COMICDOM JOURNAL 22-10-12

Καλωσήρθατε στη βόλτα μας στα νέα της εβδομάδας: πολύ σινεμά, λιγότερα νέα από comics, το Frankfurt Book Fair και η τέχνη των comics και, όπως πάντα, για εσάς και μόνο, υπέροχο artwork και διασκεδαστικές fun ειδήσεις, σε μια ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε.

  • COMICS

— Το είπα στην εισαγωγή και το λέω και εδώ. Λίγα τα νέα που βρήκα στο ψάρεμά μου σε αυτό που ονομάζω “μετά-Con ξεραΐλα”, καθώς όλα τα σημαντικά ανακοινώθηκαν στο Con της Νέα Υόρκης. Αλλά έχω έναν άσσο στο μανίκι μου. Και αυτό δεν είναι άλλο από το Frankfurt Book Fair. Για πολλούς από εμάς – τους αναγνώστες comics, εννοώ – το San Diego Comic Con, ίσως η Angouleme, ίσως κάποιο άλλο από τα σπουδαία Comic Cons, μοιάζουν με Γη της Επαγγελίας. Για εμένα, ήταν πάντα το Frankfurt Book Fair. Και αν ένα Comic Con μπορεί να φαντάζει αχανές και τεράστιο, δεν μπορείτε να συλλάβετε πόσο τεράστιο είναι αυτό το φεστιβάλ βιβλίου. Τόσο που τα comics είναι απλά ένα τμήμα του. Αλλά μην φανταστείτε ότι είναι και το πιο ενημερωμένο. Σχετικά πρόσφατα μπήκε στο μάτι των διοργανωτών το κομμάτι των comics!

– Ένα από τα πράγματα που μου έκανε εντύπωση είναι η παρουσίαση του βιβλίου “NEW CZECH COMICS” και η έκθεση comics από την Τσεχία με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της χώρας. Δεν είναι μόνο η νεοελληνική γκρίνια που με πιάνει, αλλά και αυτός ο θαυμασμός μου για τη σκηνή στις χώρες αυτές.

– Τί είναι αυτό το Illustration Machine που παρουσιάζουν; Έχει το απίθανο όνομα στα Γερμανικά “Der Illustationsautomat“! Αν κατάλαβα καλά, βάζεις νόμισμα, εισάγεις λέξεις και σου βγάζει σχέδιο. Έχουν σκουριάσει τα Γερμανικά μου.

– Δύο βραβεία δίνονται για comics στη Φρανκφούρτη. Ένα για το καλύτερο γερμανικό cartoon και ένα από το κοινό σε πέντε κατηγορίες, το Sondermann.

– Μπορείτε να δείτε και μια συνέντευξη του Bronson Lingamfelter, από το comiXology, στο Frankfurt Book Fair, εδώ.

— Είναι συγκλονιστικό, αλλά και πάλι όχι. Το MY LITTLE PONY #1 έχει δεχτεί 90.000 παραγγελίες! Να το πω; Θα το πω! Ποτέ μου δε συμπάθησα τα γλυκανάλατα αυτά πόνυ! (…)

— O David Lapham μιλάει για το AGE OF APOCALYPSE. Έχει ένα ενδιαφέρον να διαβάσουμε για ένα δημοφιλές εναλλακτικό σύμπαν μέσα στη Marvel, καθώς, αν μη τι άλλο, δίνεται στο συγγραφέα μια κάποια ελευθερία. Τί θα την κάνει ο Lapham; (…)

— Όμορφα τα variants του Marvel Now! από τον Joe Quesada. Για λόγους προσωπικού γούστου, σας παραθέτω εδώ αυτό του Thor, αλλά εσείς μπορείτε να πάτε να χαζέψετε και τα υπόλοιπα. (…)

— Πολύ μου άρεσε, αυτή την εβδομάδα, η έρευνα του Comics Reporter! Ζήτησε από τους αναγνώστες να ονομάσουν 5 γυναίκες δημιουργούς και τους καλύτερους ανδρικούς τους χαρακτήρες. Πριν τη δείτε, κάντε τη δική σας λίστα! (…)

  • FILMS/ TV

Spoiler (;) Τί spoiler, βέβαια, που έχει βουίξει το Internet. Δεν τη βλέπω καλά τη Gwen Stacy, στο AMAZING SPIDER-MAN 2, καθώς υπάρχει η σκέψη να απαθανατίσουν στην ταινία το θάνατό της. Μέλλει ιδέσθαι. Την ίδια ώρα, ο ρόλος της MJ έκλεισε. (…)

— Teaserάκι από το IRON MAN 3. Και φυσικά, τόνοι ηλεκτρονικού μελανιού έχουν χυθεί, αναλύοντας τις σύντομες σκηνές. Ρίξτε μια ματιά.

[youtube]http://youtu.be/askHCPHNRsM[/youtube]

— Συνέντευξη από τον Norman Reedus, λέγε με Daryl από το WALKING DEAD. Έχει ένα ενδιαφέρον αυτός ο χαρακτήρας, δε συμφωνείτε; (…)

— Έχετε υπόψιν σας το FAMILY CIRCUS; Δεν το ήξερα, ομολογώ. Με αφορμή την είδηση ότι πρόκειται να γίνει ταινία, το έψαξα. Και πραγματικά, απορώ τί ακριβώς θα γυρίσουν. To FAMILY CIRCUS είναι ένα strip με ένα panel μέσα σε έναν κύκλο! Ότι τί…; (…)

— Νέα για την ταινία JUSTICE LEAGUE, που όλοι περιμένουμε. Η απάντηση στους AVENGERS της Marvel – αν και δεν άκουσα κάποια ερώτηση – είναι ακόμη επτασφράγιστο μυστικό, αλλά οι “διαρροές” άρχισαν. (…)

— Και μιας που είπαμε για Marvel, πολλά τα ονόματα που συζητιούνται για το CAPTAIN AMERICA: WINTER SOLDIER. Και όταν λέμε πολλά, εννούμε πολλά. (…)

  • ARTWORK

Alex Raymond και όμορφα κορίτσια!

“Ουπς!” – δικός μου ο τίτλος – από τον Christian Nauck.

Daredevil του Frank Quitely.

H Wonder Woman με σημαία της ΕΣΣΔ από τον Gerald Parel.

Ο Marcello Braga ζωγραφίζει ένα λίγο στενοχωρητικό Peanuts!

20 χρόνια Dark Horse από τον Mike Mignola.

Victo Ngai

  • FUN STUFF

Πάντα ένα Comic Con συνοδευεται και από το δικό του cosplay. Έτσι και το NYCC 2012 είχε μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις. Βάζω μερικές φωτογραφίες που μου άρεσαν ,αλλά αν θέλετε κι άλλες, δειτε εδώ και εδώ.

Πω πω, έρωτας!

Loki και Thor από κοριτσάκια. Χμμ!

— Τίποτα δε πρέπει να πετιέται. Αν έχεις ταλέντο, δημιουργικότητα και έναν κάποιο εθισμό σε αναψυκτικά ή μπύρες και  όλα αυτά τα αγοράζεις σε κουτάκια, τότε μπορείς να κάνεις Τέχνη, όπως μαθαίνουμε εδώ. Ιδού και τα πειστήρια.

— Μια ρετρό εκδοχή του Batman, που μιας και είναι σε στυλ βωβού κινηματογράφου, δεν ξέρουμε αν ο πρωταγωνιστής έχει τον πονόλαιμο του Batman που όλοι αγαπήσαμε. Πάντως, είναι εντυπωσιακό το τι κάνει ο κόσμος που έχει ελεύθερο χρόνο.

[youtube]http://youtu.be/U_bjAhynSrY[/youtube]

— Δε μου έμεινε άντερο από το γέλιο. Λατρεύω αυτές τις απίθανες ταινίες με Lego και αυτό ήταν ένα ωραίο trailer για την επική ταινία LEGO BATMAN THE MOVIE: DC SUPERHEROES UNITE. Απολαύστε το!

[youtube]http://youtu.be/jr_tiH-2nx4[/youtube]

— Βέβαια, αν ξεκαρδίστηκα με το προηγούμενο, με αυτό εδώ γελούσα ώρα. Πρόκειται για την Justice League της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Ο Ben Senturk σκέφτηκε… “γιατί όχι;”. Από τους αγαπημένους μου ήταν ο Green Lantern και ο Joker, αλλά όχι ότι η Wonder Woman, πιο ντυμένη από ποτε και με φερετζέ, πάει πίσω.

Green Lantern ή αλλιώς Fanus-u-Ahdar

The Joker ή αλλιώς Bezlegû σε τρελό αραλίκι!

— Αυτά ήταν τα νέα της εβδομάδας από εμένα. Την επόμενη Δευτέρα, την ενημερωσή σας αναλαμβάνει ο εξαιρετικός κύριος Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου! Εμείς σε 15 μέρες θα τα ξαναπούμε!