COMICDOM JOURNAL 26-11-12

Καλωσήρθατε στη βόλτα μας στα νέα της εβδομάδας: Να πω την αμαρτία μου, υπάρχει ξεραΐλα από πολλά, συγκλονιστικά νέα, αλλά όλο και κάτι ψάρεψα, όπως τη σειρά η οποία μας έκανε tease με το Snikt, ανακοινώσεις για συγγραφείς STAR WARS, νέα για Έλληνες δημιουργούς και comics στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και… παραμυθένιο artwork μαζί με fun χαζέματα στην πληρέστερη ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε.

  • COMICS

— Θα αρχίσω με ένα νέο που θα κάνει τον ύπνο σας ελαφρύ. Γιατί δε νομίζω ότι κοιμηθήκατε σαν άνθρωποι από τη στιγμή που είδατε το teaser SNIKT. Ε, λοιπόν, η σχετική σειρά που ανακοινώθηκε θα ονομάζεται WOLVERINE, με δημιουργούς τους Paul Cornell και Alan Davis. Τί σκέφτεται να κάνει στο βασανισμένο μου αγόρι ο Paul Cornell, μπορείτε να το μάθετε σε αυτή τη συνέντευξη.

— Ενδιαφέρουσα – και μακροσκελέστατη – η συνέντευξη του Scott Snyder για το DEATH OF THE FAMILY στο Νewsarama. Σας προειδοποιώ, τα spoilers είναι πολλά. Με φειδώ!

— Υπάρχει ακόμα χρήμα εκεί έξω. Κι αυτό γιατί το λέω; Γιατί προς $200.000 πουλήθηκε μια αυθεντική σελίδα του CALVIN AND HOBBES, υπογεγραμμένη από τον Bill Watterson. Ο ιδιοκτήτης την είχε λάβει σα δώρο, αλλά τώρα που – υποθέτω – έσφιξαν τα πράγματα, τη “σκότωσε”. (…)

— Συνέντευξη στο Νewsarama έδωσαν οι δημιουργοί του AMALA’S BLADE της Dark Horse, Steve Horton και Μιχάλης Διαλυνάς και μιλούν για τη σειρά που θα δούμε το Φεβρουάριο του 2013. (…)

— Πολύ καλά νέα και για το ELYSIUM ONLINE, καθώς κατάφερε να πιάσει το στόχο του, 11 μέρες πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία! (…)

— 200 χρόνια γιορτάζουν τα “Παραμύθια για τα παιδιά και την οικογένεια” ή απλά “Παραμύθια των Αδερφών Γκριμμ”. Το γεγονός γιορτάστηκε με ένα διεθνές συνέδριο που έγινε στην Αθήνα από 22-24 Νοεμβρίου. Και γιατί σε νοιάζει; Γιατί μέσα στους τοίχους του Πανεπιστημίου Αθηνών ακούσαμε και είδαμε αναλύσεις για τη θέση των παραμυθιών των Γκριμμ στην τέχνη των comics.

  • FILMS/TV

— Και το σήριαλ με το STAR WARS συνεχίζεται, καθώς ανακοινώνονται σιγά-σιγά όλοι οι συντελεστές της νέας τριλογίας της σειράς. Αυτή τη φορά, η προσοχή των media τροφοδοτείται με τους σεναριογράφους των επεισοδίων VIII και IX (παρεπιπτόντως, δεν μπορώ να αντισταθώ και θα σας παραπέμψω στον κ. Eddie Izzard σχετικά με το STAR WARS). Πρόκειται για τους Lawrence Kasdan και Simon Kinberg, για τους οποίους δεν ξέρουμε ποιος θα κάνει τί. Ο Lawrence Kasdan έχει γράψει τα σεναρια για τα EMPIRE STRIKES BACK και RETURN OF THE JEDI, ενώ ο Simon Kinberg ήταν παραγωγός του X-MEN:FIRST CLASS και σεναριογράφος του επερχόμενου X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST.

— Τώρα το λες νέο; Άμα έχεις έλλειψη από νέα, ναι είναι. Η πολυαναμενόμενη ταινία MAN OF STEEL θα δείξει τα δόντια της στις ταινίες της MARVEL (γιατί λίγος ανταγωνισμός δεν έβλαψε κανέναν) στις 14 Δεκεμβρίου.

— Η Warner Bros έβγαλε στο YouTube τα Fleischer Studios Superman cartoons. Εξαιρετική ποιότητα και μια υπέροχη ρετρό νοσταλγία. Η σύνταξη αυτού του Journal καθυστέρησε αρκετά εξαιτίας τους. Αλλά χαλάλι.

[youtube]http://youtu.be/sjdnCC6n4xk[/youtube]

  • ARTWORK

Γενέθλια για τα “Παραμύθια των Αδερφών Γκριμμ” και είπα να γιορτάσουμε με μερικές απεικονίσεις των ηρώων τους στην Tέχνη των comics.

Η Σταχτομπούτα των “Κλασικών Εικονογραφημένων”

Η Σταχτομπούτα του FABLES

Και η Σταχτομπούτα των GRIMM FAIRY TALES με διαφορά… στήθους

Η Rapunzel του Adam Hughes

Η “Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος” του James Jean

  • FUN STUFF

— Στο Saturday Night Live βρέθηκε ο Jeremy Renner/Hawkeye σε μια παρωδία των AVENGERS. Το video, δυστυχώς, δεν είναι διαθέσιμο για τη χώρα μας, αλλά είμαι σίγουρη ότι, αν κάνουμε λίγη υπομονή, θα το βρούμε κάπου στο Διαδίκτυο σε λίγο καιρό. (…)

— Την προηγούμενη βδομάδα, ο Ηλίας σας σύστησε στους Mediaval Avengers. Ήρθε η σειρά των Sengoku Avengers! Και των samurai X-Men και της Jazz JLA. Όλα αυτά από τον Alex Mitchell. (…)

— Γιορτές έρχονται, καρτούλες θα στείλετε, δωράκια θα κάνετε – λέμε τώρα, με την κρίση. Γιατί να μην το κάνετε με στιλ;  Και όταν λέω στιλ, εννοώ STAR WARS, αλλά κομματάκι διαφορετικά. Στα πλαίσια της προώθησης της νέας του σειράς, VADER’S LITTLE PRINCESS, ο Jeffrey Brown έβγαλε μια σειρά καρτών και gift tags. Χαριτωμένα.

— Κατέβασα και χάζεψα λίγο το demo του GOROGOA. Θα επανέλθω με τις εντυπώσεις μου για αυτό το παιχνίδι που εμπνέεται από τα comics και έχει υπέροχο artwork. Μέχρι τότε, μπορείτε και εσείς να το κατεβάσετε εδώ.

Αυτά τα ομολογουμένως λίγα από εμένα! Την επόμενη εβδομάδα, μην χάσετε τον εξαίρετο κ. Κατιρτζιγιανόγλου!