SNAPSHOT REVIEWS 18-10-12

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

SWORD OF SORCERY#1 FEATURING: AMETHYST
Writers: Christy Marx, Tony Bedard
Artists: Aaron Lopresti, Jesus Saiz
DC Comics

Ανθολογία fantasy από την DC, η οποία παίρνει το όνομά της από την αντίστοιχη σειρά του 1973, επανέρχεται εν έτει 2012. Αυτό, μαζί με το DEMON KNIGHTS, με κάνει να αναρωτιέμαι αν η DC αρχίζει πάλι να ψάχνει μη υπερηρωικό υλικό για το mainstream της.

Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο comic δεν είναι ό,τι χειρότερο (όπως φανταζόμουν), αλλά δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο – κορίτσι από τον κόσμο μας βρίσκεται ξαφνικά με τη μητέρα της σε έναν alternate, fantasy κόσμο, όπου είναι κάποιου είδους πριγκίπισσα και τα πάντα κινούνται γύρω από “ευγενείς οίκους”, color-coded for your convenience, αλλά με πολύτιμους λίθους.

Θα δούμε πού το πάει, αλλά δεδομένων των δεκάδων καλύτερων τίτλων αυτού του είδους που μου έρχονται στο μυαλό μόνο από την τελευταία δεκαετία, δεν περιμένω πολλά. Έχει πάντως αξιοπρεπές σχέδιο (αλλά χρώμα, όχι τόσο).

Το back-up feature λέγεται “Beowulf” και είναι η γνωστή ιστορία, σε έναν post-apocalyptic κόσμο που έχει ξαναγυρίσει στον μεσαίωνα, yada-yada. Αξιοπρεπές σχέδιο, πιθανώς ενδιαφέρον twist στην πορεία, αλλά πάλι, τίποτα ιδιαίτερο. Με παραξενεύει (νομικά μόνο – θεματικά είναι προφανές) που ο Beowulf έχει πάνω του ένα σύμβολο σχεδόν πανομοιότυπο με των Get of Fenris από το WEREWOLF: THE APOCALYPSE. Αν έλειπε και η περιγραφή των τεχνολογικών Iron Trolls ως “Waynetech Bots”…

BATMAN #13
Writer: Scott Snyder, James T. Tynion IV
Artists: Greg Capullo, Jonathan Glapion
DC Comics

Η επιστροφή του Joker, τίτλος event “Death Of The Family” και κανείς, μα κανείς, δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι όλα παραπέμπουν στο “A Death In The Family”, όπου ο Joker σκότωσε τον δεύτερο Robin, Jason Todd (όχι ότι έμεινε νεκρός, αλλά λέμε). Εδώ, βέβαια, τα πράγματα είναι πιο άγρια, καθότι ο Joker επιστρέφει μετά από έναν χρόνο απουσίας, με τη αφαίρεση του προσώπου του από τον Dollmaker… κατά παραγγελία.

Δεν θα σας πω πολλά για το σενάριο – θα σας αφήσω απλά να σκεφτείτε τι μπορεί να συμβαίνει σε ένα τεύχος που γράφει ο δημιουργός του AMERICAN VAMPIRE, Scott Snyder και σχεδιάζει ο παλαίμαχος του SPAWN, Greg Capullo. Το αποτέλεσμα μοιάζει πράγματι σαν ανίερο πάντρεμα των δύο, παρ’ όλο που έχει μια μεγάλη δόση πειθαρχίας από την πλευρά των δημιουργών.

Ωστόσο, μιλάμε για πολύ αίμα, πολλούς νεκρούς και έναν Joker που, σε επίπεδο φρίκης και ανατριχίλας, συναγωνίζεται επάξια την απόδοσή του από τον συχωρεμένο τον Heath Ledger. Το back-up feature, “Tease”, συμπληρώνει τη φρίκη από ψυχολογικής σκοπιάς, κάνοντας ακόμη και τη Harely Quinn να φτάσει στα όριά της.

BEFORE WATCHMEN: MINUTEMEN #4 (of 6)
Writer/Artists: Darwyn Cooke, John Higgins
DC Comics

Παρ’ όλο που δεν έχω παρακολουθήσει το BEFORE WATCHMEN, φαίνεται πως έπεσα πάνω σε ένα από τα πιο καίρια τεύχη. Είναι η ιστορία που ο Hollis Mason (Original Nite Owl) και ο Byron Lewis (Mothman) ξεκινούν να ξετυλίγουν το κουβάρι ενός μυστηρίου από τις μέρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ξεκινώντας εκεί που σταμάτησε την έρευνα ο φόνος της Silhouette και της ερωμένης της.

Είναι η ιστορία του πώς η Sally Jupiter (Silk Specter I) κατέσφαξε τον φονιά τους, Liquidator.

Είναι, επίσης, η ιστορία του Comedian στο Guadalcanal, όπου βρήκε την αληθινή ανθρωπιά και έχασε την δική του.

Όλα αυτά, δε, ο Darwyn Cooke τα αποδίδει με μια εξαιρετική, ρετρό αισθητική και δυνατό γράψιμο.

Τέλος, το back-up feature (τί έχει πάθει η DC με δαύτα;) “Curse Of The Crimson Corsair”, του John Higgins, είναι απλά ένα οπτικό αριστούργημα. Νομίζω πως, συνθηκών επιτρεπόντων, τη συγκεκριμένη σειρά δεν πρέπει κανείς να τη χάσει.