COMICDOM JOURNAL 11-02-13

Πάρε, κόσμε, νέα! Σπαρταράνε! Age of Ultron teaser, η Marvel το πάει για λογοτεχνία, οι πωλήσεις του Ιανουαρίου, αλλά και απίθανο trailer από IRON MAN 3 και κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες για το AMAZING SPIDER-MAN 2. Το artwork της εβδομάδας έχει ευρωπαϊκό αέρα και το fun stuff έχει λίγο από όλα!

  • COMICS

ageofultron7teaserbig— Έρχεται το κοσμοϊστορικό – αν και όλα στον κόσμο των comics είναι περαστικά – γεγονός του AGE OF ULTRON. Και τί βλέπω στo teaserακι; Βλέπω Captain America (ή τον Cable με τη στολή του Captain America), βλέπω Wolverine με καφετιά στολή (που αν κοιτάξετε προσεκτικά, αφήνει ακάλυπτες τις μασχάλες!), βλέπω τον Thing να του λείπουν κάτι κομματάκια και έναν σκληρό Cyclops. Χμ!

— Η Hyperion Books – εκδοτική του ARTEMIS FOWL και της σειράς PERCY JACKSON – αποφάσισε να δει τί αντίκρυσμα θα είχαν βιβλία με superheroes. Πιο συγκεκριμένα, θα εκδόσει ένα διήγημα με πρωταγωνίστρια τη Rogue και ένα με την She-Hulk. Να πω την αμαρτία μου, δε το βλέπω το concept να λειτουργεί. Και για να μην ξεχνιόμαστε, η Hyperion Books ανήκει στην Disney. (…)

young-romance-cover1— Θυμίζω, για όποιον μπορεί να ενδιαφέρεται, ότι την Πέμπτη είναι του Αγίου Βαλεντίνου. Πράγμα που σημαίνει ότι είναι μια καλή ευκαρία για πωλήσεις! Έτσι, η DC παρουσιάζει το YOUNG ROMANCE: THE NEW 52 VALENTINE’S DAY SPECIAL, με 8 ιστορίες αγάπης, το οποίο σας είχα προτείνει και στο Previews Picks του Δεκεμβρίου. (…)

— Στην DC μάλλον έχουν ακούσει την παροιμία “βρήκαμε παπά, να θάψουμε πεντ-έξι”, ή ο δικηγόρος που έχουν, κάνει προσφορά “στις τρεις δίκες η μία δώρο”.

– Ο κ. Towle, ιδιοκτήτης του Gotham Garage, πουλούσε ρέπλικες των Batmobiles του 1966 και του 1989, ξεσηκώνοντας την μήνη της DC, η οποία και κατέστησε σαφές ότι το copyright για ένα φανταστικό αυτοκίνητο της ανήκει. (…)

– Μια και καλή θέλει να ξεμπερδέψει η εταιρία με το θέμα της διεκδίκησης δικαιωμάτων του Superman από παιδιά και εγγόνια των δημουργών. Σας είχαμε πει την ιστορία και τη γνώμη μας με το Θωμά, στο σχετικό podcast. Το θρίλερ συνεχίζεται. (…)

— Αντί να ασχολούνται με μηνύσεις, στη DC θα πρέπει να δουν τί θα κάνουν με την παντοδυναμία της Marvel στο χώρο. Επτά από τους πρώτους 10 τίτλους σε πωλήσεις – ανάμεσά τους και το αναμενόμενο No 1, SUPERIOR SPIDER-MAN – ανήκουν στη Marvel για τον Ιανουάριο. (…)

—  Στο superpunch.net, ξεχωρίζουν τα καλύτερα εξώφυλλα για τα solicitations του Μαρτίου και το AMALA’S BLADE, σε σχέδιο Μιχάλη Διαλυνά, είναι μέσα σε αυτά.

Comicdom_Cosplay_Mascot— To φετινό Cosplay του Comicdom Con Athens δεν είναι σαν τα άλλα. Και αυτό γιατί ο νικητής θα έχει το δικαίωμα να πάρει μέρος στο EuroCosplay, μιας και το Comicdom Cosplay 2013 αναδεικνύεται στον ελληνικό προκριματικό γύρο! Διαβάστε περισσότερα στο site, βάλτε φαντασία και έμπνευση και φύγαμε για Λονδίνο!

— Και προβολές θα έχουμε, στο φετινό Comicdom Con Athens. Εξασφαλίσαμε για εσάς το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ OTAKU UNITE!, με θέμα την “εισβολή” της κουλτούρας του anime στην Αμερική.

  • FILMS/TV

Hansen iron man 3— Η προώθηση για το IRON MAN 3 μπαίνει σιγά-σιγά στην τελική ευθεία και όλο και περισσότερα μαθαίνουμε και “αλιεύουμε” για την ταινία.

– Πολλά περίμενε ο κόσμος από το φετινό Super Bowl. Κάποιοι περίμεναν την εμφάνιση της Beyonce, κάποιοι άλλοι πάλι το extended διαφημιστικό του IRON MAN 3. Όπως τη βρίσκει ο καθένας! Πάντως, αν θέλετε να δείτε και εσείς το διαφημιστικό, κοπιάστε!

– Φωτογραφία με τη Rebecca Hall, στο ρόλο της Maya Hansen, κυκλοφόρησε από το marvel.com και έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε τί θα γίνει με τη σχέση των δύο στην ταινία.

amazing spiderman 2— Το ίδιο επικοινωνιακό παιχνίδι παίζει η Marvel και για το AMAZING SPIDER-MAN 2, για το οποίο έβγαλε λεπτομέρειες με το σταγονόμετρο. Αποκάλυψε το cast – και ναι, ο Paul Giamatti είναι μέσα αλλά δε μας λένε σε ποιο ρόλο – και ότι τα γυρίσματα θα γίνουν αποκλειστικά στη Νέα Υόρκη. Μας δίνουν και μια μικρή περίληψη της ταινίας που δε λέει και τίποτα σπουδαίο. (…)

— Η Emily Van Camp ανακοινώθηκε ότι θα συμμετέχει στο CAPTAIN AMERICA: WINTER SOLDIER πιθανότατα στο ρόλο της Sharon Carter. Γνωστή φατσούλα και με το “φατσούλα” κάνω και το σχόλιο αν μας κάνει για το ρόλο της σκληρής S.H.I.E.L.D. agent. (…)

— Στο New York City Center, από 20 έως 24 Μαρτίου, παρουσιάζεται το φαντασμαγορικό μιούζικαλ IT’S A BIRD… IT’S A PLANE… IT’S SUPERMAN. Ναι, υπάρχει τέτοιο πράγμα, από το το 1966, και θα γνωρίσει και πάλι δόξες στο Broadway (…).

— Παραθέτω και ένα βίντεο από το show του ABC που βασίστηκε πάνω στο προαναφερθέν μιούζικαλ.

[youtube]http://youtu.be/TKkXya8jDoQ[/youtube]

—Ένα φλέγον ζήτημα κάνει κόσμο και κοσμάκη να ξαγρυπνά. Γιατί πώς αλλιώς να δικαιολογήσω το αφιέρωμα και στα δύο μεγάλα ειδησεογραφικά sites του χώρου των comics, Comic Book Resources και Newsarama, για το ίδιο θέμα; Και ποιο είναι αυτό το θέμα; Μα, ποιος είναι ο καταλληλότερος να παίξει το νεαρό Han Solo στο STAR WARS, φυσικά. Πριν δείτε τις προτάσεις των συντακτών, κάντε τις δικές σας.

  • ARTWORK

— Μιας και είχα μια κουβέντα για αυτόν τον καλλιτέχνη και επειδή θεωρώ ότι είναι ένας από τους καλύτερους στο χώρο των comics – ή BD – λέω να κάνω ένα αφιέρωμα στον Christophe Blain.

blainisaac

blain isaac_le_pirate

blain donjon1

blain nathalie

Ξέρει από φιλιά ο άνθρωπος

Ξέρει από φιλιά, ο άνθρωπος

Ξέρει..ξέρει

Ξέρει… ξέρει

  • FUN STUFF

— Χαμός στο φετινό Toy Fair, όπου παρουσιάζονται και οι νέες φιγούρες. Την τιμητική της είχε η Marvel, μιας και η συνεργασία της με τη Hasbro έκανε μπαμ! Από STAR WARS μεχρι IRON MAN και THOR, είχε να παρουσιάσει. Εγώ σας βάζω εδώ την κουκλίτσα που θέλω!

toyfair age-of-apocolypse-jean-grey — Πόσο ζυγίζει το σφυρί του Thor; Βρε, μην πάει ο νους σας στο πονηρό! Το Mjolnir εννοώ! Μετά και την έντονη συζήτηση που είχαν τα κορίτσια του BIG BANG THEORY σχετικά με το σφυρί του Thor (αλήθεια, δεν υπάρχει υπονούμενο) είναι η σειρά του Neil DeGrasse Tyson να απαντήσει, με επιστημονικό και εμπεριστατωμένο τρόπο, πόσο ζυγίζει. Πολύ!

[youtube]http://youtu.be/H0SEM7uDf94[/youtube]

— Και αφού είμαστε στο επίπεδο των υπονοουμένων, για ρίξτε μια… προσεκτική ματιά στο παρακάτω σχέδιο του Stephane Roux. Μάλλον είναι… χαρούμενος ο Spider-Man που είδε μαζεμένους φίλους και εχθρούς, σωστά; (…)

Spider-Man_by_Stephane_Roux

— Μην ξεχνιόμαστε! Η γυναικεία πινελιά του Journal – που θα μπορούσε να είναι και η ακριβώς προηγούμενη είδηση – έρχεται από την Katrina Navarro, η οποία και σχεδιάζει ρούχα εμπνευσμένα από τα comics, για εμάς τις απλές θνητές. (…)

navarro robin navarro supergirl

navarro Green Arrow

— Πόσο τρυφερή και υπέροχη ήταν η κίνηση των καθαριστών τζαμιών, σε παιδικό νοσοκομείο, να ντυθούν υπερ-ήρωες. Φαντάσου την έκπληξη των παιδιών να βλέπουν τον Spider-Man να καθαρίζει το παράθυρό τους. (…)

superheroes windows

— Και αντί να κλείσω με κάτι ρομαντικό αγιοβαλεντινίστικο, κλείνω με το ακριβές αντίθετο. Με ενοχλητικά διεστραμμένα gif με τον Joker. Μπρρρ! Δείτε και εδώ.

joker-face-cut-off

— Αυτά από εμένα. Την επόμενη εβδομάδα, την ενημέρωση σας από το χώρο των comics θα αναλάβει ο αξιότιμος κ. Κατιρτζιγιανόγλου. Μαζί τα λέμε ξανά σε δύο εβδομάδες.