Το Comic και η Κρίση: Έκθεση Kαι Στρογγυλά Τραπέζια Στο Iνστιτούτο Θερβάντες

Η Comicdom Press, σε συνεργασία με την Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα, διοργανώνει στο Ινστιτούτο Θερβάντες έκθεση comics, με θέμα “Το Comic Και Η Κρίση”. Τα εγκαίνια ης έκθεσης είναι στις 6 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 1 Απριλίου. Επιπλέον, στο πλαίσιο της έκθεσης, θα διοργανωθούν και δυο στρογγυλά τραπέζια με ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Περισσότερα στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

6 Μαρτίου-13 Απριλίου: Το Comic και η Κρίση – Έκθεση και στρογγυλά τραπέζια στο Iνστιτούτο Θερβάντες

Erlich

Η Ελλάδα και η Ισπανία είναι δύο από τις χώρες που υφίστανται την επίθεση της οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια και το Ινστιτούτο Θερβάντες, ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην Ελλάδα και τον ισπανόφωνο κόσμο, ανοίγει το διάλογο πάνω σ’ αυτό το θέμα μεταξύ καλλιτεχνών του comic από τα δύο ευρωπαϊκά άκρα της Μεσογείου και από την Αργεντινή, η οποία είναι μια από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής που υπέφερε πρόσφατα κι αυτή μια βαθιά κρίση.

Οι καλλιτέχνες Μπερνάρντο Βεργκάρα και Μανέλ Φοντεβίλα από την Ισπανία, Μπερνάρντο Έρλιχ από την Αργεντινή και Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Μιχάλης Διαλυνάς και Πέτρος Χριστούλιας από την Ελλάδα, απαθανατίζουν στο χαρτί με τα σχέδια και τις ιστορίες τους, τις απόψεις τους για την κρίση, χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα και τεχνικές.

Επιμελήτρια: Λήδα Τσενέ, καλλιτεχνική διευθύντρια του Comicdom Con Athens

http://atenas.cervantes.es/

Εγκαίνια: Τετάρτη, 6 Μαρτίου, 19:30
Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 – 13:30 και 16:00 – 21:00, Σάββατο: 10:00 – 13:30
Κλειστά: Τις Κυριακές και στις 18 και 25 Μαρτίου.
Διεύθυνση: Αίθουσα Εκθέσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Αθήνα.
Είσοδος ελεύθερη

Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνονται δύο στρογγυλά τραπέζια με ειδικούς στο comic
και την επικοινωνία:

20 Μαρτίου – 19:30

Η αναλογική τέχνη στην ψηφιακή εποχή, με τον Μιχάλη Αρφαρά, εικαστικό, καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και διευθυντή του Τομέα Χαρακτικής, τον δημιουργό comics, Θανάση Πέτρου και τον συγγραφέα και σεναριογράφο comics, Δημήτρη Βανέλλη.

Συντονιστής: Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος.

10 Απριλίου – 19:30

Το comic και οι κρίσεις, με τους Γιάννη Κουκουλά, ιστορικό τέχνης, Σπύρο Δερβενιώτη, σκιτσογράφο και Γιώργο Μπότσο, δημιουργό comics.

Συντονίστρια: Λήδα Τσενέ.
Στα ελληνικά

Σε συνεργασία με το Comicdom Con Athens, την Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα.

Διεύθυνση: Αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Αθήνα.
Είσοδος ελεύθερη

Papamihalopoulos