Τα Panels Του Comicdom Con Athens 2013

Ανακοινώθηκαν τα δύο πρώτα panels του Comicdom Con Athens 2013, με τη συμμετοχή των διεθνών καλεσμένων μας, αλλά και καταξιωμένων Ελλήνων δημιουργών και ανθρώπων του χώρου. Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε συχνά το επίσημο site του Comicdom Con Athens 2013, για να είστε ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στη διοργάνωση.

cca2013_logo

  • Panel: Έμπνευση Vs. Deadlines

inspiration_vs_deadlinesΔύο είναι τα άγχη κάθε δημιουργού comics: αν θα στερέψει η έμπνευσή του κι αν θα προλάβει αυτό το καταραμένο deadline! Τα άγχη αυτά παραμένουν, οποιοδήποτε κι αν είναι το format του comic, ή η περιοδικότητα της έκδοσής του. Και, σαν να μην ήταν αρκετά όλα αυτά, υπάρχουν κι άλλες παράμετροι που δυσκολεύουν την αποστολή του καλλιτέχνη. Όπως τα εβδομαδιαία ή καθημερινά strips. Ή το γεγονός ότι αποτελεί μέρος μιας ομάδας και η μία καθυστέρηση μπορεί να φέρει την άλλη, με αποτέλεσμα τα ήδη στενά χρονικά περιθώρια να εξαντληθούν! Κι όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι η έμπνευση όλων βρίσκεται στο ζενίθ!

Πώς καταφέρνουν, λοιπόν, οι επαγγελματίες του χώρου να ανασύρουν την έμπνευσή τους, κάθε φορά που τη χρειάζονται; Και πώς αντιμετωπίζουν τα οριακά deadlines και ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην αλυσίδα του προγράμματος; Είναι το επάγγελμα του δημιουργού comics περίπατος, ή ένας διαρκής αγώνας ενάντια στο χρόνο;

Επαγγελματίες με “σφιχτά” προγράμματα καλούνται να συζητήσουν για το μεγαλύτερο άγχος τους, σε μια ανοιχτή συζήτηση.

Συμμετέχουν:
— John Wagner (Συγγραφέας)
— Matteo Scalera (Σχεδιαστής)
— Αντώνης Βαβαγιάννης (Δημιουργός comics)
— Tomek (Δημιουργός comics)
— Ντορίτα Καλούδη (υπεύθυνη ιστοσελίδας SoComic.gr)

Συντονιστής: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

(Σάββατο 20 Απριλίου, 16:30, Θέατρο)

  • Panel: Οι Χαρακτήρες Είναι Παντοτινοί

characters_are_foreverΟι γνωστότεροι χαρακτήρες των comics, ειδικά αυτοί που αποτελούν ιδιοκτησία των μεγάλων εταιρειών, υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και θα συνεχίσουν να υπάρχουν για πολλές ακόμη. Η “ζωή” τους συνεχίζεται μέσα σε μια συνεχή εναλλαγή σεναριογράφων, σχεδιαστών, εκδοτικών και γενιών αναγνωστών, αποδεικνύοντάς μας ότι, ανεξάρτητα από τις παρεμβάσεις των ανθρώπων, αυτοί οι ήρωες είναι παντοτινοί.

Πώς νιώθουν, όμως, οι επαγγελματίες που αναλαμβάνουν τέτοιους χαρακτήρες, όταν γνωρίζουν πως η δική τους συνεισφορά αποτελεί ένα μόνο κεφάλαιο στην ιστορία τους; Είναι εύκολο να δεθούν μαζί τους; Και αν ναι, με τι συναισθήματα υποδέχονται την αναπόφευκτη εξέλιξη του να τον παραχωρήσουν στον επόμενο δημιουργό;

Σε αυτές τις ερωτήσεις και σε πολλές ακόμη, θα μας απαντήσουν, στο πλαίσιο μιας ανοιχτής συζήτησης, διακεκριμένοι διεθνείς και Έλληνες δημιουργοί και επαγγελματίες του χώρου.

Συμμετέχουν:
— Jamie Delano (Συγγραφέας)
— Mahmud Asrar (Σχεδιαστής)
— Μιχάλης Διαλυνάς (Δημιουργός comics)
— Ηλίας Κυριαζής (Δημιουργός comics)
— Νίκος Καμπουρόπουλος (Εκδότης WebComics)

Συντονιστής: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

(Κυριακή 21 Απριλίου, 16:00, Θέατρο)