Matteo Scalera: Η Συνέντευξη Στο CCA2013

scalera_interviewΛένε πως ό,τι μπορεί να πάει στραβά θα πάει και, φυσικά, κάποια από τα σχέδιά μας για το φετινό Comicdom Con Athens δεν πραγματοποιήθηκαν όπως έπρεπε. Ένα από αυτά αφορούσε τη συνέντευξή μας με τον Matteo Scalera. O Θωμάς Παπαδημητρόπουλος ετοίμασε τις ερωτήσεις του και το ραντεβού με τον Ιταλό artist κλείστηκε για το μεσημέρι της Κυριακής. Ωστόσο, το περίπτερο της Comicdom Press κατάπιε τον άνθρωπο που ετοίμασε τις ερωτήσεις και έπρεπε να οριστεί κάποιος αντικαταστάτης για να πάρει τη συνέντευξη.

Και ο κλήρος έπεσε στο Γιώργο Ξύδη, ο οποίος, με αυτοθυσία και αξιοζήλευτη ετοιμότητα, έκατσε απέναντι από τον Scalera, στο cafe έξω από την Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Από τη μία, λοιπόν, είχαμε έναν άνθρωπο με μηδαμινή εμπειρία στις συνεντεύξεις και, από την άλλη, έναν Ιταλό που έπινε μπίρες από τις 10 (!) το πρωί. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, πολλά θα μπορούσαν να πάνε λάθος. Όπως και η μοίρα, όμως, το Comicdom Con Athens κρύβει τις δικές του εκπλήξεις και το αποτέλεσμα ήταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κουβέντα που αφορά (αλλά δεν περιορίζεται μόνο εκεί) στις επιρροές του Ιταλού artist, τις εμπειρίες του από τη Marvel, τον αγαπημένο του χαρακτήρα, τα μελλοντικά του σχέδια και το πιο γαμάτο origin τίτλου για art book που έχετε ακούσει.

Απολαύστε, λοιπόν, τη συνέντευξη ενός ακόμη από τους διεθνείς καλεσμένους του Comicdom Con Athens 2013!

Το σχέδιο που έκανε ο Matteo Scalera στη διάρκεια του workshop του.

Το σχέδιο που έκανε ο Matteo Scalera στη διάρκεια του workshop του.