποτέ μου.

DOCTOR WHO 1ST DOCTOR MAXI BUST (pg. 416, $89.99)

-Εγώ είμαι μεγάλος φαν του DOCTOR WHO. Το παρακολουθώ ανελλειπώς από το 2005 αν θες να ξέρεις!

Εάν έχετε ακούσει ποτέ αυτή τη φράση και το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό σας ήταν “καραμπίνα”, τότε αυτό το bust είναι για εσάς. Εάν πάλι δεν έχετε ακούσει ποτέ αυτή τη φράση, αλλά παρακολουθείτε το DOCTOR WHO λίιιιγο πριν το 2005, τότε δεν βλέπω το λόγο γιατί αυτό το bust να μην είναι για εσάς. Εάν, όμως, έχετε πει αυτή τη φράση, ειδικά δε συνοδευόμενη και από την έπαρση που υποννοείται, τότε λυπάμαι, αλλά ο μόνος τρόπος που βλέπω αυτό το bust να απευθύνεται σε σας, είναι πέφτοντας στο κεφάλι σας. Για να μην παρεξηγηθώ, σε καμία περίπτωση δεν είναι κακό να έχει δει κάποιος μόνο τα καινούρια επεισόδια και να μην έχει και καμία όρεξη να δει τα παλαιότερα. Δεκτόν. Αλλά fan και μεγάλος, μάλιστα, δεν είναι. Όχι αν δεν έχει διαβάσει έστω και ένα tutorial για το πώς να πλέξει μόνος του το κασκόλ του Tom Baker. Για τους υπόλοιπους, αυτή είναι η ευκαιρία σας να έχετε τον William Hartnell στο ράφι σας.

DOCTOR WHO TARDIS TOWEL (pg. 437, $27.99)
Μπορεί να τελείωσε το καλοκαίρι ή πιο σωστά να έχει τελειώσει το καλοκαίρι μέχρι να έρθει στα χέρια σας η συγκεκριμένη πετσέτα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να περιμένετε μέχρι το επόμενο. Εξασφαλίστε από τώρα ότι θα έχετε την καλύτερη πετσέτα στην παραλία, είτε αυτή είναι στη Γη είτε οπουδήποτε αλλού στο σύμπαν. Μπορείτε, αν θέλετε, να προσπαθήσετε να πείσετε τους παρευρισκόμενους ότι πρόκειται για το Tardis σας που το στραβοπαρκάρατε και έχει μείνει θαμμένο μέσα στην άμμο. Οι διαστάσεις της πετσέτας είναι 30” x 60 ” και πλένεται κανονικά στο πλυντήριο.

DOCTOR WHO TARDIS HOODED BATHROBE (pg. 437, $75.99)
Ας υποθέσουμε ότι είμαστε τύποι της παραλίας. Φροντίσαμε να έχουμε την πιο cool πετσέτα που έχει υπάρξει στο σύμπαν, σε κάθε χρονική στιγμή. Φροντίσαμε, επίσης, να φοράμε ένα από τα πιο cool t-shirts που έχουν ποτέ υπάρξει. Δεν πρέπει να φροντίσουμε ώστε και το μπάνιο μας να είναι μια μοναδική εμπειρία; Πρέπει. Και τι καλύτερο από αυτό το μπουρνούζι; Μπορεί να μη σε μεταφέρει στο χωροχρόνο, μπορεί να μη μου έρχεται κανένα καλό αστείο με το “it’s bigger on the inside”, αλλά φαίνεται τόσο άνετο που μετά από ένα χαλαρωτικό μπανάκι θα αισθάνεσαι σα να έχεις ταξιδέψει στο χρόνο. Προσοχή μόνο, διότι κυκλοφορεί σε ένα μόνο μέγεθος, το “one size fits most”, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

DOCTOR WHO YAHTZEE COLLECTORS EDITION (pg. 449)
Χα! Νομίζατε ότι αυτή τη φορά τη γλυτώσατε και δε θα γκρινιάξω για την κρίση. Την άτιμη κρίση που μας μειώνει τα εισοδήματα και δεν μας αφήνει λεφτά να σπατ… ε, να επενδύουμε στη συλλογή μας. Και σα να μην έφτανε αυτό, μας κλείνει και μέσα. Αφού, λοιπόν, αναγκαστικά κλεινόμαστε μέσα, καιρός είναι να κατεβάσουμε από το πατάρι τα παλιά μας επιτραπέζια, να αντικαταστήσουμε τα ζάρια που λείπουν και να φωνάξουμε τους φίλους μας για μια ωραιότατη βραδιά. Τι κάνουμε όμως όταν α) δεν έχουμε παλιά επιτραπέζια στο πατάρι, β) αυτά που έχουμε τα έχουμε βαρεθεί; Εάν τυχαίνει και είμαστε fan του Δόκτορα (αν και, μεταξύ μας, για να έχετε φτάσει να διαβάζετε μέχρι εδώ, τι άλλο μπορεί να είστε) τότε εδώ έχουμε την καλύτερη λύση. Ένα κλασικό παιχνίδι ζαριών, σε μια επετειακή έκδοση και σε τιμή που δεν το καθιστά πολύ ακριβό. Μην κοιτάτε που η Diamond δεν μας κάνει τη χάρη, το SRP ήταν $24.99, αλλά αν κάνετε μια γύρα θα το βρείτε πολύ πιο κάτω. Εάν πριν το παραγγείλετε θέλετε να μάθετε λίγα πράγματα παραπάνω για το Yahtzee, κάντε click εδώ για το pdf με τους κανόνες του παιχνιδιού από την Hasbro. Αν πάλι είστε σε άλλη διάθεση, μπορείτε να δοκιμάσετε μια λίγο πιο “περιπετειώδη” εκδοχή του παιχνιδιού. Και, τέλος, ας μου εξηγήσει κάποιος πώς σκεφτόταν αυτός που μπήκε στο ηλεκτρονικό κατάστημα Shopping.com και ήθελε να κάνει μια side by side σύγκριση του Yahtzee με ένα adult κοστούμι καλόγριας

Εάν τα παραπάνω δεν αρκούν για να καλύψουν το κενό (όχι, όχι spoilers είπαμε) που σας άφησε το τελευταίο επεισόδιο, το PREVIEWS έχει και άλλα καλούδια, όπως audio CDs, τσαγιέρες αλλά και κάλτσες! Κάντε μια βόλτα από το μαγαζί της αρεσκείας σας και ρωτήστε τους ή μπείτε στο site της Diamond και αναζητήστε το order form, ώστε να δείτε και τα υπόλοιπα. Μέχρι την επόμενη φορά, απολαύστε το theme του DOCTOR WHO παιγμένο σε δυο τεράστια Tesla Coils.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PdrqdW4Miao[/youtube]