TAFAC: THE AMAZINGLY FANTASTIC ADVENTURER’S CLUB

tafac_webcomic_poster_by_themindoferic-d55r163Writer/Artist: Eric Lernould
www.tafac.net

Αν και λατρεύω τα comics που χρησιμοποιούν ευφάνταστα ακρωνύμια αντί ενός μακρόσυρτου τίτλου και πάντοτε τα ξεκινάω με ενθουσιασμό, δεν είναι λίγες οι φορές που προσγειώνομαι απότομα και θυμάμαι ότι το να κρίνεις ένα comic από τον τίτλο του ίσως και να μην είναι πάντοτε η καλύτερη ιδέα. Οι συνειρμοί, λοιπόν, που μου προκάλεσε η πρώτη επαφή με το TAFAC είχαν να κάνουν μάλλον με περιπέτεια, φαντασία, δάσος και κάποιο club (;). Προχωρώντας, εντόπισα αρκετά από αυτά αλλά πραγματικά, πόσο αποκαρδιωτικό είναι να βρίσκεις κάτι που τόσο ανυπόμονα περιμένεις… σε σμίκρυνση (στο άρθρο αυτό με συνοδεύει και το φτυάρι μου);

Χωρίς πολλά εισαγωγικά σχόλια, θα προσπαθήσω να δώσω μία γενική εικόνα της πλοκής, αν και νομίζω ότι οι περισσότερες αναφορές θα σας φανούν αρκετά οικείες! Η ιστορία – για εμάς – ξεκινάει με τον Mark, φοιτητή Γεωλογίας στο University of Higher Allington, ο οποίος συγκατοικεί με δύο συμφοιτητές του. Ο Mark, λοιπόν, από τα πρώτα ήδη strips μας δίνει την εντύπωση ότι έχει πολύ καλή σχέση με τις έννοιες της φαντασίας και της περιπέτειας. Δημιουργεί φιγούρες και καταστάσεις με το μυαλό του που τον βοηθούν να ξεφεύγει καμιά φορά από τις ανυπέρβλητα βαρετές κολεγιακές του δραστηριότητες. Το κομβικό, όμως, σημείο που σηματοδοτεί την έναρξη της ιστορίας είναι όταν η καθηγήτρια του Mark αντιλαμβάνεται ότι ο φίλος μας έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον για το μάθημα και του αναθέτει μία εργασία επαγγελματικού προσανατολισμού, προκειμένου να ανακαλύψει ποιο είναι πραγματικά το πεδίο που τον ενδιαφέρει.

2012-10-24-10Καθώς ζητάει τις συμβουλές των φίλων του και αναρωτιέται ποιος θα μπορούσε να τον βοηθήσει με την εργασία του, έρχεται η τυχαία συνάντηση με την αρχηγό της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου, την Katie. Η Katie είναι αρκετά bossy και θερμόαιμη και ο Mark αμέσως αντιλαμβάνεται ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τις συμβουλές που χρειάζεται. Όταν όμως επιτέλους καταφέρουν να συναντηθούν ξανά, ο Mark θα γνωρίσει ακόμη καλύτερα τον κόσμο της Katie και το μυστικό της περιπετειώδους ζωής της..! Θα βρεθεί μέσα από απίστευτα γεγονότα να αποτελεί μέρος του Adventurer’s Club, μιας ομάδας δηλαδή που έχει αναλάβει την προστασία του πλανήτη Vjempsumn… adventure at last! Ένα κομμάτι από την ιερή πέτρα θα ολοκληρώσει την τελετουργία μύησης του και ο ίδιος θα βρεθεί ξαφνικά, μαζί με έναν εξωγήινο, μία αρκούδα και τον Death, να ορκίζεται αιώνια πίστη και προστασία σε έναν άγνωστο πλανήτη.

Το σενάριο μέχρι στιγμής προσπαθεί να δώσει έναν τόνο πρωτοτυπίας, αλλά ομολογώ πως ακόμη δεν με2013-01-13-37 έχει εκπλήξει ιδιαιτέρως. Η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι αρκετά προσεγμένη και απλή και στα θετικά του θα έβαζα σίγουρα τα πολύ ζωηρά χρώματα και τη φιγούρα του πλανητάρχη, που παρουσιάζεται ως μία πράσινη μάζα με φέσι(!). Επιπλέον, το humor και οι υπερβολικές αντιδράσεις των ηρώων, είναι τα στοιχεία που κρατάνε τη ροή ζωντανή.

Το TAFAC ανανεώνεται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, ενώ περιλαμβάνει μερικά extra strips για τα Χριστούγεννα και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Υποθέτω πως θα περιμένω κάποιο διάστημα μέχρι να δημοσιευτούν αρκετές ακόμη αναρτήσεις, γιατί η εξέλιξη μου φάνηκε πολύ αργή. Πάραυτα, θα βρίσκομαι εν αναμονή της “περιπέτειας”, γιατί μέχρι στιγμής βλέπω μία πολύ καλή προσπάθεια και τα τρωτά της σημεία αποφάσισα να τα αποδώσω στο νεαρό της ηλικίας του δημιουργού.