COMICDOM JOURNAL 12-11-12

Καλωσήρθατε στη βόλτα μας στα νέα της εβδομάδας: τίτλοι πεθαίνουν, ανακοινώνονται ενδιαφέρουσες δημιουργικές ομάδες για γνωστές σειρές, λίγα πράγματα για το London International Comics Festival Comica, οι πωλήσεις και πώς αυτές πήγαν τον Οκτώβριο που μας πέρασε, λιγότερα νέα για ταινίες και σειρές και, όπως πάντα, για τα μάτια σας μόνο artwork και fun χαζέματα στην πληρέστερη ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε.

  • COMICS

— Μια μακροβιότατη σειρά μας αποχαιρετά! Πρόκειται για το HELLBLAZER! Και αντί να αφήσουν τον τίτλο να πεθάνει με αξιοπρέπεια – το σενάριο του φινάλε θα το υπογράφει ο Milligan – αποφάσισαν μια από τις πιο κουλές ιδέες. Επιτρέψτε μου την ανύπαρκτη δημιοσιογραφική μου αντικειμενικότητα αλλά ο νέος τίτλος CONSTANTINE που ανακοινώθηκε και που θα είναι μέρος του DC UNIVERSE δε μου κάθεται, βρε παιδί μου! (…)

— Εντάξει, νομίζω – νομίζω, λέω – ότι η επόμενη είδηση μου έφτιαξε τη διάθεση. Το νέο UNCANNY X-MEN αναλαμβάνουν οι Bendis και Bachalo! Μπορείτε να διαβάσετε ένα Q&A με τον Bendis στο marvel.com. Spoilerάκι! Χωρίζουνε ο Cyclops και η Emma Frost. Ελεύθερα τα παιδιά! (…)

— Μιας και μιλάμε για συνεργασίες σε σειρές, να και άλλη μία: οι Lemire και Sorrentino αναλαμβάνουν τη σειρά GREEN ARROW. Μόλις στο 17ο τεύχος του re-launch, αλλάζει το σκηνικό, καθώς η Ann Nocenti θα γράψει τη μίνι σειρά KATANA. (…)

— Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε καν πενήντα, αλλά 52 variant covers, θα βγουν για το JUSTICE LEAGUE OF AMERICA. Όχι μόνο συμβολίζει το “NEW 52” (duh!), αλλά και τις 50 πολιτείες, μαζί και Washington DC και U.S. Commonwealth Puerto Rico (uh?). Εγώ, τώρα, πείτε με κακιά, αλλά πιο πολύ σαν “παραγγείλτε και τα 52, δώσε και σώσε” μου μοιάζει και την πληρώνει το Puerto Rico. (…)

— Και μιας και είπα “δώσε και σώσε”, ας δούμε και τις πωλήσεις του Οκτωβρίου, που δεν έχουν – κατά τη γνώμη μου – εκπλήξεις, πλην μίας ίσως. Πρώτη η Marvel, με δύο τίτλους της στις δύο πρώτες θέσεις των πωλήσεων. Έκπληξη το πλασάρισμα του WALKING DEAD #103 στην 9η θέση. (…)

— Αν συνεχίσει έτσι, το βλέπω να μπαίνει στη 10άδα των πωλήσεων. Ο λόγος για το LITTLE PONY #1, που ξεπέρασε τις 100.000 παραγγελίες και πάει για second printing. Μάλιστα. Κοίτα το Μικρό μου Πόνυ και δε του το ‘χα! (…)

– Συνεχίζεται το Comica London International Comics Festival, που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Πλούσιο και ενδιαφέρον το πρόγραμμα. (…)

— Αφιέρωμα στο ELYSIUM ONLINE του Ηλία Κυριαζή, έκανε το Comics Alliance, το οποίο και προτείνει στους αναγνώστες του να χρηματοδοτήσουν! Καλή επιτυχία! (…)

— Την τιμητική μας έχουμε οι Έλληνες, φαίνεται, στο Comics Alliance, αφού το site αφιερώνει ένα ενθουσιώδες άρθρο στο AMALA’S BLADE, σε σχέδιο του Μιχάλη Διαλυνά, με ένα preview από το #0. (…)

— Δεν ήξερα αν έπρεπε να μπει στα comics ή στις ταινίες. Πάντως, είναι μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη από τον Mark Millar, στο Empire, όπου μιλάει για το KICK-ASS 2 και τα όνειρά του να φτιάξει ένα νέο Marvel Universe μέσα από τις ταινίες. (…)

  • FILMS/TV

— Ακόμη δε στέγνωσε το μελάνι στις υπογραφές Disney και Lucasfilms και αρχίσαν οι ανακοινώσεις. Είχαμε κάποια “όχι δεν θέλω να σκηνοθετήσω το STAR WARS VII”, από τον Zack Snyder και τον Quentin Tarantino (τον ποιον;), αλλά ο Jon “σκηνοθετώ πρακτικά τα πάντα αυτή την περίοδο” Favreau δήλωσε ότι δε θα του κακόπεφτε. Πάντως, ο σεναριογράφος έκλεισε και είναι ο βραβευμένος για το LITTLE MISS SUNSHINE, Michael Arndt. Ότι θα ήταν ταινία STAR WARS με τον Arndt και τον Tarantino; (…)

— Το TRANSFORMERS 4 βρήκε τον πρωταγωνιστή του, στο πρόσωπο του Mark Wahlberg. Δε τις μπορώ τις ταινίες αυτές. Ανακατεύομαι και δεν καταλαβαίνω ποιο ρομπότ βαράει ποιο. (…)

— Επιτέλους! Ώρα ήταν! Η Radical Studios γυρίζει το HERCULES: THE THRACIAN WARS, που αναμένεται να κλέψει τις καρδιές μας με το σεβασμό του στην ελληνική μυθολογία αλλά και την αισθητική γενικότερα. Στον ομώνυμό ρόλο, ο Dwayne Johnson, γνωστός στο φιλοθεάμον κοινό και ως “The Rock”. (…)

— Δεν είναι κάθε μέρα που μπορώ να βάλω ένα trailer σειράς στα αγαπημένα μου ιταλικά. Να, λοιπόν, που μου δίνεται η ευκαιρία. Βγήκε το trailer της σειράς Diabolik, στη γείτονα χώρα. Απολαύστε το!

[youtube]http://youtu.be/C6dYiQy4O34[/youtube]

  • ARTWORK

Μιας και η σειρά HELLBLAZER ολοκληρώνει τον κύκλο της, ας την αποχαιρετήσουμε με artwork. Προσοχή! Η ενατένιση εικόνων από το HELLBLAZER μπορεί να προκαλέσει καρκίνο των πνευμόνων.

Simon Bisley

Sean Murphy

Lee Bermejo

Jim Lee

  • FUN STUFF

— Βρέθηκε ο πλανήτης του Superman! Βρέθηκε ο Krypton (εκ του ελληνικού “κρύπτω”, ευφάνταστο όνομα)! Krypto, ξε-Krypto, ο αστροφυσικός Neil deGrasse Tyson τον ξετρύπωσε και βρήκε την ακριβή θέση του πλανήτη, για τις ανάγκες τις ιστορίας “Star Light, Star Bright”. Προσωπικά, μου ακούγεται σαν παιδικό τραγουδάκι ο τίτλος, αλλά αφού η επιστήμη μίλησε (…)

— Με αφορμή τις εκλογές στην Αμερική, βγήκαν μερικά ξεκαρδιστικά strips. Πραγματικά ωραία! (…)

— Πώς να μετατρέψετε τα ανεπιθύμητα comics σας σε γλυκούλικα σκατζοχοιράκια. Χμ! Υποψιάζομαι artsy, crafty κοπέλα να βάζει χέρι στα comic του συντρόφου της, του τύπου “έλα, μωρέ, παλιά περιοδικά είναι αυτά” και να φτιάχνει δωράκι έκπληξη! (…)

 

— Και επειδή πολύ ρουχαλάκια έβαζα τελευταία και την έκανα πιο girlie τη στήλη, είπα να βρω μια συμβιβαστική λύση. Έτσι, λοιπόν, για όλους εσάς, Victoria’s Secret. Όχι έτσι, στο άσχετο! Στο show της Victoria’s Secret, εθεάθη μοντέλο ντυμένο σαν την Rei Ayanami από το NEON GENESIS EVANGELION! (…)

 

 – Και για να κλείσω, ένα δωράκι από μένα σε όλους εσάς! Κάτι για τη λίμπιντο, κάτι για τη μελαγχολία, για όλα κάνει!

[youtube]http://youtu.be/I7MRwxE3iuQ[/youtube]

Αυτά από εμένα! Την επόμενη εβδομάδα, μην χάσετε τον ανεπανάληπτο κ. Κατιρτζιγιανόγλου!