COMICDOM JOURNAL 07-01-13

Σερφάροντας στο comics internet για την πρώτη στήλη της νέας χρονιάς: Τα 10 “πρωτοσέλιδα”, οι 50 ευχάριστες ειδήσεις, και τα 10 σκοτεινά εξώφυλλα από το 2012, αλλά και οι 10 ταινίες και οι 10 τηλεοπτικές σειρές που δεν πρέπει να χάσουμε φέτος, σε μία ανασκόπηση της πρώτης εβδομάδας του χρόνου που μοιάζει με best of! (FREE COMIC: To εξαιρετικό HARBINGER #1 της Valiant!)

  • COMICS

2012-ftΤα 10 “πρωτοσέλιδα” του 2012: Από τα comics στην Ελλάδα της κρίσης, στην επιστροφή της Valiant, κι από από το θρίαμβο της ταινίας THE AVENGERS, στο Marvel NOW!, αυτές πιστεύω πως είναι οι σημαντικότερες ειδήσεις της χρονιάς που έφυγε.

— Πραγματικά εξαιρετικό, το αφιέρωμα του Comics Reporter σε κάτι στο οποίο όλοι έχουμε ανάγκη να κάνουμε focus: τις 50 ευχάριστες ειδήσεις του 2012.

— Με την αιτιολογία ότι απορρίπτει κάθε βραβείο του πολιτικού κατεστημένου, ο σκιτσογράφος και δημιουργός comics, Jacques Tardi, αρνήθηκε να παραλάβει το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής, την ανώτατη τιμητική διάκριση στη Γαλλία. (…)

— Όλοι έχουμε ψυχαγωγηθεί με τα comics του Peter David. Μετά το σοβαρό εγκεφαλικό που υπέστη o δημοφιλής συγγραφέας, πριν από μερικές ημέρες, η οικογένειά του έχει ανάγκη την οικονομική υποστήριξή μας για την ακριβή θεραπεία του. Όσοι ξεχάσαμε, ή δεν το επιδιώξαμε να κάνουμε μια καλή πράξη τον τελευταίο καιρό, αυτή είναι η ευκαιρία να επανορθώσουμε. (…)

— Mε την αφορμή της ολοκλήρωσης της σειράς ΤΗΕ AMAZING SPIDER-MAN, το CBR ζήτησε από δημιουργούς που έγραψαν ή σχεδίασαν τον χαρακτήρα (όπως οι Howard Mackie, Ty Templeton, Mike Zeck και Darick Robertson), να μοιραστούν τις αναμνήσεις τους. (…)

  • FILMS/TV

— Το Newsarama μας εύχεται καλή χρονιά, με τον πλέον ιδανικό τρόπο: Υπενθυμίζοντας τις 10 ταινίες και τις 10 τηλεοπτικές σειρές που δεν πρέπει να χάσουμε το 2013!

— Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που επικαλείται ιστοσελίδα Cosmic Book News, η Justice League που θα δούμε στην ομώνυμη ταινία, έχει την iconic σύνθεση των Superman, Batman, Wonder Woman, Green Lantern, Flash, Aquaman και Martian Manhunter. (…)

justiceleague

— Κυκλοφορεί στις 29 Ιανουαρίου, από τη Warner Bros. Home Entertainment, το animated film BATMAN: THE DARK KNIGHT RETURNS, PART 2. Ακολουθεί το trailer…

— Αν περιμένατε η επερχόμενη τηλεοπτική σειρά του ABC, S.H.I.E.L.D., να έχει ομοιότητες με το comic, ετοιμαστείτε για απογοήτευση. (…)

  • ARTWORK

Δέκα  αγαπημένα μου εξώφυλλα από το 2012. Το κάθε ένα σκοτεινό, με τον δικό του τρόπο…

AmericanVampire29-DaveJohnson

AMERICAN VAMPIRE #29 (Dave Johnson)

DAREDEVIL #18 (Paolo Rivera)

DAREDEVIL #18 (Paolo Rivera)

FATALE $1 (Sean Phillips)

FATALE #1 (Sean Phillips)

BATWOMAN #5 (J.H. Williams III)

BATWOMAN #5 (J.H. Williams III)

Batman12 - Greg Capullo

BATMAN #12 (Greg Capullo)

FAIREST #10 (Adam Hughes)

FAIREST #10 (Adam Hughes)

SHADOWMAN #2 (Dave Johnson variant)

SHADOWMAN #2 (Dave Johnson variant)

THE PUNISHER #16 (Marco Checchetto)

THE PUNISHER #16 (Marco Checchetto)

HAWKEYE #1 (David Aja)

HAWKEYE #1 (David Aja)

POINT OF IMPACT (Koray Kuranel)

POINT OF IMPACT (Koray Kuranel)

  • FUN STUFF

— FREE COMIC: Τους τελευταίους μήνες, στο Comicdom.gr, έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην επιστροφή της Valiant και στα εξαιρετικά comics που εξέδωσε μέσα στη χρονιά. Για του λόγου το αληθές, κι αν δεν καταφέραμε να σας πείσουμε ως τώρα, μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το HARBINGER #1, στο Comics Alliance, και να κρίνετε μόνοι σας!

harbinger-lede

— Talking about New Year’s Resolutions… (από το αγαπημένο όλων, OUR VALUED CUSTOMERS)

our-valued-customers-new-years-resolutions

— Μια virtual περιήγηση στο Billy Ireland Cartoon Library & Museum.

the-perfect-wayne— Ένας user του Reddit έκανε morphing στις φωτογραφίες όλων των live-action Batmen μέχρι σήμερα (Adam West, Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney, Christian Bale), ώστε να βρει το τέλειο πρόσωπο του Bruce Wayne. Μάλλον δεν το βρήκε, καθώς το αποτέλεσμα φέρνει περισσότερο σε ατσαλάκωτο πολιτικό, τύπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, παρά σε Σκοτεινό Ιππότη…

— That’s All Folks! Την ερχόμενη εβδομάδα, εμπιστευτείτε την ενημέρωσή σας στη Βασιλεία Βαξεβάνη και την απολαυστικά παιχνιδιάρικη γραφή της, ενώ μαζί θα τα ξαναπούμε, από αυτή τη στήλη, σε 15 ημέρες. Take care!