THE ADVENTURES OF DR. MCNINJA

Writer/Artist: Christopher Hastings4dg28.jpg
Colorist: Anthony Clark
www.drmcninja.com

Το ADVENTURES OF DR. MCNINJA είναι ένα web comic που μετρά πολλούς fans στο διαδίκτυο. Δημιουργός του είναι ο ταλαντούχος κύριος Hastings, ο οποίος είχε τη φαεινή ιδέα να δημιουργήσει έναν ήρωα παντοδύναμο, που πρεσβεύει, ωστόσο, τη φωτεινή πλευρά του καλού! Το comic δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 2005 και από τότε ανανεώνεται συνεχώς, τρεις φορές την εβδομάδα.

Ο Dr. McNinja είναι ένα κράμα γιατρού και ninja – δηλαδή, πιο cool δεν γίνεται – που πολεμά κακοποιά στοιχεία και παράλληλα προσπαθεί να παραμείνει πιστός στον όρκο του Ιπποκράτη. Είναι περίπου 35 ετών και ζει σε έναν (σχεδόν) ρεαλιστικό κόσμο. Η ταυτότητα του ως ninja περιλαμβάνει όλα τα σχετικά cliché, αφού είναι δεινός πολεμιστής, παντοδύναμος και αναπτύσσει ταχύτητες rally μέσα σε milliseconds. Επιπλέον, αποδεικνύεται άριστος σε όλες τις ειδικότητες, εκτός από την αγροκαλλιέργεια και σχετικά με την ιατρική του ταυτότητα μπορεί να θεραπεύσει από προβλήματα που αφορούν πόδια και δόντια, μέχρι και τις κατάρες μούμιας – εκπληκτικός, σας λέω! Συνήθως, εμφανίζεται με το τυπικό παρουσιαστικό ενός γιατρού, δηλαδή λευκή ποδιά, στηθοσκόπιο γύρω από το λαιμό και αντιτρομοκρατική κουκούλα (!). Ενδόμυχα, λατρεύει τον Batman και θέλει να γίνει σαν κι εκείνον. Δεν διστάζει να πει πώς ήταν μαζί το διάστημα της εκπαίδευσής τους και είναι αλήθεια ότι έχει ένα ζευγάρι πυτζάμες με τον Dark Knight.

2012-07-08-24p01Το εν λόγω comic, λοιπόν, περιγράφει την πολυτάραχη ζωή του γιατρού και τις ατέλειωτες περιπέτειές του. Όταν δεν βρίσκεται σε εφημερία, θα βρείτε τον Dr. McNinja να πολεμάει τον Δράκουλα, τέρατα, φίδια, δελφίνια, δεινοσαύρους και robots που θέλουν να κυκλοφορήσουν παράνομα burgers με το όνομά του. Η πρώτη ιστορία, το 2005, ήταν το “Meet The Doctor”, ενώ ακολούθησαν, το 2006, τα “D.A.R.E.”, “Monster Mart”, “Death Valley”, “Dr. McNinja Gets Rad” και “Army Of One”. Η πιο πρόσφατη είναι το “A Cumberland Ninja In King Radical’s Court”, που ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου 2012 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η ιστορία αυτή ξεκινά με την ανακοίνωση ενός δημοσιογράφου ότι η Cumberland είναι ανάμεσα στις πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών με το καλύτερο βιοτικό επίπεδο. Ηγέτης της πόλης αυτής είναι ο King Radical, ο οποίος, φυσικά, ελέγχει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου και του δελτίου ενημέρωσης (και του δημοσιογράφου). Η πλοκή προχωράει και ανακαλύπτουμε πως ο Dr. McNinja έχει μεταμφιεστεί σε Dr. McLuchador και έχει ταχθεί υπό την υπηρεσία του βασιλιά, ως προσωπικός του γιατρός. Ενώ ο βασιλιάς καταστρώνει σχέδια για να βελτιώσει την πόλη του (plans, plans, plans!), ο ninja βλέπει πίσω από το μοχθηρό του προσωπείο και επιχειρεί να τον ξεσκεπάσει.

2012-11-14-25p46Οι ιστορίες έχουν πάρα πολύ εύστοχο χιούμορ και η γλώσσα γραφής είναι πολύ προσεγμένη. Για την ακρίβεια, δεν έχει ούτε καν “κακές λέξεις”! Το σχέδιο είναι καταπληκτικό και τα χρώματα πολύ ζωηρά. Kατά τη γνώμη μου, αποτελεί μια πολύ επαγγελματική δουλειά που δεν αφήνει κενά ούτε στο artwork ούτε στο σενάριο. Επίσης, μου αρέσει πολύ που κάθε ιστορία έχει τον δικό της κύκλο, ακριβώς στο σημείο που πρέπει να τελειώσει πριν γίνει κουραστική.

Μάλλον κάτι από τα παραπάνω ξεχώρισε η TopatoCo, που κυκλοφόρησε online τους τρεις πρώτους τόμους, ενώ ο τέταρτος, με τίτλο “Night Powers” κυκλοφόρησε σε έντυπη μορφή από την Dark Horse και περιλαμβάνει τα “Monster Mart”, “Death Valley” και το “Doc Gets Rad”. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ περιμένω με αγωνία τη ninja συνέχεια!