COMICDOM JOURNAL 29-10-12

Σερφάροντας στο comics internet: Η αποκάλυψη της ταυτότητας του Superior Spider-Man από ένα λάθος (;) του Dan Slott, η ανακήρυξη του Grant Morrison σε “Μέλος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας”, το νέο εντυπωσιακό trailer του IRON-MAN 3, ολόκληρο το CYBER FORCE #1 εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, και όπως πάντα artwork και fun stuff, σας περιμένουν -μεταξύ πολλών άλλων- στην πληρέστερη ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε.

  • COMICS

— O Scott Lobdell φέρνει μια αλλαγή στη ζωή του Clark Kent, η οποία είναι σε συμφωνία με το πνεύμα των καιρών. SPOILER WARNING! (…)

— Από τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις ξέρουμε ότι στη νέα σειρά SUPERIOR SPIDER-MAN, δεν θα βρίσκεται ο Peter Parker πίσω από τη μάσκα, πρόσφατα όμως ο Dan Slott έκανε το λάθος (;) να αποκαλύψει στο Twitter την ταυτότητα του χαρακτήρα. SPOILER WARNING! (…)

— Ο Grant Morrison ανακηρύχθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ, “Μέλος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας” (MBE) για την προσφορά του στα films, τη λογοτεχνία και τα comics. (…)

— Φαίνεται πως η δικαστική διαμάχη των κληρονόμων του Jack Kirby με τη Marvel, δε θα τελειώσει ποτέ… (…)

— H Fantagraphics ανακοίνωσε δύο νέα projects από τον Dash Shaw (BOTTOMLESS BELLY BUTTON): Το Μάρτιο θα κυκλοφορήσει το graphic novel NEW SCHOOL και τον Απρίλιο το comic 3 NEW STORIES. (…)

— H νέα σειρά JUSTICE LEAGUE OF AMERICA θα κάνει το ντεμπούτο της από τη DC στις αρχές του 2013 και το Newsarama φιλοξενεί ένα εξαιρετικό άρθρο, γεμάτο χρήσιμες πληροφορίες για τους πρωταγωνιστές της. (…)

— Όσοι απολαμβάνετε τις λίστες του Newsarama θα λατρέψετε τη συγκεκριμένη με τους 10 χειρότερους Avengers στην ιστορία της ομάδας, ακόμη, όμως, κι αν δεν συμβεί αυτό, είναι μάλλον απίθανο να διαφωνήσετε με τις επιλογές! (…)

  • FILMS/TV

— Αναμφίβολα αυτές οι μέρες ανήκουν στην ταινία ΙRON MAN 3…

– Την περασμένη εβδομάδα, η συντρόφισσα Βασιλεία σας έδειξε το teaser trailer του IRON-MAN 3. Αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησε το πρώτο 2λεπτο trailer, και, πραγματικά, η προσμονή μου για την ταινία ανέβηκε κατακόρυφα!

– Βοήθησαν, βέβαια, στο παραπάνω και οι νέες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα…

– …αλλά και το πρώτο official poster!

— Ο Matthew Vaughn δε θα είναι ο σκηνοθέτης του X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST, γεγονός το οποίο πυροδότησε τις φήμες για την επιστροφή του Bryan Singer στη συγκεκριμένη θέση. (…)

— Νέα προσθήκη στο -υπό διαμόρφωση- cast της επερχόμενης τηλεοπτικής σειράς S.H.I.E.LD., η ηθοποιός Ming-Na Wen. (…)

  • ARTWORK

Green Arrow και Black Canary από τον Ladronn.

Το εξώφυλλο του ALL NEW X-MEN #6 από τον Stuart Immonen.

O Marv του SIN CITY από τον Simon Bisley.

The Dark Knight VS the Mutants από τον Eduardo Risso.

Εξώφυλλο του Ben Oliver για το BIRDS OF PREY #13, που απορρίφθηκε.

Thor από τον Barry Windsor-Smith.

  • FUN STUFF

— Πριν το Photoshop, η τέχνη του κολάζ προϋπέθετε ψαλίδι, κόλλα και μπόλικο τυπωμένο υλικό. Σήμερα, ο Mike Alcantara θυμάται αυτή τη σχεδόν ξεχασμένη τεχνική, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

— O Alan Moore τραγουδάει. Κανονικά, με μουσική, στίχους… εντελώς κανονικά! Τις reality-shattering λεπτομέρειες αναζητήστε τις εδώ. Τα ίδια τα τραγούδια ακολούθως.

Best Cosplay Ever!

photo: Carlos A Smith

Ήρωες comics επί ποδός, κι άλλες ιστορίες geek fashion από την Converse.

— Κάπως έτσι θα ήταν η Justice League αν υπήρχε το 1880 στην Άγρια Δύση, σύμφωνα με τον καλλιτέχνη Denis Medr.

— Free Comic: Διαβάστε δωρεάν ολόκληρο το CYBER FORCE #1 και μάθετε περισσότερα για την καμπάνια στο Kickstarter που έδωσε τη δυνατότητα στους συντελεστές να προβούν σε αυτή την κίνηση!

— and… That’s all folks! Την επόμενη Δευτέρα, εμπιστευτείτε την εβδομαδιαία ενημέρωσή σας στη Βασιλεία Βαξεβάνη, ενώ μαζί τα ξαναλέμε σε 15 ημέρες!