COMICDOM JOURNAL: The NYCC2012 Edition

Καταιγισμός ειδήσεων (κάποιες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον) από το σημαντικότερο χειμερινό comic con της Αμερικής! Το COMICDOM JOURNAL αυτής της εβδομάδας επικεντρώνεται στο New York Comic Con, που διεξήχθη φέτος από τις 11 έως και τις 14 Οκτωβρίου, χωρίς να παραβλέπει την υπόλοιπη ειδησεογραφία και τα καθιερωμένα, artwork και fun stuff!

  • ΝΥCC

– DC/VERTIGO

— Νέα ongoing σειρά με πρωταγωνιστή τον Superman, σεναριογράφο τον Scott Snyder και σχεδιαστή τον Jim Lee, ανακοίνωσε η DC. Η κυκλοφορία της θα είναι ένα είδος εορτασμού για τα 75 χρόνια του χαρακτήρα, καθώς και για την επερχόμενη ταινία THE MAN OF STEEL. (…)

— Οι fans του Superman είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το The New 52 Superman panel, στο οποίο δημιουργοί των “Superbooks” μίλησαν για τις σειρές τους και όσα θα ακολουθήσουν. (…)

— O Keith Giffen θα γράφει για τη DC τη νέα σειρά THRESHOLD, με πρωταγωνιστές space heroes, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση της σειράς BLUE BEETLE. (…)

— Ανάμεσα στα νέα projects της Vertigo βρίσκονται το THE WAKE των Scott Snyder και Sean Murphy, το TRILLIUM του Jeff Lemire, και ένα event που θα ενώνει τους κόσμους από τα UNWRITTEN και FABLES.

— O Paul Pelletier θα είναι ο νέος σχεδιαστής της σειράς AQUAMAN, αρχής γενομένης από το #15. (…)

— Δεκαέξι από τα εξώφυλλα τίτλων του New 52, που δόθηκαν στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια του NYCC. (…)

— O David Goyer, εκ των σεναριογράφων του DARK KNIGHT RISES, ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τον Geoff Johns στη συγγραφή ενός event 13 τευχών, το θέμα του οποίου δεν αποκάλυψε. (…)

– MARVEL

— SUPERIOR SPIDER-MAN θα λέγεται η νέα ongoing σειρά που αντικαθιστά τον ιστορικό τίτλο AMAZING SPIDER-MAN, σε μια πιο σκοτεινή εκδοχή. Το σενάριο ανήκει στον Dan Slott, το σχέδιο στον Ryan Stegman, ενώ πίσω από τη μάσκα του Spider-Man ΔΕΝ θα βρίσκεται ο Peter Parker. (…)

— Έρχεται το επόμενο κύμα της σειράς των Season One graphic novels της Marvel: WOLVERINE SEASON ONE από τους Ben Acker και Ben Blacker και Salva Espin, IRON MAN SEASON ONE από τον θρυλικό Howard Chaykin και τον Gerald Parel και THOR: SEASON ΟΝΕ από τους Matthew Sturges και Pepe Larraz.

— Δύο νέοι cosmic titles επιστρέφουν: GUARDIANS OF THE GALAXY και NOVA. Το πρώτο, το οποίο γράφει ο Brian Michael Bendis και σχεδιάζει ο Steve McNiven, θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο και θα συμπεριλαμβάνει τον Iron Man. Το δεύτερο γράφει ο Jeph Loeb και σχεδιάζει ο Ed McGuinness.

— Οι σεναριογράφοι των X-τίτλων, Rick Remender, Peter David, Dennis Hopeless, Μarjorie Liu, Jason Aaron, Si Spurrier και Gerry Duggan, και ο Editor-in-Chief της Marvel, Axel Alonso, μιλούν για τις μεγάλες αλλαγές που ήρθαν και έρχονται, καθώς και για μικρότερες, όπως η επιστροφή της mohawk Storm. (…)

— Ο Nick Spencer και ο Luke Ross αναλαμβάνουν την επανεκκίνηση της σειράς SECRET AVENGERS, με πρωταγωνιστές τους Hawkeye, Black Widow, Mockingbird, Taskmaster, Hulk, Nick Fury και Iron Patriot, υπό την επίβλεψη της S.H.I.E.L.D. (…)

— Στο panel Join The ReEvolution, editors και σεναριογράφοι όπως οι Arune Singh, Kieron Gillen (YOUNG AVENGERS), Nick Lowe, Mark Waid, Rick Remender (UNCANNY AVENGERS), Jason Aaron (THOR: GOD OF THUNDER) και Tom Brevoort, μιλούν για τα σχέδια που έχουν για τις σειρές τους και παρουσιάζουν νέο artwork εξωφύλλων. (…)

— Αν δεν ξέρετε τι είναι τα Infinite Comics της Marvel, τότε το τμήμα της εταιρίας για τα digital comics δεν έχει κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. (…)

— Κατά τη διάρκεια του Marvel Television panel, έκαναν “πρεμιέρα” τα trailers των animated ταινιών ΙRON MAN & HULK: HEROES UNITED και IRON MAN: RISE OF TECHNOVORE. (…)

– IMAGE

— Πλήθος νέων projects από την Image: ZERO (Ales Kot και φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες), THE SURFACE (Ales Kot και Langdon Foss), THREE (Κieron Gillen και Ryan Kelly), LOST VEGAS (Jim McCann και Janet Lee), TODD THE UGLIEST KID IN THE WORLD (Ken Kristensen), SNAPSHOT (Andy Diggle και Jock), EAST OF WEST (Jonathan Hickman και Nick Dragotta), FEEL BETTER NOW (Jonathan Hickman), ΟΝ- ΤRICK RIP-OF (Paul Pope), SEX CRIMINALS (Matt Fraction και Chip Zdarsky), MIDNIGHT OF THE SOUL (Howard Chaykin) και THE END TIMES OF BRAM & BEN (James Asmus, Jim Festante και Rem Broo).

– DARK HORSE

— Συνεχίζοντας την παράδοση της εταιρίας να εκδίδει (και να επανεκδίδει) ορισμένους από τους καλύτερους horror τίτλους της αγοράς, το panel The Drawing On Your Nightmares: Dark Horse Horror In Comics είχε πολλά να παρουσιάσει στους φίλους του genre. (…)

— Η Dark Horse Comics ετοιμάζεται για την επανεμφάνιση του line “Comics Greatest World”, του superhero universe της εκδοτικής από τα 90s. Το CBR φιλοξενεί τη συνέντευξη του Joe Casey, στην οποία μιλάει για τη νέα σειρά που γράφει και θα πλαισιώσει το revival. (…)

DYNAMITE

— Στο peak της μέχρι τώρα δημοφιλίας του, ο Rick Remender (UNCANNY AVENGERS) αναλαμβάνει για τη Dynamite τη σειρά DEVOLUTION, σε σχέδιο Paul Renaud, με την υπόσχεση ότι πρόκειται για ένα καινοτόμο comic, μοναδικό στο είδος του. (…)

– IDW

— Το επερχόμενο Mars Attacks crossover, θα αποτελείται από μια σειρά one-shots με πρωταγωνιστές απρόβλεπτους χαρακτήρες, από τον Popeye, μέχρι τους Ghostbusters. (…)

– ONI PRESS

— Στο panel της Oni Press ανακοινώθηκαν η μίνι σειρά SIXTH GUN: SONS OF A GUN, που θα αποτελεί πρελούδιο της ongoing σειράς THE SIXTH GUN των Cullen Bunn και Brian Hurtt και το graphic novel WARS IN TOYLAND των Joe Harris και Adam Pollina (βασισμένο στην ιστορία του BABES IN TOYLAND), καθώς και η μετατροπή του website τους σε webcomics portal. (…)

– LEGENDARY

— Δύο νέα projects ανακοινώθηκαν στο booth της Legendary Comics, από τον σκηνοθέτη του PACIFIC RIM, Guillermo Del Toro και τον σεναριογράφο Travis Beachem, μαζί με τον Grant Morrison και τον Editor-in-Chief της εταιρίας, Bob Schreck: Η creator-owned σειρά του Morrison, ANNIHILATOR και το comic prequel του PACIFIC RIM από τους Del Toro και Beachem. (…)

 

  • COMICS

— Μετά το πρώτο κύμα annuals από τη DC τον Αύγουστο, ανακοινώθηκε αυτές τις ημέρες και το δεύτερο: SUPERBOY ANNUAL #1 από τους Tom DeFalco και Yvel Guichet, BATMAN AND ROBIN ANNUAL #1 από τους Peter J. Tomasi, Ardian Syaf και Vincente Cifuentes, GREEN LANTERN CORPS ANNUAL #1 από τους Peter J. Tomasi και ChrisCross, και GREEN LANTERN: NEW GUARDIANS ANNUAL #1 από τους Keith Giffen, Scott Kolins και Andrei Bressan. Τα τεύχη θα κυκλοφορήσουν τον Ιανουάριο και θα είναι 48σέλιδα με τιμή $4.99. Δείτε τα εξώφυλλα και τα solicitation texts στο CBR. (…)

— Η Dynamite ανακοίνωσε τη νέα σειρά RED TEAM, σε σενάριο Garth Ennis  και σχέδιο Craig Cermak. Τη σειρά θα ακολουθήσουν και άλλα crime books, στο άμεσο μέλλον. (…)

— Σαν να ήταν αυτό που έλειπε από τη Marvel, έρχεται τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο του Marvel NOW, μία ακόμη σειρά Wolverine. Η νέα σειρά του Frank Cho, SAVAGE WOLVERINE, θα είναι ένα team-up ανάμεσα στον δημοφιλή χαρακτήρα και την Shanna The She-Devil. (…)

— O Mark Waid θα είναι υπεύθυνος για το relaunch του GREEN HORNET, το 2013. (…)

  • FILMS/TV

— Τα καλύτερα νούμερα τηλεθέασης των τελευταίων τριών ετών, έφερε στο CW, η πρεμιέρα της σειράς ARROW, συγκεντρώνοντας 4,02 εκατομμύρια θεατές. Το στοίχημα, τώρα, είναι να τους κρατήσει.

— Κάποιες πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του THE WOLVERINE έκαναν την εμφάνισή τους, μη φανταστείτε, όμως, ούτε ότι είναι ιδιαίτερα καθαρές, ούτε και αποκαλυπτικές. (…)

— Την Κυριακή 14/10 έκανε πρεμιέρα η τρίτη σεζόν της σειράς THE WALKING DEAD κι αυτό είναι το πρώτο clip που κυκλοφόρησε λίγες ημέρες πριν.

 

  • ARTWORK

Δεν ξέρω αν ήταν ασυνείδητη διάθεση, ή απλά τυχαίο, αλλά αυτή την εβδομάδα, οι ωραιότερες εικόνες που μάζεψα ήταν ασπρόμαυρες…

Elektra από τον Mike Mayhew.

Daredevil από τον Paolo Rivera

Havok, από τον Chris Samnee

Gwen Stacy, Mary Jane Watson και Peter Parker, από τον Steve Rude.

Hulk και Man-Thing. Pinup από τους Jim Starlin και Ernie Chan για το magazine, RAMPAGING HULK #7 .

  • FUN STUFF

— Τους επόμενους δέκα μήνες, ο Jim Lee θα έχει τη χαρά να δει οκτώ αυτοκίνητα Kia Optima, ειδικά σχεδιασμένα με έμπνευση από τα σχέδιά του για τους κύριους ήρωες της Justice League. Ένα προς ένα, τα αυτοκίνητα θα παρουσιάζονται σε comic cons και εκθέσεις αυτοκινήτων, στις ΗΠΑ. Φυσικά, το πρώτο δεν θα μπορούσε παρά να είναι του Batman.

— Όποιος ξέρει γαλλικά, θα μπορεί, εκτός από το να κατεβάσει εντελώς δωρεάν, να θαυμάσει μία εξαιρετική τιμητική έκδοση για τον Sergio Toppi. Οι υπόλοιποι μπορούμε απλά να χαζέψουμε τις υπέροχες εικόνες.
— Ο Superman παίρνει ανάποδες με τη δημοφιλία του Batman και του Green Lantern, o υπερ-σκύλος Krypto στειρώνεται, η Lois Lane ψάχνεται με τη σεξουαλικότητά της. Αυτά είναι τα θέματα τριών από τις δέκα weird ιστορίες του Superman, για τις οποίες σπάνια μιλάει κανείς!

— and… That’s all folks! Την επόμενη Δευτέρα, εμπιστευτείτε την εβδομαδιαία ενημέρωσή σας στη Βασιλεία Βαξεβάνη, ενώ μαζί τα ξαναλέμε σε 15 ημέρες!