COMICDOM JOURNAL 15-04-13

Κάποιοι από εσάς περιμένατε τον Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου. Κάποιοι άλλοι τη Βασιλεία Βαξεβάνη. Δεν είμαι σίγουρος ποιοι απογοητευτήκατε περισσότερο, αλλά δεν είμαι κανείς από τους δύο. Μερικές ημέρες πριν την έναρξη του Comicdom Con Athens, καμιά δουλειά δεν είναι για έναν μόνο άνθρωπο και η ευθύνη του σημερινού JOURNAL έπεσε σε εμένα. Μην πτοείστε! Οι πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις για comics και ταινίες της εβδομάδας που μας πέρασε είναι εδώ, μαζί με το πάντα πανέμορφο artwork και τα fun stuff που όλοι λατρεύουμε να παρακολουθούμε!

  • COMICS

— Η Apple υπέπεσε προσωρινά σε λογοκρισία, αρνούμενη να προσφέρει το 12ο τεύχος του SAGA της Image μέσω των iOS apps της. Αυτό σημαίνει ότι το SAGA #12 (μαζί με τα SEX #1, BLACK KISS II και XXXOMBIES που κρίθηκαν ακατάλληλα στο παρελθόν) δεν ήταν διαθέσιμο μέσω των apps της Apple, ούτε καν στο comiXology. Μετά από αντιδράσεις από πλευράς Image και του writer του SAGA, Brian K. Vaughan, τα συγκεκριμένα τεύχη έγιναν διαθέσιμα. (…)

— Οι fans της σειράς ίσως να το πρόσεξαν στα solicitations της Marvel για τον ερχόμενο Ιούλιο. Η σειρά WINTER SOLDIER ακυρώνεται και ο Bucky Barnes μπαίνει ξανά στο ψυγείο. Η δημιουργική ομάδα των Latour και Klein, πάντως, το πήρε βαριά. (…)

once upon a time ogn— Κάποιοι την έχουν απλά προσπεράσει, κάποιοι τη θεωρούν guilty pleasure και κάποιοι τη λατρεύουν απροκάλυπτα. Ο λόγος για την τηλεοπτική σειρά ONCE UPON A TIME, η οποία θα αποκτήσει σύντομα το spin-off graphic novel της. Η Marvel ανακοίνωσε την κυκλοφορία του SHADOW OF THE QUEEN, το οποίο θα ασχολείται με τη σχέση της Evil Queen (της μόνης όμορφης γυναίκας στη σειρά, αν με ρωτάτε) με τον Huntsman (για τον οποίο έχω ακούσει πολλά κολακευτικά κοσμητικά επίθετα από τις fans). Δείτε το cover και τη δημιουργική ομάδα στο CBR. (…)

— Πόσο καιρό έχει να μας υποσχεθεί η Marvel μια νέα σημαντική ανακοίνωση για τον Marvelman, τα δικαιώματα του οποίου απέκτησε το 2009; Αυτή τη φορά, ο Axel Alonso, editor-in-chief της Marvel υπόσχεται μια τέτοια ανακοίνωση, η οποία έρχεται “σύντομα”. (…)

— Η IDW ανακοίνωσε πως, αρχής γενομένης από το one-shot JUDGE DEATH που θα προσφέρεται δωρεάν την Free Comic Book Day, οι θαυμαστές του Judge Dredd θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν κάποιες από τις κλασικές ιστορίες του, ανατυπωμένες σε έγχρωμο format. Το coloring θα αναλάβει ο colorist της ongoing σειράς JUDGE DREDD της IDW, Charlie Kirchoff. (…)

“Τίνος είναι βρε γυναίκα το παιδί;” Σε αυτή την ερώτηση αναμένεται να απαντήσει το SUPERBOY #19, του οποίου το cover υπόσχεται το origin του ήρωα. (…)

superboy19cover

— Την προηγούμενη φορά που η Marvel έδωσε δωρεάν 700 #1 τεύχη μέσω του comiXology, ο server του site όχι μόνο έπεσε, αλλά ποδοπατήθηκε κιόλας. Αυτό σημαίνει ότι, πρώτον, η ιδέα ήταν απόλυτα επιτυχημένη και, δεύτερον, η εκτέλεση όχι και τόσο. Οι δύο πλευρές, λοιπόν, θα επαναλάβουν αυτή την προσφορά και θα χαρίσουν άλλα 700 #1, αυτή τη φορά, όμως, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν στην ειδική φόρμα και να κάνουν κράτηση. (…)

— Αν σκοπεύετε να σνομπάρετε τον δικό μας διαγωνισμό Cosplay για αυτόν του New York Comic Con, σκεφτείτε το ξανά. Οι τοπικές Αρχές σκέφτονται να απαγορεύσουν την κυκλοφορία ανθρώπων με κοστούμια στην πόλη (λόγω κάποιων μεμονωμένων γεγονότων που δεν είχαν να κάνουν απαραίτητα με cosplayers), κάτι που δε θα ματαιώσει μεν το διαγωνισμό του New York Comic Con, θα του στοιχίσει, όμως, πολύ. (…)

— Kαι μιας και μιλήσαμε για το Comicdom Con Athens 2013, χάσατε τις τελευταίες εξελίξεις, τέσσερις και σήμερα πριν ανοίξει τις πόρτες του; Ντροπή σας! Διαβάστε τις παρακάτω και μην πείτε “δεν ξέρω” αν σας ρωτήσουν σχετικά.

cca2013_logo1

– Το πλήρες πρόγραμμα ανακοινώθηκε. Πάρτε χαρτί και μολύβι! (…)

– Αν δεν προλάβετε να εξασφαλίσετε πρόσκληση για τον φετινό Cosplay διαγωνισμό, μπορείτε να τον δείτε και σε live feed, στην Όστρια στα Εξάρχεια. Και να καθίσετε και για το after party. (…)

– Εδώ θα δείτε της νέες εκδόσεις της Comicdom Press, καθώς και το πρόγραμμα των signings στο περίπτερό της (…)

  • FILMS/TV

— Θα υπάρξει τελικά ένα ενοποιημένο universe στις ταινίες της DC, στα πρότυπα του κινηματογραφικού αντίστοιχου της Marvel; Ο πρόεδρος της Warner Bros, Jack Robinov πιστεύει πως μπορεί να υπάρξει και ότι η πορεία του επερχόμενου MAN OF STEEL θα παίξει τεράστιο ρόλο σε αυτό. (…)

— Το ComicBookMovie φαίνεται να εξασφάλισε ένα από τα πρώτα σχέδια της νέας στολής του Captain America – αυτής που θα δούμε στο CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER. Πώς σας φαίνεται;

cap-costume

— Και φωτογραφίες από τα γυρίσματα του MAN OF STEEL εξασφάλισε το ComicBookMovie. Χάρη σε αυτές βλέπουμε καθαρά τους General Zod και Jor El (τον οποίο ενσαρκώνει ο αχώνευτος Russell Crowe). (…)

— Το MAN OF STEEL απέκτησε και το πρώτο του τηλεοπτικό spot, διάρκειας 30 δευτερολέπτων. Το spot συνοδεύεται και από την επίσημη σύνοψη της επερχόμενης ταινίας. (…)

— Αλλαγή ονόματος για το MARVEL’S S.H.I.E.L.D., την αναμενόμενη τηλεοπτική σειρά του Joss Whedon, η οποία θα ονομάζεται πλέον MARVEL’S AGENTS OF S.H.I.E.L.D. (…)

cerebro— O Bryan Singer δίνει έναν ακόμη λόγο στους fans των X-Men να τον λατρέψουν, ποστάροντας συνεχώς νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του επερχόμενου DAYS OF FUTURE PAST. Αυτή τη φορά, φωτογραφίζεται μπροστά σε κάτι που μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια πως είναι το Cerebro του Professor X. (…)

— H Dark Horse μοιάζει έτοιμη να κάνει το μεγάλο της κινηματογραφικό comeback, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εφτά ταινίες στα σκαριά: ανάμεσά τους ταινίες βασισμένες στα MIND MGMT και BEASTS OF BURDEN. Οι υπεύθυνοι του mtv.com, μάλιστα, έχουν και τις δικές τους προτάσεις για ταινίες! (…)

— Ειλικρινά πιστέψατε ότι θα σας άφηνα χωρίς κάποιο νέο από το IRON MAN 3; Οι υπεύθυνοι έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο διάρκειας δύο λεπτών, με νέες σκηνές και συνεντεύξεις των Rebecca Hall, Guy Pearce και Ben Kingsley.

— Θα δούμε και τον Black Panther στο AVENGERS 2; Οι φήμες φούντωσαν τη στιγμή που ο ηθοποιός Morris Chestnut έγραψε στο twitter του ότι υπάρχει μια τέτοια πιθανότητα. Και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο tweet εξαφανίστηκε λίγο αργότερα, μας υποψιάζει ακόμη περισσότερο. (…)

  • ARTWORK

— Τα horror covers περασμένων δεκαετιών αποτελούσαν πάντοτε κάποια από τα αγαπημένα μου. Θαυμάστε μερικά από τον Tom Sutton.

Sutton 5

Sutton 16

Sutton 12

Sutton 1

Sutton 20

  • FUN STUFF

— Οι Teen Titans επιστρέφουν στο Cartoon Network με το TEEN TITANS GO! και το τραγούδι των τίτλων είναι ένα remix του προηγούμενου, από τον Mixmaster Mike των Beastie Boys!

— Τι κοινό μπορεί να έχουν οι Simpsons με την τηλεοπτική σειρά BREAKING BAD; Μέχρι πρότινος τίποτε, αλλά το γνωστό couch gag στο τέλος των τίτλων αρχής συνδέει τις δύο σειρές με τον απολαυστικό τρόπο που όλοι έχουμε συνηθίσει.

“He fights for family and lives for love”! Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό είναι το tagline στο trailer του ABC για το BATMAN BEGINS, το οποίο πρόβαλλε πρόσφατα. (…)

— Τι κάνουν οι φεμινιστικές οργανώσεις; Πού είναι οι αντιδράσεις, οι φωνές, οι αναλύσεις και τα καιγόμενα σουτιέν; Η νέα σειρά t-shirts της Marvel προορίζεται για αγόρια και κορίτσια, με μια μικρή διαφορά στο σλόγκαν.

shirts

— Υπάρχουν ρέπλικες και υπάρχουν και φανταστικές ρέπλικες. Η παρακάτω είναι χειροποιήτη και απεικονίζει μια από τις πιο γνωστές σκηνές του JAWS.

jawsbottle

—Ήθελες πάντοτε τη στολή του Iron Man, αλλά ποτέ δεν κατάφερες να φτιάξεις μία; Τα CGI και η νέα ατραξιόν της Disneyland θα κάνουν επιτέλους το όνειρό σου πραγματικότητα! Πρόκειται για μία εφαρμογή στο Hall Of Armor, η οποία σε βάζει στα ρούχα του Iron Μan με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

ironmandisney

Αυτά από εμένα. Ελπίζω να μη σας προκάλεσα φοβερά συναισθήματα νοσταλγίας για τους regular authors αυτής της στήλης… Όπως και να ‘χει, το COMICDOM JOURNAL θα επιστρέψει σε δύο εβδομάδες, με τα έμπειρα και στιβαρά χέρια του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου στο τιμόνι.