2 Short Stories Για Να Διαβάσεις Τώρα!

2THE SOFTEST SHADOW
Writer/Artist: Sloane Leong
http://sloanesloane.com/shadow.html

Το συγκεκριμένο web-comic είναι must read! Το γιατί ξεδιπλώνεται αβίαστα μπροστά στα μάτια του επισκέπτη της ιστοσελίδας. Η αίσθηση μιας καλοσχεδιασμένης ιστορίας εμφανίζεται ακαριαία, με το δυνατό σχέδιο να εντυπωσιάζει και να βρίσκεται σε τέλεια αρμονία με το ρυθμό της αφήγησης και το είδος του σεναρίου. Επίσης, οι χρωματικοί συνδυασμοί και ο τρόπος με τον οποίο ο καλλιτέχνης τους χειρίζεται αποκτούν μια αφάνταστη δυναμική, η οποία καθηλώνει.

6Ο σχεδιαστής, ο οποίος πειραματίζεται με διάφορα στιλ και δεν έχει καταλήξει ακόμα στο προσωπικό του – όπως φαίνεται από τα διάφορα comics και Illustrations που έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του – μας  χαρίζει μια απολαυστική εξιστόρηση με τον καλύτερο τρόπο.

Τα συναισθήματα που προκαλούνται από τη ροή των γεγονότων κυμαίνονται από την ανεμελιά μέχρι το φόβο και την εμπάθεια, και μάλιστα όλα αυτά μόνο μέσα σε δεκαέξι σελίδες.  Σε αυτές, οι δυο έφηβες πρωταγωνίστριες ενός τροπικού νησιού εξερευνούν το άγνωστο και το μυστηριώδες με έναν αγνό και σχεδόν παιδικό τρόπο, που χαϊδεύει το υπερφυσικό και μας οδηγεί από την αθωότητα στη γνώση. Δε χρειάζεται να πω παραπάνω για το story, διαβάστε το!

THE DIRTIES p1s
Writers: Tomer Hanuka & Asaf Hanuka
Artist: Tomer Hanuka
http://tropicaltoxic.blogspot.gr/2009/01/dirties-full-comics.html

Οι δίδυμοι Ισραϊλινοί αδερφοί Hanuka είναι γνωστοί στο χώρο της εικονογράφησης και των comics με το δυνατό και ξεχωριστό προσωπικό τους στιλ, το οποίο μάλιστα διαφοροποιείται ελάχιστα από τον έναν στον άλλο, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δώσουν πνοή σε νέες ιστορίες.

Στο βιογραφικό τους μετράνε πολλές επιτυχημένες συνεργασίες με περιοδικά όπως τα NEW YORKER, REVOLVER, PC MAGAZINE κ.ά., ενώ ο Asaf έχει εργαστεί και για την ταινία animation WALTZ WITH BAZHIR. Ευτυχώς για εμάς, οι παλαιότερες δημοσιεύεις τους αναρτώνται στις προσωπικές τους ιστοσελίδες ή στο blog τους, Tropical Toxic.

p2sΈτσι βρέθηκε και στο φως του διαδικτύου και ο παρών τίτλος. Μια δεκασέλιδη ιστορία με βασικούς ήρωες δύο δίδυμους, δεκάχρονους αδελφούς, οι οποίοι οδηγούνται στην πρώτη τους ρήξη μεταξύ τους, καταλήγοντας σε κάτι που απεχθάνονταν. Μια τρυφερή και άγρια την ίδια στιγμή ιστορία για το αδελφικό δέσιμο και τις συνέπειες της ταραχής της αρμονίας  του.

Το σχέδιο είναι απλά καταπληκτικό, ενώ οι χρωματικοί συνδυασμοί δε θα μπορούσαν να ταιριάζουν καλύτερα στο υπέροχο μελάνωμα, ντύνοντας κατάλληλα την πρωτότυπη ιστορία.

Τα παραπάνω comics είναι πραγματικά σύντομα, μα περιεκτικά και ουσιαστικά. Μπορείς να τα διαβάσεις, αφιερώνοντας λίγο από το χρόνο σου, αλλά σε παρασύρουν στον κόσμο τους και σε κρατάνε εκεί για περισσότερο απ’ ότι νομίζεις.

Ακόμα εδώ είσαι;