COMICDOM JOURNAL 14-01-13

Πλήρης ειδήσεων η εβομάδα που μας πέρασε! Καλό αυτό το νέο για όλους. Αλλάγες σε δημιουργικές ομάδες σε Marvel και DC, οι ανακοινώσεις για τις πωλήσεις από την Diamond, υποψηφιότητες για Oscar, ανακοινώσεις για ταινίες, υποψίες για άλλες ταινίες, fun stuff που αποδεικνύουν ότι υπάρχει τρέλα εκεί έξω και φυσικά, artwork για χάζεμα. Καλή σας βόλτα…

  • COMICS

Superman_logo— Η Warner Bros κερδίζει τη δίκη για τα δικαιώματα του Superman, ενάντια στους κληρονόμους του Jerry Siegel. Δεν ξέρω τις νομικές προεκτάσεις και ποιος πραγματικά έχει δίκιο, αλλά κατά βάθος υπάρχει ένα μικρό αγκαθάκι στην καρδιά μου, όταν μια πολυεθνική κερδίζει μια δίκη, ειδικότερα όταν είναι εις βάρος του δημιουργού. Πάντως, θα ανάσαναν εκεί στη Warner Bros. Ειδικότερα τώρα, που βγαίνει το MAN OF STEEL. Δεν ήταν καθόλου ώρα για μπλεξίματα! (…)

deadpool— H Marvel ανακοίνωσε ότι ο Mike Hawthorne θα είναι στη δημιουργική ομάδα του DEADPOOL από τον Απρίλιο. Δεν τον ξέρω τον κ. Hawthorne, ομολογώ ευθαρσώς την άγνοιά μου. Το λίγο που χάζεψα, καλός μου κάνει, τουλάχιστον για τον ξεκαρδιστικό Deadpool. Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε από το teaser που βλέπετε αριστερά και είναι από τον θρυλικό Artur Adams. (…)

MotU— Αλλαγή και στο SWAMP THING, μιας και ο Scott Snyder αποχωρεί και τη θέση του θα πάρει ο – επίσης άγνωστος σε μένα – Charles Soule. Ενθουσιασμένος δήλωσε ο άνθρωπος, αλλά και τί άλλο θα μπορούσε να δηλώσει, θα μου πεις. “Βασικά, μα&%#α είναι, αλλά το μεροκάματο να βγαίνει” (…)

— Από τον Απρίλη, μια παιδική αγάπη αποκτά σάρκα και οστά – ή καλύτερα, χαρτί και μελάνι! Το MASTERS OF THE UNIVERSE γίνεται μηνιαία ongoing σειρά. Και σα να μην έφτανε αυτό, ανακοινώθηκε ότι writer θα είναι ο Keith Giffen! Δεν το λες κακό. Το artwork θα είναι από τον Pop Mhan. Για να δούμε… (…)

— Teasers (αλήθεια πώς το μεταφράζεις αυτό;) από τη Marvel. Για να ρίξουμε μια ματιά.

smashteaser

ΟΚ! Σαφές, σαφέστατο το τι περιμένουμε!

firedteaser

Επίσης ξεκάθαρο και σαφές!

birth teaser

Ποιός γεννάει; Τί; Γιατί; Τί είναι αυτό, τώρα; Μωβάκι βλέπω. Thanos; Galactus; Psylocke; Gambit; (Εντάξει, το τελευταίο είναι προσωπική ευχή.)

— Ανακοίνωσε τις πωλήσεις του Δεκεμβρίου η Diamond. Όπως ήταν αναμενόμενο, το AMAZING SPIDER-MAN #700 ήταν στην πρώτη θέση, αφού το παρήγγειλαν και οι πέτρες. Στα trades, πάλι, το WALKING DEAD κατέχει τέσσερις θέσεις στη δεκάδα, στις οποίες περιλαμβάνονται οι δύο πρώτες. (…)

  • FILMS/TV

— Η ταινία AVENGERS πήρε υποψηφιότητα για Oscar (μην αρχίσω τώρα να γκρινιάζω για τις υποψηφιότητες) και εκεί, στο τμήμα των ειδικών εφέ, το καταχάρηκαν και ετοίμασαν ένα ωραίο βιντεάκι.

[youtube]http://youtu.be/MnQLjZSX7xM[/youtube]

— Την πίστη μας έχουν βγάλει με αυτή την ταινία. Σε αναμμένα κάρβουνα καθόμαστε. Για το Y:THE LAST MAN λέω. Βρήκαν σκηνοθέτη! Μη φανταστείτε, χαίρομαι απλά που κάπου παέι το πράγμα. Αλλιώς, ο Dan Trachtenberg μου είναι άγνωστος. (Μα, τί έπαθα σήμερα;) Βεβαια, αυτό οφείλεται στο ότι η μόνη γνωστή ταινία του είναι το PORTAL: NO ESCAPE. Άντε να δούμε, άντε… (…)

— Το είπε! Το άκουσα! Ο Gulliermo del Toro – που εμένα μου αρέσει, εντάξει; – ετοιμάζει το outline ενός σεναρίου, για μια ταινία με τον προσωρινό τίτλο DARK UNIVERSE. Μια τανιά με Swamp Thing, Constantine, The Spectre και άλλους τέτοιους σκοτεινούς ήρωες. Δεν ενθουσιάζομαι ακόμη, αλλά μια χαρά την έχω. (…)

— Νέα από το cast του SIN CITY: A DAME TO KILL FOR, σας έχω!

josh-brolin– Στο ρόλο του Dwight δεν θα είναι ο Clive Owen, αλλά ο Josh Brolin. Δε μπορώ να πω ότι χαίρομαι και πολύ με την αλλαγή. Μιλάω σα γυναίκα, τώρα, δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτή. (…)

– Από την άλλη, το ρόλο του Johnny αναλαμβάνει ο Joseph Gordon-Levitt που άφησε στην άκρη πρόταση να πρωταγωνιστήσει στο GUARDIANS OF THE GALAXY. (…)

— Ανακοινώθηκε ημερομηνία για τη σειρά κινουμένων σχεδίων AXE COP: 27 Ιουλίου. Μαζί, ανακοινώθηκε και το cast της σειράς. Χμμ! Χαβαλεδάκι μου μυρίζει, καλοκαιριάτικο! (…)

  • ARTWORK

Μιας που κάναμε λόγο για το SIN CITY, είπα να βάλω λίγο από το ασπρόμαυρο (με μια μικρή εξαίρεση) art του Frank MIller.

sin city 3

sin city 2

sin city 4

sin city 5

sin city 1

Frank-Miller-Sin-City-pin-up-

  • FUN STUFF

— Να ξεκινήσω με κάτι που και θα σας διασκεδάσει και θα σας γλυκάνει. Διαγωνισμός στο SoComic.gr, με τον Ψυχούλη. (…)

— Και όμως, γίνεται! Γίνεται να γυριστεί μια ταινία live action με τον Tintin. Αυτό το βιντεάκι θα σας πείσει. Βέβαια, το παλικαράκι που κάνει τον Tintin δεν τον λες και φτυστό τον ήρωα. Και ο Μιλού, εδώ που τα λέμε… Αλλά είναι φτιαγμένο με μεράκι και έχει και την πλάκα του, αυτό το fan-made trailer.

[youtube]http://youtu.be/LwC5gDU30OM[/youtube]

— Προσωπικά, τα βρίσκω ενοχλητικά και αποκρουστικά τα κουκλάκια Domo, αλλά περί ορέξεως… Γνωστοί ήρωες της DC απεικονίζονται με αυτό το ορθάνοιχτο “θα-φας-καμιά-μύγα” στόμα τέρατος. (…)

domodc Bat

domodc Clark

domodc lantern

— Καλά, να βάλω superhero-themed κάλτσα. Να έχει και την κάπα; (…)

robin-wonder-woman-cape-socks

superman-batman-cape-socks

— Και άμα δεν σας έφταναν οι κάλτσες, έχει και μπλουζάκια με κάπα. Που, εδώ που τα λέμε, είναι και πιο λογικό. (…)

robin-costume-cape-tshirt

superman-costume-cape-tshirt

— Συγκλονισμένοι πρέπει να είναι οι 34.435 υπογράψαντες αιτήσεως προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Και αυτό γιατί η αίτηση τους απορρίφθηκε. Τώρα θα ρωτήσετε, τί αιτήθηκαν; Η αίτηση αφορούσε την κατασκευή, μέχρι το 2016, ενός Death Star. Ναι, του γνωστού Death Star. O υπεύθυνος για ζητήματα Επιστήμης και Διαστήματος του Λευκού Οίκου, απάντησε “Why would we spend countless taxpayer dollars on a Death Star with a fundamental flaw that can be exploited by a one-man starship?”. Πρέπει απλά να έκαναν τρελό χαβαλέ στο Λευκό Οίκο με αυτό. (…)

— Θες να πας για ληστεία, να κλέψεις ένα αμάξι, βρε αδερφέ. Πρέπει να καλύψεις κάπως την ταυτότητά σου. Πώς θα το κάνεις αυτό; Μάσκα χιονιού, καλσόν, άντε άμα είσαι δημιουργικός να πάρεις καμιά αποκριάτικη. Τσκ, τσκ! Πόσο πίσω είσαι. Στην Αυστραλία, τρεις τύποι βρήκαν τη λύση. Έκαναν μια διακριτική μεταμφίεση: Στρουμφ! “Δευτέρα κάτι κλέβω, την Τρίτη σας ληστεύω… ”  (…)

smurf-crime

Αυτά από μένα! Τα ξαναλέμε σε δύο εβδομάδες! Αφήνω τα ηνία στον Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου, ο οποίος θα φροντίσει για την πλήρη ενημέρωση σας την επόμενη Δευτέρα.