ADVENTURE TIME

adv.kaioi2Creator: Pendleton Ward
Director: Larry Leichliter
Cartoon Network

Πιθανόν να έχετε κι εσείς συναντήσει τους Finn και Jake κάπου στο internet. Μέχρι πρόσφατα, εμφανίζονταν συνεχώς μπροστά μου, σαν όλο το δίκτυο να ήταν υπνωτισμένο από αυτό το περίεργα ντυμένο αγοράκι και το σκύλο του. Ώσπου, μία μέρα, πληκτρολόγησα κι εγώ adven(-ture time, συμπλήρωσε το Google), να δω τελοσπάντων ΤΙ είναι αυτό που ξετρελαίνει τα πλήθη. Και κατάλαβα.

Ο Finn είναι ο κολλητός και υιοθετημένος αδερφός του Jake (ναι, του σκύλου). Ζουν μαζί στο “Land of Ooo” και περνούν το χρόνο τους ανέμελα και ευτυχισμένα, έως ότου προκύψει κάποια περιπέτεια. Οι περιπέτειες ποικίλλουν: Είτε πρέπει να αντιμετωπίσουν τον Ice King που απήγαγε κάποια πριγκίπισσα (classic one) είτε πρέπει να ξεφύγουν από τη λάβα που φαντάζονται πως κυλάει στο πάτωμα του σπιτιού τους (sounds familiar, doesn’t it ?), το δίδυμο είναι πάντα έτοιμο να φανεί ηρωικό.

adven. olo to simpan

Σε όλη τη σειρά κυλά αστείρευτη φαντασία, χωρίς να είναι όμως βεβιασμένη, του στιλ: “Να, κοιτάξτε, ουράνια τόξα και μονόκεροι, και έχω φαντασία!”. Όχι. Η συγγραφική ομάδα έχει εξαιρετικές και πρωτότυπες ιδέες που είναι εμφανείς αρχικά στο σχεδιασμό των χαρακτήρων και επιπλέον στο σενάριο. Κάθε περιπέτεια είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες και μπορείς εύκολα να δεις μονορούφι μια σεζόν (η σειρά ήδη βρίσκεται στην πέμπτη), χωρίς να βαρεθείς.

Το σχέδιο σε τραβάει αμέσως. Είναι απλό, με έντονα χρώματα και  πολύ ξεχωριστό στιλ. Από την πρώτη στιγμή που βλέπεις το ADVENTURE TIME, χαράζεται στη μνήμη σου, και οι χαρακτήρες του είναι από μακριά αναγνωρίσιμοι. Η ποιότητα του animation είναι πολύ σωστή και δεν αδικεί, παρά ενισχύει, ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο, είναι καταρχήν παιδικό. Οι περιπέτειες, τα gags, το σχέδιο απευθύνονται εμφανώς σε ανήλικο κοινό. Όμως, το ADVENTURE TIME κρύβει (όχι και πολύ βαθιά), μία πιο ενήλικη ματιά στα πράγματα. Ο “κακός” έχει και ανθρώπινη πλευρά, ο “καλός” είναι λίγο ζιζάνιο και  λίγο επιρρεπής στους πειρασμούς., ενώ παρουσιάζονται ηθικοί προβληματισμοί σχεδόν σε κάθε επεισόδιο. Τέλος, τα σεξουαλικά υπονοούμενα (αόρατα για τα παιδιά, ξεκάθαρα για εμάς τους υπολοίπους) είναι ο τρόπος της σειρά να δηλώσει: “Suitable for Adults” .

note:  Συχνά, τσακώνουμε τους πρωταγωνιστές, να τραγουδάνε μόνοι τους. Άκρως απολαυστικό:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sxVvKb0fGAY[/youtube]

Πιστεύω πως το ADVENTURE TIME είναι από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) animation series που κυκλοφορουν αυτή τη στιγμή. Σε περίπτωση που δεν το έχετε παρακολουθήσει, κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και διορθώστε την κατάσταση. Αν λοιπόν τύχει, και ένα Σάββατο πρωί σας πιάσει μία νοσταλγία για τα “τότε” πρωινά του Σαββάτου, ανοίξτε το PC, πληκτρολογήστε “advent” (το Google ξέρει), και αφεθείτε σε ένα απολαυστικό δεκάλεπτο επεισοδιάκι.

και μία χριστουγεννιάτικη εμφάνιση των Finn και Jake. για χρόνια πολλά

Kαι μία χριστουγεννιάτικη εμφάνιση των Finn και Jake για χρόνια πολλά