COMICDOM JOURNAL 28-01-13

Ένα σωρό τα νέα και αυτή τη βδομάδα. Τι σας έχω; Τζάμπα online comics, ωραίες συνεντεύξεις, παλιούς γνώριμους στο X-MEN:DAYS OF FUTURE PAST, καυτά νέα από το μέτωπο STAR WARS και γενικά από το μέτωπο των comic-related ταινιών. Χαμός σου λέω! Δεν ξεχνάω, φυσικά, το απαραίτητο artwork, αλλά και κάτι για να γελάσει το χειλάκι μας.

  • COMICS

Geluck-Tshirts— Όταν ζεις σε μια χρεωκοπημένη χώρα, το να βγάζει ένας καλλιτέχνης τζάμπα τις δουλειές του online είναι πάντα καλό νέο. Όταν αυτός ο καλλιτέχνης είναι ο πολλάκις βραβευμένος με Eisner Kyle Baker, τότε τα νέα είναι εξαιρετικά. Μερικά από τα comics που θα βρείτε είναι το υπέροχο, ξεκαρδιστικό YOU ARE HERE, το εξαιρετικό NAT TURNER, το ευφυές I DIE AT MIDNIGHT και πολλά άλλα που δεν αναφέρω για τον απλό λόγο ότι ξεμένω από επίθετα. Δείτε και μόνοι σας εδώ.

— Ο Geluck αποφάσισε να σταματήσει την εμφάνιση του Philippe Le Chat στις εφημερίδες. Ε, δε θα βάλω και τη γάτα μου να κλαίει! Καμία αδυναμία δεν είχα στο αμυδρά κρυόκ%λο χιούμορ του, όπως το θυμάμαι στις εμφανίσεις του στο 9.  Αλλά είναι πολλοί αυτοί που τον θεωρούν έναν πιο σοφιστικέ Garfield – ούτε αυτό το γατί μου αρέσει – και θα στενοχωρηθούν (…)

logo-48hbd—Free Comic Book Day οι Αμερικάνοι; Free Comic Book Dayοι Γάλλοι. 5 και 6 Μαρτίου, μια μέρα μετά την Free Comic Book Day, οι μεγαλύτερες εκδοτικές της χώρας θα μοιράσουν εκατοντάδες χιλιάδες comics. Μπουχου! Θέλω! Και αυτό γιατί οι εταιρείες που συμμετέχουν είναι οι Bamboo, Casterman, Dargaud, Dupuis, Fluide Glacial, Grand Angle, Jungle and Le Lombard. (…)

demeter-191x300— Η Becky Cloonan ανακοίνωσε τη νέα της mini-series, DEMETER. Τίποτε άλλο δεν έχει αποκαλύψει, αλλά το όνομα της σειράς μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Αν παραπέμπει στην αρχαιοελληνική θεά, υπάρχει ζουμί που πολύς κόσμος δε το έχει ψάξει. (…)

— Μια από τις πιο σημαντικές δημιουργούς στο χώρο των comics, η Marjane Satrapi, παρουσιάζει τα έργα της σε γκαλερί στο Παρίσι. Η έκθεση αυτή σχετίζεται με τη νέα ταινία της Satrapi, THE GANG OF THE JOTAS, που θα βγει στους γαλλικούς κινηματογράφους στις 6 Φεβρουαρίου. (…)

— Το Νewsarama εξασφάλισε μια πραγματικά εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη από τον Brian Michael Bendis. Πρόκειται για μια υπερ-συνέντευξη σε τρία μέρη, για όλα τα καυτά θέματα που διαχειρίζεται. Στο πρώτο μέρος μίλησε για το ALL NEW X-MEN, αλλά και το UNCANNY X-MEN Mιλά για το “νέο” Beast αλλά και για τον κακό που θα μας εκπλήξει. Το δεύτερο μέρος αφορά το νέο – ακόμα δεν πρόλαβε να παλιώσει το παλιό – event της Marvel AGE OF ULTRON, μια σειρά 10 τευχών γραμμένη από τον Bendis. Για τα υπόλοιπα με τα οποία καταπιάνεται – από GUARDIANS OF THE GALAXY μέχρι το HEROES FOR HIRE – μιλά στο τρίτο μέρος.

angouleme-gay-rights2— Στην πορεία που έγινε στην Angouleme για το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων να παντρεύονται έκαναν την εμφάνισή τους banners με γνωστούς ήρωες σε gay φιλιά φορώντας βέρες. Οι “όλοι το υποψιαζόμασταν” Asterix και Obelix σε περιπαθείς περιπτύξεις, οι αιώνιες αρραβωνιαστικές Minnie και Daisy που βαρέθηκαν να περιμένουν, το φιλί ανάμεσα σε Tin Tin και Captain Haddock, καθώς και το καυτό φιλί ανάμεσα στην Poison Ivy και την Catwoman (αν και με την Harley Quinn θα ήταν πιο λογικό)  και πολλοί άλλοι έδωσαν το “παρών”.  Είμαι σίγουρη ότι μπήκατε στο τριπακι να σκεφτείτε και άλλα ζευγάρια! (…)

— ‘Οποιος θέλει να αποκτήσει το  sketchbook του Vassili Gogtzilla, DEVILS & DUST, μπορεί να το κάνει αποκλειστικά από το site του δημιουργού. Διατίθεται σε 50 μόνο αντίτυπα! (…)

  • FILMS/TV

— Ο J.J. Abrams, ένα όνομα που σπέρνει άλλοτε τρόμο και άλλοτε ρίγη χαράς, είναι και επισήμως ο σκηνοθέτης του STAR WARS VII που αναμένεται το 2015. Άλλος φαταούλας μας βγήκε ο J.J – μετά τον Favreau – και μετά τη σειρά STAR TREK  αναλαμβάνει το STAR WARS. Λέτε να έχει κανένα fetish με το “star”; (…)

Iceman Rogue— Παλιοι και αγαπημένοι γνωστοί θα κάνουν την εμφάνισή τους στο X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST. Και δεν είναι άλλοι από τους Anna Paquin/Rogue (εμένα δε μου αρέσει για την ηρωίδα που λατρεύω και ας χτυπιέστε), Shawn Ashmore/Iceman, Ellen Page/Kitty Pride (εδώ κάτι γίνεται). (…)

— Το τρενάκι έχει μπει στις ράγες και έχει καβαληθεί τόσο καλά που η Marvel μιλάει πια για φάσεις… ταινιοποίησης των σειρών της. Μετά τον Ant-Man και ο Doctor Strange θα δει τη μεγάλη οθόνη στη phase 3. Μμ, καλό μου ακούγεται αυτό, αν και το να παρακολουθείς τις comic-related τανίες έχει γίνει λίγο αγώνας δρόμου τελευταία. Χαμός! (…)

— Δε μου άρεσε αυτό που είδα, αλλά η δημοσιογραφική ακεραιότητά μου (που είναι εμφανής από την αντικειμενικότητα των πέντε πρώτων λέξεων αυτής της περιόδου) δεν μου επιτρέπει να μην το μοιραστώ μαζί σας. Ο λόγος για το κλιπάκι του DC NATION FARM.

[youtube]http://youtu.be/dAOYEtOAELU[/youtube]

— Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι. Ή, μάλλον, ταιριάζει μιαν άλλη παροιμία του λαού μας: είπαμε της γριάς να κλ@%&… Ε, μα χαρά και αυτοί στην ILM με την υποψηφιότητα για Oscar! Κυκλοφορεί και άλλο βιντεάκι με τη δημιουργία του Hulk. Μεταξύ μας, είναι εντυπωσιακό πόση δουλειά χρειάζεται.

[youtube]http://youtu.be/fB_3r4b-CAU[/youtube]

— Τι να πει και αυτός; Για τον James Franco λέω, που εμφανίζεται σε συνέντευξη του MTV να μην είναι πολύ εντυπωσιασμένος από το AMAZING SPIDER-MAN. Έπαιζε; Δεν έπαιζε. Πώς να του αρέσει, δηλαδή; Μη λέμε και ό,τι θέλουμε. (…)

jimmy olsen-janne olsen— Το σκέφτηκα πολύ πού να κατατάξω αυτή την είδηση. Κρίνετε μόνοι σας. Λοιπόν, στα credits του MAN OF STEEL στο imdb αναγράφεται ο χαρακτήρας της Jenny Olsen, που, απ’ ό,τι φαίνεται, θα έχει τη θέση του Jimmy Olsen. Μεταξύ μας, είχε κανείς την όρεξη του Jimmy; Και αν είναι για τα bow ties, υπάρχει άνθρωπος να τα κάνει cool. Με αφορμή την υποψία αυτή, το cbr κάνει μια βουτιά στη… θηλυκή πλεύρα του Jimmy Olsen. Πιστέψτε με, κόλλαγε και στα Fun Stuff (…)TWORK

  • ARTWORK

— Τα γενέθλιά του είχε χθες ένας από τους αγαπημένους μου σχεδιαστές στο χώρο. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Sean Phillips που το noir στιλ του με ξετρελαίνει. Είπα να τον τιμήσω εδώ.

hellblazer sean

IMG120045

JLA50_Phillips-Sean

noir-art-sean-phillips

SeanPhillips_TwoFace

Let Me In iss 01

Sean-Phillips-Dark-Tower

sean criminal

  • FUN STUFF

— Η εταιρεία καλλυντικών M.A.C. έχει στο παρελθόν κάνει “πρόσωπό” της τη Wonder Woman. Αυτή τη φορά επιλέγει όχι ένα, αλλά δύο πρόσωπα, βγαλμένα από τον κόσμο των comics. Και αυτές δεν είναι άλλες από τις Betty και Veronica, από το ARCHIE. Γλυκαναλατίλα να ξερνάς και ονόματα προϊόντων του τύπου “Daddy’s Little Girl Lipstick”, “Boyfriend Stealer Lipstick” και “Past Curfew Nail Polisher”. Ήμαρτον! (…)

archiesgirls-lipstick-daddyslittlegirl

— H Funko λανσάρει νέες κούκλες. Να μην τις πω κούκλες και παρεξηγηθούμε. Να τις πω φιγούρες. Τις νέες της φιγούρες, λοιπόν, εμπνευσμένες από το WALKING DEAD. Αν ήθελα μία θα ήταν αυτή του Daryl – εννοείται, κοριτσάκι είμαι – αλλά δε μου άρεσε.

funkodaryl

funkomichonne

funkomichonnepets

— Δε θα πω ότι δε ζηλεύω καμιά φορά. Ναι, ζηλεύω τα comic-related tattoos. Ειδικότερα, αν είναι τόσο καλοφτιαγμένα όσο μερικά από τα μανίκια που παρουσιάζονται εδώ. Μάλιστα, ορισμένα είναι τόσο απίθανα που μου βρωμάει Photoshop. Αν είναι αληθινά, είναι απλά απίθανη δουλειά.

comictattoos2

comictattoos4

comictattoos3

— Και μετά από τη μεγάλη νίκη της Warner Bros ενάντια στους κληρονόμους του Siegel – θα μάθετε και άλλα για αυτή, στο podcast του μήνα – η DC στράφηκε σε έναν μεγάλο εχθρό που απειλεί το Superman! Και αυτός δεν είναι άλλος από έναν… μπαρμπέρη! Ένας τύπος άνοιξε ένα Superman-themed κουρείο, εν ονόματι “Supermen Fades-to-Fros” και είχε και πετσετούλες, ποδιές και διάφορα με το σήμα του ήρωα. Η DC του έκανε μήνυση, αλλά μετά κατάλαβε ότι είναι μάλλον γελοίο και ήρθε σε συμφωνία με τον άνθρωπο. Ανοίγει ο δρόμος και για τις “Κομμώσεις Σούλα” της γειτονιάς μας να το κάνει “Wonder Woman Hair Salon”. (…)

supermens barber

— Το παρακάτω μου το έστειλε μαθητάκι μου που το βρήκε στο 9gag.com! Και μου άρεσε. Παρά το κακό τέλος…

cyclops art

 

— Αυτά από εμένα. Την επόμενη εβδομάδα σας αφήνω στα ικανότατα χέρια του εξαίρετου, μαγευτικού και συγκλονιστικού κ. Κατιρτζιγιανόγλου.  Μαζί σε 2 εβδομάδες.