Η 9η Διάσταση Στο 14ο Φεστιβάλ Κόμικς Αθήνας

Η 9η Διάσταση θα παρουσιάσει αυτή την Παρασκευή, στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς, το νέο comic του Νίκου Μηλιώρη (ΤΕΝΤΥΜΠΕΡ, ΟΤΑΝ ΦΑΝΗΚΑΝ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ), με τίτλο ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ, και την ΕΠΙΛΑΡΧΙΑ του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου. Διαβάστε περισσότερα για την παρουσίαση, αλλά και το comic του Μηλιώρη στα δελτία Τύπου που ακολουθούν.

Η Ένατη Διάσταση στο 14ο Φεστιβάλ Κόμικς Αθήνας

Την Παρασκευή, στις 9 του Νοέμβρη, στις 19:00, στον συνεδριακό χώρο του φεστιβάλ, η Ένατη Διάσταση παρουσιάζει τα άλμπουμ Τα Χρονικά του Πυρετού του Νίκου Μηλιώρη και Επιλαρχία του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου. Για τον Νίκο Μηλιώρη και το έργο του θα μιλήσει ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς. Εκεί θα βρίσκονται και οι δυο δημιουργοί για να συνομιλήσουν με το κοινό και να υπογράψουν αντίτυπα των άλμπουμ τους. Θα χαρούμε πολύ να τα πούμε από κοντά.

Και επί τη ευκαιρία της παρουσίασης του νέου του άλμπουμ, ο Νίκος Μηλιώρης ετοίμασε ένα πολύ όμορφο video-trailer:

[vimeo]https://vimeo.com/51683035[/vimeo]

 

Τα Χρονικά του Πυρετού
Σχέδιο-Σενάριο: Νίκος Μηλιώρης

Ο Νικήτας Καλιώρης είναι ένας δημιουργός κόμικς. Μπουχτισμένος από το αστικό τοπίο και την καθημερινότητα της Αθήνας, αναζητά διέξοδο και έμπνευση σ’ένα απομακρυσμένο χωριό της Βορείου Ελλάδας. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με την απολύτως μυστηριώδη πραγματικότητά του που μοιάζει με μαζική ψύχωση: το χωριό δεν αναφέρεται ποτέ με συγκεκριμένο όνομα και οι κάτοικοί του κυκλοφορούν στους δρόμους του μόνο μέχρι τις 11 το βράδυ! Και σαν να μην έφτανε αυτό, η περιοχή είναι γεμάτη φαντάσματα…

Τον Νίκο Μηλιώρη γνώρισε το ελληνικό αναγνωστικό κοινό μέσα από τα άλμπουμ του Τέντυμπερ (1999) και Όταν Φάνηκαν τα Φτερά της (2002) των εκδόσεων futura. Αρκετά χρόνια μετά, ο δημιουργός επιστρέφει μ’ένα πολυσέλιδο άλμπουμ σε εντελώς διαφορετικό ύφος και αφηγηματικό στυλ. Τα Χρονικά του Πυρετού είναι μια παράξενη και όμορφη ιστορία που συνδυάζει το υπερφυσικό στοιχείο του γοτθικού τρόμου, με τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα του noir και τον λανθάνοντα μυστικισμό της ελληνικής επαρχίας. Ακολουθώντας σχεδιαστικά δύο αισθητά διαφορετικές εικονογραφικές προσεγγίσεις, ο δημιουργός αφηγείται δύο παράλληλες ιστορίες που αλληλοσυμπληρώνονται, δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον ανάγνωσμα.

Για τους φίλους του «υπερφυσικού» και των πραγμάτων που κινούνται στην «Άλλη Πλευρά»…

1η Έκδοση: Μάρτιος 2012
Είδος: γοτθικός τρόμος/μυστήριο
Διαστάσεις: 16 x 23,5
Αριθμός σελίδων: 86 / Ασπρόμαυρο
Τιμή: 9,00 ευρώ
ISBN: 978-960-99851-2-3

Ένατη Διάσταση
Μυκόνου 20
Μυτιλήνη, ΤΚ 81100
Λέσβος
Τηλ: 22510-23476
e-mail: enatidiastasi@hotmail.com

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις εκδόσεις μας από το blog μας:
http://enatidiastasi.blogspot.com