COMICDOM JOURNAL 04-02-13

Σερφάροντας στο comics internet: Από τους νικητές του φεστιβάλ της Angoulême, στον ερχομό του βετεράνου Enki Bilal στην Αθήνα, κι από τις νέες πληροφορίες για την ταινία X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST, στο artwork του ανεπανάληπτου Frank Frazetta, αυτές είναι μόνο μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της – γεμάτης ειδήσεις και fun stuff – εβδομάδας που πέρασε!

  • COMICS

— Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του φετινού φεστιβάλ της Angoulême:

LE NAO DE BROWN

LE NAO DE BROWN

– Το Grand Prix μοιράστηκαν ο Akira Toriyama (DRAGON BALL), ο οποίος έλαβε ένα “επετειακό” 40th Anniversary Grand Prix, και ο Willem.

– Το Best Book Award έλαβε το QUAY D’ ORSAY  Vol. 2 των Christophe Blain και Abel Lanzac.

– Το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής πήρε το THE NAO OF BROWN του Glyn Dillon, που κυκλοφόρησε στα γαλλικά ως LE NAO DE BROWN.

– Το Series Award πήρε η science fiction επιτυχία, ΑΑΜΑ του Frederik Peeters.

– Το Revelation Award δόθηκε στο DOCKWOOD του Jon McNaught, το οποίο κυκλοφόρησε στα γαλλικά ως AUTOMNE.

– To Public Culture Award κέρδισε το TU MOURRAS MOINS BETE της Montaigne Marion.

– Το Alternative Comics Award πήρε το DOPU TUTTO MAX.

– Το Heritage Award δόθηκε στο KRAZY KAT του George Herriman.

– Το Polar Award κέρδισε το CASTILLA DRIVE των Anthony Pastor και Egon Schiele.

– Νωρίτερα στη διοργάνωση, το LES LEGENDAIRES ORIGINES T1 – DANAEL, των Sobral και Nadou, κέρδισε το Youth Αward.

WTF

— WTF! Αν και θα μπορούσε να είναι το επιφώνημα των εχθρών του New 52, αυτή η ένδειξη θα συνοδεύει μία σειρά τίτλων της DC, όπου θα συμβούν διάφορα συναρπαστικά πράγματα, ενώ θα υπάρξει και ένα DETECTIVE COMICS #900! (…)

— Μένουμε στη DC, όπου στο εξής ένα νέο feature στο τέλος των τευχών θα μας ενημερώνει για τα τεκταινόμενα στο DC Universe και θα έχει τον τίτλο Channel 52. (…)

— Η απάντηση ήταν “ναι”. Η ερώτηση απευθυνόταν στον Brian Michael Bendis και αφορούσε στο αν θα υπάρξει δεύτερο μέρος της μίνι σειράς SPIDER-MEN, στην οποία συναντήθηκαν οι Spider-Men του Marvel και του Ultimate Universe. (…)

XFilescomic_02— Η IDW Publishing και η Twentieth Century Fox θα συνεργαστούν, για τη δημιουργία comics βασισμένων στη θρυλική σειρά THE X-FILES. Το πλάνο περιλαμβάνει reprints από comics που κυκλοφόρησαν κατά την περίοδο 1995-2009, και νέα X-FILES comics από τον Ιούνιο του 2013. (…)

— Η Fantagraphics Books ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εκδόσει μία σειρά έγχρωμων PEANUTS books με τα έγχρωμα strips που κυκλοφορούσαν τις Κυριακές. Το πρώτο από τα συνολικά δέκα volumes, θα λέγεται PEANUTS EVERY SUNDAY: 1952-1955 και αναμένεται το Νοέμβριο. (…)

— Ο δημοσιογράφος Didier Pasamonik, που σήμερα εργάζεται για τη γαλλική ιστοσελίδα Actuabd.com, κάλυπτε το φεστιβάλ της Angoulême από το 1976. Παρ’ όλα αυτά, η φετινή διοργάνωση αρνήθηκε να τον διαπιστεύσει και ο ίδιος το αποδίδει στην κριτική που έχει ασκήσει στο φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια. (…)

— Περισσότερες από τρεις δεκαετίες μετά την – από κοινού – κατοχύρωση του “super hero” από τη Marvel και τη DC, μια μικρή εκδοτική έρχεται να την αμφισβητήσει. (…)

— Στις 27 Φεβρουαρίου, ο Enki Bilal θα βρεθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, όπου θα μιλήσει για τα comics, το σινεμά, και την πολιτική και οικολογική διάσταση του έργου του. (…)

  • FILMS/TV

man-of-steel-empire-570x740— Δύο νέες φωτογραφίες από την ταινία THE MAN OF STEEL, συνοδεύουν το εξώφυλλο του EMPIRE (τεύχος Μαρτίου), το οποίο αναμενόμενα απεικονίζει τον Henry Cavill/Superman. (…)

— Everything is connected (που έλεγε και το CLOUD ATLAS), οπότε μην το δένετε ότι οπωσδήποτε θα υπάρξει ταινία JUSTICE LEAGUE, καθώς, σύμφωνα με το VARIETY, όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο καλά θα τα πάει στο box office η ταινία THE MAN OF STEEL. (…)

— Δεν έμειναν ευχαριστημένοι στο CW από το σενάριο του πιλότου της σειράς AMAZON, που γράφει ο Allan Heinberg, κι έτσι – αν το δούμε τελικά – αυτό θα γίνει στο μέσον της επόμενης σεζόν και όχι στην αρχή της. (…)

THE-WOLVERINE— Σύμφωνα με τον παραγωγό του THE WOLVERINE, Hugh Parker, η ταινία θα διαδραματίζεται μετά τα γεγονότα του X-MEN: THE LAST STAND. (…)

— “Επικό” χαρακτήρισε ο σκηνοθέτης Bryan Singer το επερχόμενο X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST, το οποίο θα διαδραματίζεται μία δεκαετία μετά την προηγούμενη ταινία, ενώ θα πρωταγωνιστούν ηθοποιοί τόσο από την πρώτη τριλογία, όσο και από το X-MEN FIRST CLASS. Με δεδομένο το αποτέλεσμα που έφερε στις δύο πρώτες ταινίες X-MEN, δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε, αλλά αν θυμηθούμε το τραγελαφικό SUPERMAN RETURNS, το πράγμα θολώνει κάπως. (…)

— Μένοντας στο X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST κι επειδή πολλά ακούγονται για το ποιοι χαρακτήρες θα εμφανιστούν και ποιοι όχι, οι καλοί άνθρωποι του Newsarama είπαν να κάνουν μια πολύ χρήσιμη σούμα των όσων γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. (Η Famke Janssen/Jean Grey, πάντως, δήλωσε ότι περιμένει μπας και χτυπήσει το τηλέφωνο) (…)

—Σύμφωνα με το Variety, η Valiant ετοιμάζεται να μεταφέρει το comic HARBINGER στη μεγάλη οθόνη. (…)

— Όπως έγραψε πρώτο το The Hollywood Reporter, ο Paul Giamatti είναι σε συζητήσεις για να ερμηνεύσει τον villain Rhino, στο sequel της ταινίας THE AMAZING SPIDER-MAN. (…)

— Δεν θα υπάρξει, τελικά, τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο CHEW του John Layman, όπως ανακοίνωσε ο δημιουργός στο twitter του. (…)

— Με αφορμή τα 90α της γενέθλια, η Warner Bros. θα κυκλοφορήσει ένα 30-disc box set, με τίτλο ΤHE BEST OF WARNER BROS. – SUPERMAN TV COLLECTION, το οποίο θα περιλαμβάνει τα παρακάτω:

supermantvcollectionsSmallville Season 1 – 6 discs
Superman Serials – 4 discs
Lois & Clark Season 1 – 6 discs
Superman: The Animated Series Volume 1 – 2 discs
New Adventures of Superman – 2 discs
Adventures of Superman Season 1 – 5 discs
DCU Superman: Doomsday Movie – 1 disc
Max Fleischer’s Superman – 2 discs
Ruby-Spears Superman – 2 discs

Το set θα κυκλοφορήσει στις 7 Μαϊου και αναμένεται να κοστίζει $99.

— Λίγες ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 3 Μαϊου, βγαίνει στις αίθουσες η ταινία ΙRON MAN 3. Το νέο teaser poster της είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.

ironman3-teaser

  • ARTWORK

Το 2010, έφυγε από κοντά μας ο Frank Frazetta. Αυτή την εβδομάδα, γιορτάζουμε τη γέννησή του, στις 9 Φεβρουαρίου του 1920, με δέκα εξαιρετικές εικονογραφήσεις του.

eisbnren

QMan_FF_Legacy_560_Warrior_with_Ball_and_Chain

EZ0gi

cg

0urofrazetta009

ffcolr19

frazetta01

frank_frazetta_thedestroyer

fantasy_artist_frank_frazetta_chained

frank_frazetta_darkkingdom

  • FUN STUFF

— Ένα υπέροχο photo gallery από τις εκθέσεις του φεστιβάλ της Angoulême, σας περιμένει στο Bleeding Cool.

uderzo_3-jpg

— Aν δεν έχετε ανακαλύψει ακόμη, το comic strip του Γαβριήλ Τομπαλίδη, BEYOND HISTORY, αυτή είναι η ευκαιρία σας!

beyond_history_02

— Φαίνεται ότι η Martha Kent δεν είχε μιλήσει στον μικρό Clark για κάποιες κακές συνήθειες… (Aπό τη σειρά εικονογραφήσεων του Γάλλου Greg Guillemin, The Secret Life Of Superheroes).

Greg-Guilemin-The-secret-life-of-heroes-Super-bogies

— Perfect Pairings: Ο δημιουργός Nate Powell (ANY EMPIRE, SWALLOW ME WHOLE) “παντρεύει” τα αγαπημένα του graphic novels με τα αγαπημένα του albums, όπως το INTERIORAE της Gabriella Giandelli, με το ΑΜBIENT 2: THE PLATEAUX OF MIRROR των Harold Budd & Brian Eno.

bookcover_interi

— That’s all folks! Μαζί τα ξαναλέμε σε δεκαπέντε ημέρες, ενώ για την επόμενη εβδομάδα, εμπιστευτείτε την ενημέρωσή σας στην πάντα ξεχωριστή ματιά της Βασιλείας Βαξεβάνη!