YOUNGBLOOD #75-77

Writer: John McLaughlin IMG120355A& Manolis Vamvounis
Artist: Jon Malin
Colorist: Joss Hughes
Image Comics 

Ο τίτλος είναι ήδη γνωστός και δε χρειάζεται συστάσεις, μιας και έκανε το ντεμπούτο του στην αρχή της δεκαετίας του ’90 – και συγκεκριμένα το 1992. Επίσης, έχει συστηθεί από το παρόν site από προηγούμενα κιόλας τεύχη.

Σχεδιαστές και σεναριογράφοι αλλάζουν κάθε τόσο. Στα τελευταία μάλιστα τεύχη, από το #75 και μετά, στο script συμμετέχει και ο Μανώλης Βαμβούνης.

Στο τεύχος 75 τώρα, δίνονται κάποια στοιχεία για την ομάδα των superheroes, οι οποίοι χρήζουν πλέον αντιμετώπισης super stars. Φωτογραφίζονται και λατρεύονται όπως τα είδωλα της pop κουλτούρας, ενώ η MAR120405-02έπαρση και η αλαζονεία τους κινούνται στα ίδια όρια. Ωραίοι, πλούσιοι και διάσημοι, με χιλιάδες groupies να ουρλιάζουν στο πέρασμά τους, παίρνουν τα πράγματα όχι και τόσο στα σοβαρά, ενώ έχουν οικειοποιηθεί πλήρως την ταυτότητα του superhero, ακόμα κι αν δεν κατέχουν την ηθική του Clark Kent.

Στην παρούσα χρονική περίοδο, δεν τονίζονται τόσο οι ικανότητές τους πάνω στη μάχη, μιας και δεν καλούνται να αντιμετωπίσουν κάποιον ανίκητο και πολύπλευρο εχθρό, όπως στο παρελθόν. Αντιθέτως, δίνεται έμφαση στις μεταξύ τους σχέσεις και τις ανησυχίες τους, ενώ τα στοιχεία προηγούμενων χρόνων που εμφανίζονται με τη μορφή αποσπάσματος, βοηθούν τον αναγνώστη να σχηματίσει μια λίγο πιο ολοκληρωμένη γνώμη για τον καθένα. Η πλοκή εξελίσσεται με αργότερους από τους επιθυμητούς ρυθμούς, όπως γίνεται συχνά σε μακροσκελείς σειρές.

Για όσους δε γνωρίζουν το cast της ομάδας, οφείλω να κάνω τις συστάσεις, τουλάχιστον για αυτούς που εμφανίζονται στα παρόντα τεύχη, μιας και αποτελούν έναν σημαντικό αριθμό.

Shaft: Χαρισματικός αρχηγός της ομάδας. YB_76_cover_zpsc583b0c0

Badrock: Δεκαεξάχρονος που κατάπιε ένα πειραματικό χημικό στο εργαστήριο του πατέρα του, μετατρέποντας το σώμα του σε γρανίτη.

Photon: Εξωγήινος με υπερδυνάμεις. Πετάει και πρόσφατα έγινε γυναίκα (!)!

Vogue: Πρώην μοντέλο και χορεύτρια, μεταλλαγμένη Ρωσίδα με απίστευτη δύναμη και αντοχή.

Cougar:  Μισός γάτα – μισός άνθρωπος, προήλθε από φυσική διασταύρωση των ειδών, από διαφορετικούς γονείς.

Die-Har:  Σκληρoπυρηνικό cyborg.

Chapel.  Πρώην super villain και πράκτορας της CIA, νυν superhero.

Προσπαθώντας να μην υποπέσω σε spoilers, θα αναφέρω ότι στο επίκεντρο θα βρεθεί η Vogue, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι απειλείται η ύπαρξή της με έναν έμμεσο και δύσκολα αντιμετωπίσιμο τρόπο, ενώ παράλληλα γεννώνται ερωτήματα που μέλλεται να απαντηθούν σε επόμενα τεύχη.

Το τεύχος 76 συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό, με λίγο περισσότερη ένταση, απειλώντας θανάσιμα ένα από τα κύρια μέλη της ομάδας και φέρνοντας αποφασιστικά πίσω ένα παλιό. 7132668-20702Στη συνέχεια, στο #77 παρακολουθούμε μια ατελείωτη μάχη των αυθαδών και περήφανων μελών της YOUNG BLOOD με έναν νέο εκδικητή που κάνει την εμφάνισή του, και ο οποίος φαίνεται να γνωρίζει τις αδυναμίες τους και να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος να τους αντιμετωπίσει. Το dream team χάνει εύκολα έδαφος με έναν προδότη ανάμεσά τους, ενώ έρχεται προ των πυλών με έναν παλιό, κι απ’ ό,τι φαίνεται ανίκητο, αντίπαλο. Η ιστορία, τέλος, έρχεται σε κρίσιμο σημείο, όπου ένα από τα “peak” της κάνει την εμφάνισή του, κρατώντας μας σε αγωνία για μια σοβαρή αναμέτρηση.

Είναι μια σειρά που αξίζει να διαβάσει κάποιος λάτρης των superhero comics. Aν και οι χαρακτήρες δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυποι, καταφέρνουν να καταλάβουν μια σεβαστή θέση στα ράφια και το “shipping”  των fans τους, κινούμενη στο κλασικό superhero μοτίβο. Σημαντικό μείον, τέλος, αποτελούν κάποια τυπογραφικά λάθη, τα οποία μπερδεύουν κατά την ανάγνωση και σπάνε την ενότητα και το ρυθμό της αφήγησης.