SNAPSHOT REVIEWS 18-04-13

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

SUPERMAN #1805-superman18
Writer: Scott Lobdell
Pencillers: Tyler Kirkham, Aaron Kuder, Robson Rocha
DC Comics

Αφού ξεμπερδέψαμε με την παπαρ… ε, το storyline H’el on Earth, γυρίζουμε στην πεζή πραγματικότητα, που αποδεικνύεται πιο ενδιαφέρουσα. Ανέκαθεν υποστήριζα ότι μερικές από τις καλύτερες περιόδους του Superman ήταν όταν οι συγγραφείς έδιναν βάρος στην καθημερινότητα της Metropolis και ιδίως στη ζωή του Clark Kent. Το μεγαλύτερο μέρος του comic καταλαμβάνει η “απολογία” του Superman στην αμερικανική Γερουσία και το επαγγελματικό ραντεβού του Clark με την Cat Grant σε ένα roof garden club (ωραία “επαγγελματικά” ραντεβού…).

Μικρότερο, αλλά ίσως σημαντικότερο, μέρος του τεύχους επικεντρώνεται στον Orion (που πρόσφατα έχουμε δει στις σελίδες της WONDER WOMAN), ο οποίος προφανέστατα θα παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον του Superman. Να μην ξεχάσω να δώσω συγχαρητήρια στη DC που χρειάστηκε μόλις ΤΡΕΙΣ pencillers για να βγάλει το τεύχος…

269721_20130327102016_largeBATMAN INCORPORATED #9
Writer: Grant Morrison
Artists: Chris Burnham, Jason Masters
DC Comics

Μετά τα γεγονότα του προηγούμενου τεύχους, όπου ο Damian Wayne μας άφησε χρόνους, έρχεται άλλο ένα πολύ καλό τευχάκι. Ο Morrison παίζει σε δύο ταμπλό. Από τη μια γινόμαστε μάρτυρες στην κηδεία του Robin (σε πιο στενό οικογενειακό κύκλο δε γίνεται), αλλά και του Knight και από την άλλη παρακολουθούμε τα γεγονότα που μεσολάβησαν από τη μοιραία μάχη μέχρι τώρα.

Ο Bruce ετοιμάζει την αντεπίθεσή του, η Squire “ενηλικιώνεται” απότομα και η Talia συνεχίζει απτόητη τα σατανικά σχέδιά της. Highlight του τεύχους ένα στιγμιότυπο ανάμεσα στο Bruce και τον Alfred. Δε λέω τίποτα γιατί αξίζει να το διαβάσετε μόνοι σας.

BATMAN AND RED ROBIN #19batman-and-red-robin-new-52-19-cover
Writer: Peter J. Tomasi
Penciller: Patrick Gleason
DC Comics

Συνεχίζουμε σε μακάβριους ρυθμούς με το BATMAN AND ROB… χμμ, αυτό είναι πρόβλημα. Ωραία, ας το κάνουμε ένα team-up book και κάθε μήνα ο Batman θα έχει ένα διαφορετικό συμπρωταγωνιστή (πανηγυρισμοί και high-five στα γραφεία της DC). Το τεύχος είχε δημιουργήσει σούσουρο επειδή θα εμφάνιζε ως Robin την Carrie Kelley (τη Robin από το THE DARK KNIGHT RETURNS), όμως άνθρακες ο θησαυρός. Η Carrie είναι μια κοπέλα που απλά παρέδιδε κρυφά μαθήματα στο Damian και η παρουσία της σαν “Robin” είναι το λιγότερο απογοητευτική.

Κατά τα λοιπά ο Batman βρίσκεται σε άρνηση, μετά το χαμό του Damian και ελπίζει να τον αναστήσει με τη βοήθεια του Frankenstein (!!!), θα έρθει όμως αντιμέτωπος με το Red Robin (Tim Drake). Συμπέρασμα; Ένα τεύχος πατάτα, απλά για να έχουμε το hype της Carrie.

269370_20130320125536_largeJUSTICE LEAGUE #18
Writer: Geoff Johns
Artists: Jesus Saiz, Gary Frank
DC Comics

Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου, αλλά όταν ένα team book κοντεύει το εικοστό του τεύχος, αρχίζουν οι συζητήσεις για διεύρυνση των μελών της ομάδας. Με το τέλος του Throne of Atlantis η Justice League συνεδριάζει ψάχνοντας ενισχύσεις. Ο Cyborg αποκαλύπτει ότι έχει δημιουργήσει το Grid, μια βάση δεδομένων για σχεδόν όλους τους υπερήρωες της Γης (κάτι μεταξύ Cerebro και Checkmate).

Μαζεύουν λοιπόν διάφορους γνωστούς και λιγότερο γνωστούς υποψήφιους (Black Canary, Firestorm, Nightwing κ.α.), ώσπου η Platinum (των Metal Men) τρελαίνεται και αρχίζει να επιτίθεται στους πάντες. Μετριότητες… Κατά τα λοιπά συνεχίζεται το back-up feature του Shazam (που δεν έχει καθόλου Shazam, έχει όμως Black Adam!).

SUPERGIRL #18269305_20130320090054_large
Writer: Frank Hannah
Penciller: Robson Rocha
DC Comics

ΧΑΟΣ! Η Supergirl αναρρώνει από τα γεγονότα του H’el on Earth κάνοντας ηλιακά λουτρά, ο Lex Luthor μετέχει σε τηλεπαθητική συνάντηση με τους “συνεργάτες” του, μετά η Supergirl αντιμετωπίζει το κορίτσι λάβα, ενώ η Power Girl λιποθυμάει στη δουλειά της και ο δόλιος ο αναγνώστης μένει με ένα μεγάλο WTF?!

Εντάξει, προφανώς καταλαβαίνω ότι προσπαθούν να χωρέσουν την εισαγωγή δύο-τριών storylines που θα αναπτυχθούν στα επόμενα τεύχη, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσε να γίνει λίγο καλύτερα. Στα θετικά, το πολύ ωραίο σχέδιο του (όχι Χουάν Ραμόν) Rocha και το αναμενόμενο team-up Supergirl και Power Girl (πονηρούλη!).