COMICDOM JOURNAL 05-11-12

Καλωσήρθατε στη βόλτα μας στα νέα της εβδομάδας: χαμός και πολλή κουβέντα για την αγορά της Lucasflim από την Disney, το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς άνοιξε τις πύλες του, πολλά νέα για ταινίες και σειρές και, όπως πάντα, για εσάς και μόνο υπέροχο artwork και διασκεδαστικά fun πραγματούδια στην πληρέστερη ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε.

  • COMICS

— Η κολοσσιαία αγορά της Lucasfilms από την Disney έχει κάνει το γύρο του κόσμου και είναι ένα από τα καυτά θέματα συζήτησης στο χώρο (και όχι μόνο). Πολλά λέγονται και ακούγονται, απόψεις διατυπώνονται και απορίες αρθρώνονται.

– Στο CBR αναρωτιούνται αν αυτή είναι μια λάθος κίνηση και ποια είναι τα κίνητρα πίσω από κάτι τέτοιο. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

– Στο Νewsarama αναρωτιούνται εύλογα τί θα συμβεί στα STAR WARS comics, αν θα περάσουν στη Marvel, τί θα απογίνει η Dark Horse εδώ.

– YOUNG AVENGERS: μια εξαιρετικά αγαπημένη σειρά, για της οποίας το μέλλον οι fans ανησυχούν, μιας και αυτή είναι η δουλειά τους. Αν και εσείς ανήκετε σε αυτούς που αγωνιούν αν θα ξαναδούν τη σειρά αυτή, ηρεμήστε! Οι YOUNG AVENGERS επιστρέφουν, νέοι και ανανεωμένοι (χιχι) με νέα (έλα κόψε τα αστεία) δημιουργική ομάδα. Το Newsarama εξασφάλισε μια συνέντευξη με τον Kieron Gillen.

-Ο τυφώνας Sandy και οι καταστροφές που άφησε πίσω του κινητοποίησε δύο μέλη της οικογένειας της Marvel να πάρουν μια πρωτοβουλία και να βγάλουν έργα comics σε πλειστηριασμό, τα έσοδα από τον οποίο θα πάνε στα θύματα του τυφώνα.

—-Μεγάλη κίνηση παρατηρείται στο kickstarter και σε άλλες παρόμοιες πλατφόρμες. Πολλοί είναι οι δημιουργοί comics  που στρέφονται στο κοινό τους για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

-O εντελώς παλαβός – μα εντελώς – Douglas Paszkiewicz θα δει το BIG STALL έγχρωμο μιας και έπιασε και με το παραπάνω το στόχο του!

– Και ο Dave Sim τα κατάφερε και θα δούμε σε μορφή ψηφιακού audibook το magnus opus του, CEREBUS, ξεκινώντας από το HIGH SOCIETY. Επίσης, το ποσό όχι απλά το έπιασε, αλλά το ξεπέρασε κατά πολύ. Κατά πάρα πολύ! (…)

– Κάποιες από τις εταιρείες του χώρου γιόρτασαν το Halloween, προσφέροντας τζάμπα ιστοριούλες. Εγώ διάλεξα να σας δείξω την προσφορά της Dark Horse, με μια ιστορία βασισμένη στη ΒΕΡΕΝΙΚΗ του E.A. Poe.

– Ζώντας σε μια εποχή που το τζάμπα εκτιμάται δεόντος, να κι άλλο ένα freebie πάλι σχετικό με το Halloween. Μιαν ιστορία που έγραψε και αφηγείται ο Neil Gaiman.

– Τις πύλες του άνοιξε το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς στη Διπλάρειο Σχολή στο κέντρο της Αθήνας. Ο εγκατελειμένος χώρος της Σχολής γεμίζει με εικαστικά δρώμενα, θέατρο, μουσική και comics. Πολλοί Έλληνες, αλλά και ξένοι καλλιτέχνες συμμετέχουν με έργα τους στις εκθέσεις που βρίσκονται στους πολλούς χώρους του φεστιβάλ. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Νοεμβρίου. Η είσοδος είναι 3 ευρώ, ενώ υπάρχει και εισιτήριο 6 ευρώ για όλο το δεκαήμερο.

  • FILMS/TV 

Φήμες θέλουν τα γυρίσματα του πιλότου για το S.H.I.E.L.D. να αρχίζουν το Γενάρη με τον Joss Whedon στο τιμόνι. Θυμίζω ότι θεωρητικά περιμένουμε τον πιλότο της σειράς του χρόνου το φθινόπωρο. Για να δούμε… – F

– Ο Bryan Singer “έκλεισε” για την επόμενη ταινία των X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST. Το 2014 αναμένεται αυτή η ταινία που μπαίνει στη μεγαααάλη λίστα αναμονής για τις άπειρες (έτσι μου φαίνονται) ταινίες comics που ξεφυτρώνουν με ιλλιγιώδεις ρυθμούς. (…)

– Σε αυτό το πνεύμα και η επόμενη “καυτή” είδηση που δεν είναι άλλη από τη φωτογραφία του Ben Kingsley στο ρόλο του Mandarin στην ταινία IRON MAN 3. Γιατί άμα δεν έχουμε κάτι από IRON MAN 3 κάθε εβδομάδα, κάτι κακό θα συμβεί.

– Μη μου στενοχωριέστε και εσείς, οι άλλοι, που περιμένετε το THE WOLVERINE. Σιγά μη μας άφηναν παραπονεμένους. Να, λοιπόν, και φωτογραφία με τον τριχωτό Wolverine να παραμονεύει. Μπορείτε να χαζολογήσετε και live chat με τους Jackman και Mangold.

[youtube]http://youtu.be/hajDiaJre14[/youtube]

–  Είναι ο Jamie Foxx ο Electro στο AMAZING SPIDER-MAN 2; Έτσι φαίνεται, αλλά τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ενδιαφέρουσα επιλογή. Χμ! (…)

  • ARTWORK

Εμπνευσμένο από την είδηση της εβδομάδας, την εξαγορά της Lucasfilms από την Disney, το artwork για σήμερα.

Το όνειρο κάθε άντρα (λέμε τώρα). Πριγκίπισσες Leia από τον Terry Moore!

Ξεκαρδιστκός Aragones

O Darth Vader σε ρόλο Hamlet από τον Kilian Plunkett

STAR WARS από τον Arthur Adams

Υπέροχο artwork από τον Frank Quitely

  • FUN STUFF

– Αυτή την είδηση στην αρχή λέω “μωρέ, μη τη βάλεις στα fun”. Αλλά μετά άλλαξα γνώμη, δικαίως, νομίζω. Την εμφάνισή του στα παρκέ – ναι, καλά διαβάσατε, στα παρκέ – αλλά και στα panel έκανε ο Brooklyn Knight. O Brooklyn Knight είναι η νέα μασκώτ των Brooklyn Nets που δημιουργήθηκε από την Marvel Entertainment. Ιδού, ο Brooklyn Knight! Άντε και στα δικά μας. (…)

 – Το Halloween πέρασε, αλλά οι δικές μας απόκριες είναι ακόμα μπροστά μας και σας έχω κοστουμάκι μούρλια! Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε μικρούς και μεγάλους, ντυθείτε Doctor Octopus από τον Spider-Man. Πώς; Μα θα σας πει ο Mythbuster Adam Savage!

[youtube]http://youtu.be/Rem30sfm_x4[/youtube]

– Αλήθεια, δε το κάνω επίτηδες! Το μάτι μου πάει σε αυτές τις ειδήσεις. Αυτό, για να σας πω ότι δε τα γλυτώσατε τα ρουχαλάκια και πάλι. Μπλούζες, τσάντες, καπέλα και υπέροχα φουστανάκια από την εταιρεία We Love Fine.

 

 — Αυτά από εμένα! Σας αφήνω στα έμπειρα χέρια του μοναδικού κ. Κατιρτζιγιανόγλου που αναλαμβάνει την ενημέρωσή σας την άλλη εβδομάδα. Μαζί σε δύο βδομάδες!