COMICDOM JOURNAL 29-04-13

Ο συντάκτης που άφησε τη στήλη του για καιρό, εξαιτίας των υποχρεώσεων του CCA2013, τιμωρείται έχοντας να διαχειριστεί έναν τεράστιο όγκο ειδήσεων, με highlights το Chicago Comics & Entertainment Expo, το εξαιρετικό trailer της ταινίας THE MAN OF STEEL, το αφιέρωμα στο artwork του Bill Sienkiewicz, αλλά και ολόκληρο τον διαγωνισμό Comicdom Cosplay 2013 σε HD!

  • COMICS

6a00d8341c5f3053ef017d4305eb92970c-800wi— All-time classic comic strips όπως τα PEANUTS, DOONESBURY, GARFIELD, THE BOONDOCKS, αλλά και ολόκληρο το αρχείο του CALVIN AND HOBBES θα διατίθενται σε ένα νέο, free app! (…)

— Το digital store της Dark Horse Comics γιορτάζει τα δύο χρόνια λειτουργίας του με μία νέα συνεργασία: 38 single issues και 18 συλλογές της Dynamite Entertainment θα διατίθενται από το ηλεκτρονικό κατάστημα, ενώ κάθε εβδομάδα θα αναμένονται νέες αφίξεις! (…)

— Όπως ξέρουμε ήδη, το Trinity War Storyline της DC θα φέρει αντιμέτωπες τις τρεις ομάδες Justice League και η εταιρεία ανακοίνωσε τρεις tie-in ιστορίες: TRINITY OF SIN: PANDORA, TRINITY OF SIN: PHANTOM STRANGER και CONSTANTINE. (…)

— Αυτές είναι ορισμένες από τις σημαντικότερες ειδήσεις από το Chicago Comics & Entertainment Expo:

1367066134– Το second wave τίτλων του Marvel NOW! και το καλοκαιρινό crossover “Infinity”, σηματοδοτούν την επιστροφή ηρώων και ενός αρχετυπικού villain, αλλά – μέχρι στιγμής – το ενδιαφέρον εξαντλείται σε αυτές τις πληροφορίες. (…)

– Όχι ότι μας εκπλήσει, αλλά μάλλον οι μέρες του Dr. Octopus ως Superior Spider-Man είναι μετρημένες (ήταν από την αρχή δηλαδή). Παράλληλα, στο #17 της ομώνυμης σειράς αναμένεται συνάντηση με τον Miguel O’Hara, AKA Spider-Man 2099. (…)

– Όλες οι εξελίξεις στο DC Universe συνοψίστηκαν στο panel New 52. Από το θάνατο του Damian Wayne και το Trinity War, μέχρι τον ερχομό του Jonah Hex στη Gotham City του σήμερα και το 88 σελίδων αποχαιρετιστήριο τεύχος του Geoff Johns στο GREEN LANTERN. (…)

– Τέσσερις χαρακτήρες επιστρέφουν από τον κόσμο των νεκρών, ρίχνουμε μια ματιά στο μέλλον των X-Men, μαθαίνουμε περισσότερα για το crossover event με τίτλο “X-Men: Battle of The Atom”, ενώ ο Wolverine είναι πλέον “killable”. Αυτά και άλλα πολλά στο X-Men panel της Marvel. (…)

– Αν και μικρότερο σε σχέση με την περσινή παρθενική διοργάνωση, το Image Expo 2013 θα διεξαχθεί στις 2 Ιουλίου στο Yerba Buena Center του San Francisco. (…)

– Στο panel της 2000 AD ανακοινώθηκε ότι ο artist του SCALPED, RM Guerra, θα σχεδιάσει για πρώτη φορά τον Δικαστή στο JUDGE DREDD MEGAZINE, καθώς και ότι ο Glen Fabry επιστρέφει στην εταιρεία. (…)

truth-lede— “Έφυγε” στα 54 του χρόνια, ο Robert Morales, συγγραφέας του miniseries της Marvel, TRUTH: RED, WHITE AND BLACK. (…)

— Οι παλιοί fans της Valiant έχουν κάθε λόγο να είναι ενθουσιασμένοι με την επανεμφάνιση του Unity storyline στη μυθολογία του νέου universe της εταιρίας. Οι νέοι fans έχουν κάθε λόγο να επισκεφτούν το link και να ενθουσιαστούν μετά! (…)

— O Cyborg Superman επιστρέφει στο DC Universe, όπως αποκάλυψε στο blog της εταιρίας, The Source, ο Bob Harras. (…)

— Επίσης όμως επιστρέφει και η Joker’s Daughter! (…)

— Χαράς Ευαγγέλια για τους κλασσικιστές της Marvel: Ta Epic Collection trade paperbacks θα είναι ογκώδη, έγχρωμα και σε προσιτές τιμές σύμφωνα με τον Senior Vice President of Sales της Marvel, David Gabriel, και ήδη ανακοινώθηκαν τα πρώτα για τους Iron Man και Thor. (…)

— Κάτι άλλαξε στα credits του JUSTICE LEAGUE #19… (…)

untitled-2-1366316062

— Μιλώντας για τους δημιουργούς το Superman, ο δήμαρχος του Cleveland στο Ohio, τόπος όπου έγινε η “σύλληψη” του ήρωα, ανακήρυξε τη 18η Απριλίου Superman Day in the City of Cleveland. Στη φωτογραφία βλέπετε το σπίτι της οικογένειας Shuster.

shusterhouse

Print— Μετά την κυκλοφορία του πρώτου comic του, ΒΑΘΥ ΔΑΣΟΣ, από την Comicdom Press στο CCA2013, o Απόστολος Ιωάννου εκθέτει αυθεντικές σελίδες από το comic του, στο Μύλο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα. Η έκθεση ξεκινάει σήμερα 29/4 και θα διαρκέσει έως και τις 8/5. Ώρες λειτουργίας: 17:00-21:00.

— Μπορεί το φετινό Comicdom Con Athens 2013 να τελείωσε (και ναι, κατά μία έννοια έχουμε ήδη αρχίσει να προετοιμαζόμαστε για το επόμενο!), η εμπειρία όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση ολοκληρωμένη, αν προηγουμένως δεν έχετε δει τα photo extravaganzas τόσο του Cosplay, όσο και ολόκληρης της διοργάνωσης! Και, φυσικά, μην παραλείψετε να ακούσετε τις συνεντεύξεις των Jamie Delano και Matteo Scalera!

  • FILMS/TV

— Το νέο εντυπωσιακό trailer της ταινίας THE MAN OF STEEL υπόσχεται πολλά περισσότερα από τα προηγούμενα, το αν όμως θα πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις του θα το μάθουμε στις 20 Ιουνίου, όταν και θα βγει η ταινία στις ελληνικές αίθουσες.

— Οκτώ χρόνια μετά την ολοκλήρωση του anime που βασίστηκε στο horror manga του Naoki  Urasawa, ΜΟΝSTERη ιστορία έρχεται στη μικρή οθόνη υπό την καθοδήγηση του Guillermo del Toro. (…)

— Τα δικαιώματα της κινηματογραφικής χρήσης του Daredevil επιστρέφουν στη Marvel, καθώς η 20th Century Fox απέτυχε να βγάλει νέα ταινία μέχρι το deadline τις 20ης Οκτωβρίου 2012. (…)

— Δύο νέες φωτογραφίες χαρακτήρων από δύο πολυαναμενόμενες ταινίες:

– Ο Jamie Foxx ως Electro στο sequel του THE AMAZING SPIDER-MAN…

electro1

– … και η Halle Berry ως Storm στο X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST.

halleberrystormxmendaysoffuturepast

— Πριν το THE MAN OF STEEL και πριν το απογοητευτικό SUPERMAN RETURNS του Bryan Singer, η Warner Bros. είχε σχέδια για μία ταινία με τίτλο SUPERMAN: FLYBY. Δείτε τα storyboards και απαντήστε στο ερώτημα που εγώ ακόμη δυσκολεύομαι να απαντήσω: Χάσαμε πραγματικά κάτι, που δεν προχώρησε; (…)

— Αν η Marvel Studios έχει τα δικαιώματα των Avengers και η Fox εκείνα των μεταλλαγμένων, τότε πόσο πιθανό είναι να δούμε τη Scarlet Witch και τον Quicksilver στην επόμενη ταινία των Avengers; (…)

— Το πρώτο επίσημο poster του 300 – RISE OF AN EMPIRE.

300-Rise-of-an-empire-poster

— Ο σεναριογράφος David S. Goyer, ο οποίος βρίσκεται – λιγότερο ή περισσότερο – πίσω από τις επιτυχημένες κινηματογραφικές μεταφορές της DC, απαντάει στο ερώτημα του γιατί είναι τόσο δύσκολο να περάσει η Wonder Woman στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη. (…)

— Άνοιξα το section με trailer και το κλείνω επίσης με trailer. Απολαύστε το πρώτο δείγμα της ταινίας THOR: THE DARK WORLD, καθώς και το επίσημο poster της!

13877512687502100790692921420n

  • ARTWORK

Το artwork αυτής της εβδομάδας είναι αφιερωμένο στην καλλιτεχνική ιδιοφυία του Bill Sienkiewicz, ο οποίος γεννήθηκε στις 3 Μαΐου, πριν από 55 χρόνια.

BILL SIENKIEWICZ-01

BILL SIENKIEWICZ-02

BILL SIENKIEWICZ-03

BILL SIENKIEWICZ-04

BILL SIENKIEWICZ-05

BILL SIENKIEWICZ-06

BILL SIENKIEWICZ-07

BILL SIENKIEWICZ-08

BILL SIENKIEWICZ-09

BILL SIENKIEWICZ-10

  • FUN STUFF

— Αν αυτός δεν είναι ο μεγαλύτερος fan του Batman (με λεφτά) τότε δεν ξέρω ποιος μπορεί να είναι! Το 2006, ο τύπος αγόρασε ένα σπίτι ικανό να υποστηρίξει το όνειρό του να δημιουργήσει μια Batcave. Μετά από 2,5 χρόνια κι αφού είχε ξοδέψει $150,000, μετακινώντας μια προτομή του William Shakespeare στη βιβλιοθήκη του, άνοιγε μία μυστική πόρτα που τον οδηγούσε στη batcave του! Να έχεις ή να είσαι; Μάλλον και τα δύο!

Παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου για geek γονείς; Απλά μην παρεξηγηθείτε αν σας σταματήσουν για έλεγχο και ξεραθούν στα γέλια…

batseat01

— Αντιστοίχως, αν φέρετε αυτό το πληκτρολόγιο στο γραφείο, δεν θα φταίνε οι συνάδελφοι για την καζούρα…

ilfullxfull_377210358fl4a

— Όλες οι cameo εμφανίσεις του Stan Lee στις ταινίες της Marvel, σε 3 λεπτά και κάτι!

— Ο Σπύρος Ευάγγελος Αρμένης κάνει tribute στα φωτορομάντζα περασμένων δεκαετιών, “κακοποιώντας” φωτογραφίες από το φετινό Comicdom Con Athens. Enter at your own risk!

O_3os_Orofos 02

— Και τώρα, η στιγμή που όλοι περιμένατε: Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του τον διαγωνισμό του Comicdom Cosplay 2013 σε HD!  (Ευχαριστούμε τον Jim Keith για τη βοήθειά του!)

— That’s all folks! Καλό Πάσχα και προσοχή στην οδήγηση και το φαΐ, ώστε να είμαστε όλοι εδώ σε 15 ημέρες για να υποδεχθούμε την ηρωίδα της ενημέρωσης, Βασιλεία Βαξεβάνη!