GIRLS WITH SLINGSHOTS

Writer/Artist: Danielle Corsettoba774f779ec8bef18703dc2e2873c3f6706d241f
www.girlswithslingshots.com

Αυτή τη φορά, έχουμε ένα webcomic με πολλές γυναικείες παρουσίες, που φωνάζει από μακριά ότι έχει μητρική κηδεμονία. Η Danielle Corsetto μας συστήνει, με περίσσιο χιούμορ, μία παρέα ομοφυλόφιλων-και-μη γυναικών, στην πιο παραγωγική φάση της ζωής τους. Όπως κάθε comic που επιδέχεται τον χαρακτηρισμό “slice of life”, δεν θα μπορούσε να πραγματεύεται κάτι άλλο από τους καθημερινούς προβληματισμούς, τα όνειρα, τις αναζητήσεις και τις παρέες των πρωταγωνιστών.

tumblr_lvv16bcfN31r7gql6o1_250Ξεκινώντας από το 2004 ως webcomic, το GIRLS WITH SLINGSHOTS έχει ήδη επτά έντυπα volumes και πολυάριθμους θαυμαστές! Σίγουρα στην επιτυχία του έχει συμβάλλει και η επαφή της δημιουργού με το κοινό της, καθώς επίσης και οι τακτικότατες αναρτήσεις της (5 φορές εβδομαδιαίως). Εντύπωση μου προκάλεσε ακόμη η πρωτότυπη εμβόλιμη στήλη που λέγεται “Ask the Cast”, όπου οι πρωταγωνιστές και η δημιουργός απαντούν, με τον δικό τους τρόπο, στις ερωτήσεις των αναγνωστών, αλλά και τα “Guest strips”, που διακόπτουν ευχάριστα τη ροή των ιστοριών!

Στο προκείμενο τώρα, βασικοί πρωταγωνιστρές είναι η κοκκινομάλλα Hazel, η κολλητή της, Jamie, το παρεάκι τους και ένας υπέρτατος κάκτος, που μιλάει στην ηρωίδα όταν εκείνη έχει πιει αρκετά. Εκτός από τις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, η Hazel έχει στο αίμα της και τη σφοδρή επιθυμία να γίνει συγγραφέας. Καμιά φορά ξεχνιέται, αλλά όταν το θυμάται, βάζει όλη της τη δύναμη για να το πραγματοποιήσει. Αν και έχει περάσει τα 20, μοιάζει με μία έφηβη που ξυπνάει το απόγευμα, γκρινιάζει για τις υποχρεώσεις της ζωής, είναι λιγάκι ανώριμη και καθυστερεί στις συναντήσεις της. Παράλληλα με το δικό της “δράμα”, παρακολουθούμε και τις ομοφυλόφιλες φίλες της, οι οποίες την μεθάνε επίτηδες για να σπάσουν πλάκα, αλλά ταυτόχρονα είναι συνεχώς δίπλα της και υποστηρίζουν τις επιλογές της. Αν και το μεγάλο της σχέδιο σταματούν περιστασιακές δουλειές, τις οποίες σιχαίνεται, κάπως έτσι βρίσκει τρόπους να εξασφαλίζει το σπίτι και τα ποτά της!

Αν και τα πρώτα strips κερδίζουν πόντους λόγω του έξυπνου χιούμορ, θα έλεγα πως το artwork φαινόταν τότε όχι και τόσο εντυπωσιακό. Οι εύστοχες ατάκες, ωστόσο, μου κράτησαν το ενδιαφέρον και καθώς περνούσε ο καιρός, μπόρεσα να 427967_10150738095149206_1260619501_nσυνειδητοποιήσω τις αλλαγές στο σχέδιο, αλλά και στα υπέροχα χρώματα. Το αισθητικό αποτέλεσμα σήμερα, θα το χαρακτήριζα τρομερά ζωντανό και απόλυτα συμβατό με τους χαρακτήρες. Εξίσου συμβατή με τους χαρακτήρες είναι και η γλώσσα, απλή και κατανοητή με αρκετή δόση αθώου αισθησιασμού (ό,τι καταλάβατε).

Εκτός από το σχέδιο, αρκετά εκκεντρικός είναι και ο τίτλος, αφού εκπροσωπεί το απόλυτο girl power! Σε αυτή τη χρονιά, μάλιστα, το ενδιαφέρον μονοπωλεί η σχέση και ο γάμος της Thea με την Mimi, χωρίς βέβαια να παραγκωνίζονται και οι σεξουαλικές αναζητήσεις της Jamie, που εμπλέκεται, χωρίς να το θέλει, σε ένα ερωτικό τρίγωνο. Δοσμένα με χαλαρό τρόπο, όλα αυτά δεν είναι τόσο δραματικά όσο ακούγονται, απλώς φτάνουν στο όριο που χρειάζεται ο αναγνώστης για να κρατηθεί το ενδιαφέρον του αμείωτο και να νιώσει πως ξεφεύγει από την πεπατημένη των “slice of life” comics. Τα “κορίτσια με τις σφεντόνες” είναι μάλλον ένα από τα καλύτερα webcomics που δεν έχετε διαβάσει, αλλά αξίζει μία ευκαιρία, κυρίως γιατί οι πρωταγωνίστριες πληρώνουν μόνες τους τις μπύρες τους και δεν ανησυχούν για το πώς θα βρουν άντρα!2012-07-18-GWS1433