OGLAF [NSFW]

Writers/Artists: Trudy Cooper, Doug Bayne
http://oglaf.com/

Προσοχή! Το παρακάτω review είναι για ένα webcomic που απευθύνεται σε ενήλικες. Αν δεν είστε ένας από αυτούς ή, ακόμη χειρότερα, είστε ενήλικας, αλλά δεν εκτιμάτε αυτού του είδους τα comics που διαφθείρουν συνειδήσεις, καταλύουν αξίες και γενικά είναι ό,τι πάει στραβά με τον κόσμο, παρακαλείστε να συνεχίσετε τα διάβασμα εδώ (και να μου συστήσετε έναν καλό παππούλη να με εξομολογήσει).

Δράκοι. Ξωτικά. Μεσαίωνας. Μαγεία. Σεξ. Χιούμορ. Πώς κολλάνε όλα αυτά; Καλά, φαντασία να υπάρχει και σίγουρα κάποιος τρόπος θα βρεθεί. Οι Αυστραλοί δημιουργοί του OGLAF έχουν βρει έναν από τους πολλούς και σίγουρα είναι πολύ διασκεδαστικός.

Το πρώτο πράγμα που βλέπεις, μπαίνοντας στο site, είναι ένα disclaimer πολύ πιο χαριτωμένο από το δικό μου. Από εκεί μπορείς να ξεναγηθείς στον fantasy medieval κόσμο του με ένα κλικ που πιστοποιεί πως είσαι πάνω από 18 και πρόθυμος να χάσεις ένα σεβαστό παραγωγικό τμήμα της μέρας σου, διαβάζοντας το μισό αρχείο μονοκοπανιά.

Όπως και οι ίδιοι οι δημιουργοί έχουν πει, το OGLAF ξεκίνησε ως απόπειρα “σοβαρής” πορνογραφίας. Ευτυχώς για εμάς, (α)πέτυχε και εξελίχθηκε σε αυτό που είναι τώρα, ένα ξεκαρδιστικό webcomic που τυχαίνει να αντλεί το χιούμορ του από το σεξ. Υπάρχουν κάποια βασικά story arcs στην αρχή, φαινομενικά ασύνδετα, αλλά στην πορεία ενώνονται και σκιαγραφούν μία ενιαία ιστορία. Ναι, ξέρω τι θα μου πείτε, δεν υπάρχει πλοκή, αλλά λάθος, υπάρχει πλοκή και τη χάσατε κάπου στα Succubi, όχι πως κρίνω.

Αν και υπάρχουν πολλές παράλληλες ιστορίες, κυρίως ασχολούμαστε με τον Ivan, έναν μαθητευόμενο μάγο που προσπαθεί να γλιτώσει από το μένος της αρχιμάγισσας και αρχόντισσας του τόπου, της Mistress (ναι, έτσι τη λένε). Η Mistress, με όλο το σαδισμό που υπονοεί το όνομά της, έχει βάλει σκοπό της ζωής της να διατηρήσει τον Ivan δυστυχισμένο (και παρθένο),  όσο γίνεται περισσότερο. Αυτό, σε συνδυασμό με τη χαρακτηριστική ευκολία του Ivan να μπαίνει σε μπελάδες, δίνει πολύ υλικό για κωμωδία.

Άλλοι χαρακτήρες που εμφανίζονται συχνά είναι η Greir, μία πολύ αποφασισμένη adventurer που πάει όπου το χρήμα οδηγεί, καθώς και η Navaan, ένα βαμπίρ πολύ… εχμ… διψασμένο;

Πέρα από τους κεντρικούς ήρωες που σιγά-σιγά έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, καθώς η πλοκή ξετυλίγεται, υπάρχουν πολλοί άλλοι. Αυτοί πρωταγωνιστούν σε μικρές ιστορίες, συνήθως ως δύο σελίδες, που προσφέρουν μία πιο σφαιρική ματιά στον κόσμο. Περιμένετε να δείτε νύμφες, πρίγκιπες, βάρβαρους και κατά πάσα πιθανότητα κάποιον από όλους αυτούς γυμνό.

Έχουμε επίσης μια σειρά από μαγικά πλάσματα που υποστηρίζουν τον φανταστικό κόσμο. Flatbears, Lizards of Guild, Shapeshifters, Yetis και τα αξιαγάπητα Cumsprites.

Πάντως δεν είναι τα πάντα απαραίτητα NSFW. Υπάρχουν (λίγα ομολογουμένως) strips που είναι ασφαλή, και αυτά είναι σημειωμένα στο αρχείο με εξαιρετικά σαφή τρόπο: safe, safe-ish, non-sexual tits κτλ.

Όσο για easter-eggs, υπάρχουν πολλά. Μερικές ιστορίες έχουν και έναν εξτρά epilogue που εμφανίζεται κάτω από το συνηθισμένο navigation. Επίσης πάνω από το strip (τι εννοείς δεν έπεσε ποτέ εκεί το μάτι σου;) εμφανίζεται κάθε φορά κι ένα random “gibber”. Τέλος, υπάρχει κι ένα Alt-text με ένα συμπληρωματικό (συνήθως breaking the 4th wall) κειμενάκι που εμφανίζεται όταν αφήσεις τον κέρσορα πάνω από το strip.

Το σχέδιο είναι τουλάχιστον εκπληκτικό. Η Trudy Cooper και ο Doug Bayne  συνδυάζουν με μαεστρία ερωτισμό και χιούμορ, καθώς και προσφέρουν μια ποικιλία στην ανατομία, τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών. Οι πρώτες 121 ιστορίες έχουν δεθεί στο OGLAF BOOK ONE και αναμένουμε για δεύτερο.

 Γενικά, αν μπορείς να δεις πέρα από το πορνογραφικό του πράγματος (γιατί είναι όντως εκεί), καταλαβαίνεις πως το OGLAF είναι ένα μικρό βρώμικο και ξεκαρδιστικό αριστουργηματάκι. Δηλαδή, “Thank you, player’s handbook cover” σαν alt-text; Πείστηκα. Η ίδια η Cooper έχει πει: “Oglaf is more often dick jokes than actual porn. I really have to get more vagina jokes in there. Don’t want to be accused of bias.”