BRAVEST WARRIORS (Ep. 1-10)

Screen Shot 2013-02-22 at 11.21.48 PMCreator: Pendleton Ward
Director: Breehn Burns
Frederator Studios

Ή είμαι ακόλουθος της “μάζας” ή ο Pendleton Ward κάνει τόσο καλά τη δουλειά του που, μετά την δημιουργία του πλέον χαρακτηριστικού του στιλ, έχει δημιουργήσει διαφορετικούς πυρήνες από media που κάνουν αδύνατη την μη προσέλκυση κοινού. OΚ, ΟΚ, sorry… Είναι εντελώς ασύνδετα αυτά τα δύο, απλά ήθελα να εφαρμόσω μερικά κολπάκια αντίστροφης ψυχολογίας που έμαθα τελευταία, για να σας πείσω ότι δεν ακολουθώ τη μάζα — σε περίπτωση που αναρωτιέται κανείς γιατί ξανασχολούμαι με έργο του Pen Ward.

To BRAVEST WARRIORS είναι μια online σειρά που προβάλλεται στο ιντερνετικό κανάλι Cartoon Hangover. Είναι ξαδελφάκι του ADVENTURE TIME, που κινείται σε παρόμοιο πλαίσιο καΐλας, αλλά και παραγωγής, όντας όμως sci-fi themed.  Παρ’ όλα αυτά, όπως θα καταλάβετε, έχω τους δύο τίτλους εντελώς διαφορετικά καταχωρημένους μέσα στο μυαλό μου… Σαν να λέμε “so close, yet so far”.

Screen Shot 2013-02-22 at 11.24.39 PMΚαταρχάς, τα επεισόδια του BRAVEST WARRIORS έχουν διάρκεια περίπου 6 λεπτά. Ναι, καλά διαβάσατε — μόλις 6 λεπτά. Αυτό και μόνο διαφοροποιεί αρκετά την “εμπειρία”, αφού τα 6 λεπτά περνάνε σαν σταγόνες ουράνιου τόξου σε ψηφιακή κλεψύδρα — εε… εννοώ πολύ γρήγορα τέλος πάντων. Η σειρά ακολουθεί τις περιπέτειες μίας τετραμελής ομάδας ηρώων που βοηθούν όποιον τους χρειάζεται στον γαλαξία.

Screen Shot 2013-02-22 at 2.22.42 PMΣτην αρχή, δε μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα. Βασικά, το πρώτο επεισόδιο θα μπορούσε να είναι κάλλιστα και οποιοδήποτε άλλο σε χρονική σειρά, μιας και δεν υπάρχει κανενός είδους εισαγωγή για τα μέλη της ομάδας, του σκοπού της ή των δυνάμεών της. Φυσικά, δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό, αλλά πιστεύω πως η ύπαρξη ενός προλόγου θα διευκόλυνε τον θεατή. Τα επεισόδια της σειράς είναι αυτοτελή, όμως υπάρχει μια ευρύτερη συνέχεια μεταξύ τους. Το οποίο γίνεται και στο ADVENTURE TIME, αλλά πιστεύω πως στο BRAVEST WARRIORS αυτή η “συνέχεια” έχει εντελώς διαφορετική βαρύτητα.

Screen Shot 2013-02-22 at 2.18.30 PMΤί θέλω να πω με το τελευταίο…(τονίζοντας πως μπορεί να θεωρηθεί… SPOILER): Οι Bravest Warriors θα συναντήσουν έναν Emotion Lord. Οι Emotion Lords στο BRAVEST WARRIORS είναι παντοδύναμα όντα, βλέπουν το μέλλον και, χρησιμοποιώντας τα συναισθήματα, μπορούν να μεταμορφώνουν τους εαυτούς τους, αλλά και την ύλη γύρω τους. Ο Emotion Lord αποκαλύπτει πως είναι ένας από τους Bravest Warriors, έχοντας έρθει από το μέλλον. Το παραπάνω θεωρώ πως είναι ένα πολύ όμορφο στοιχείο της σειράς και μας προετοιμάζει για μία αρκετά επική εξέλιξη. Επίσης, οι Bravest Warriors έχουν κάτι σαν spiritual όπλα με μορφή ζώων. Τι ωραίες ιδέες!

Για να δει κάποιος τα 10 πρώτα επεισόδια, χρειάζεται λίγο περισσότερο από μία ώρα. Άρα το ρίσκο που θα πάρει κανείς κάνοντας την κίνηση να την ξεκινήσει είναι ελάχιστο. Έχοντας στο μυαλό μου δε, μου το έξυπνο (;) χιούμορ και την αρκετά πορωτική μεταμόρφωση, στην οποία αναφέρθηκα πριν, την προτείνω για κάθε watch list. Βιαστείτε, όμως! Σε δύο βδομάδες έχουμε το season finale!

Screen Shot 2013-02-22 at 11.22.45 PM