OH JOY SEX TOY [18+]

Disclaimer: Μέχρι να αποφασίσει το Υπουργείο Παιδείας να συμπεριλάβει το μάθημα της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα, είμαι υποχρεωμένος να απευθύνομαι μόνο σε ενήλικους ή σε ανήλικους που έχουν πάρει την άδεια του νόμιμου κηδεμόνα τους. Αν δεν είστε τίποτα από τα δυο, θα σας παρακαλέσω να μην συνεχίσετε την ανάγνωση ή να επιλέξετε να με αγνοήσετε με δική σας ευθύνη. Σε περίπτωση που είστε εξαγριωμένοι γονείς και ετοιμάζεστε να στείλετε εξώδικο στο Comicdom επειδή αποδεικνύεται ότι ανήκει και αυτό στο σκοτεινό σχέδιο που σκοπό έχει να καταστρέψει τα παιδιά σας, να διαρρήξει τον κοινωνικό ιστό και τελικά να παράγει πολίτες-ρομπότ, θυμηθείτε ότι προειδοποίησα για το περιεχόμενο τούτου του άρθρου, πάρτε μια βαθιά ανάσα και διαβάστε το κείμενο, γιατί μάλλον το χρειάζεστε. Τέλος, οι συνθήκες με υποχρεώνουν να δηλώσω πως το γεγονός ότι διάλεξα το συγκεκριμένο strip για review δεν σημαίνει ότι παίρνω λεφτά από τη Marvel ή/και τη DC για να σαμποτάρω τα TRANSFORMERS.

Writer/Artist: Erika Moen
www.ohjoysextoy.com

ohjoylogo

Η Τόνγκα είναι ένα σύμπλεγμα νησιών στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το 1773, ο Βρετανός εξερευνητής James Cook επισκέφθηκε την Τόνγκα και εξεπλάγη με την φιλικότητα των κατοίκων της. Αφού αντάλλαξε δώρα με τους ιθαγενείς, κάθισε στο τραπέζι για το δείπνο που ετοίμασαν προς τιμή του. Εκεί παρατήρησε ότι όλοι, πλην αυτού και του αρχηγού του νησιού, στέκονταν όρθιοι και δεν έτρωγαν τίποτα από αυτά που βρίσκονταν στο τραπέζι. Όταν ρώτησε σχετικά, του είπαν πως αυτό είναι ταμπού.

Η λέξη ταμπού, στη γλώσσα των Τονγκανών σημαίνει άλλοτε “ιερό” και άλλοτε “απαγορευμένο“, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συνδυασμό των δύο, και το περιστατικό που περιγράφει ο Cook είναι η πρώτη χρήση της λέξης ταμπού στα Αγγλικά. Σήμερα, η λέξη αυτή, χωρίς να χάνει την αρχική της σημασία (κυρίως του απαγορευμένου), υποδηλώνει μάλλον “αυτό για το οποίο δεν μιλάμε“.

whatisojst

Ένα από αυτά για τα οποία δε μιλάμε, είναι η ανθρώπινη σεξουαλικότητα και δεν περιμένατε εμένα να σας το πω αυτό. Το σεξ και τα περιφερειακά αυτού είναι κάτι που ναι μεν κάνουμε, αλλά δε συζητάμε, ενώ ακόμα και σήμερα είναι αποδεκτό πολλές φορές μόνο στα πλαίσια του ζεύγους (άντρας/γυναίκα μην ξεχνιόμαστε) και μόνο ως προϊόν ή απόλυτης έκφρασης, αν προτιμάτε, της αγάπης. Ο Χριστιανισμός έχει παίξει κατά τη γνώμη μου τον μεγαλύτερο ρόλο σε αυτό, αφού ευλογεί μεν το σεξ, μόνο όμως όταν γίνεται για τεκνοποίηση και πάντα στα πλαίσια του γάμου (μη με ρωτήσετε ποιου γάμου, αυτονόητο). Η εμμονή μάλιστα της Καθολικής Εκκλησίας να καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή “τεχνητής αντισύλληψης” είναι παροιμιώδης, βρίσκει αντιρρήσεις ακόμα και στους ίδιους της τους κόλπους, ενώ υπάρχουν φορές που αγγίζει τα όρια της κωμωδίας με δηλώσεις όπως το ότι “η χρήση προφυλακτικού δεν είναι η απάντηση στην μάχη κατά του AIDS και μάλιστα κάνει τα πράγματα χειρότερα“. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει πολύ διαφορετικές απόψεις. Σύμφωνα με τις αρχές του Κοινωνικού Δόγματος της Ρώσικης Ορθόδοξης Εκκλησίας: Σκόπιμη άρνηση της τεκνοποιίας για εγωιστικούς λόγους υποτιμά το γάμο και είναι αδιαμφισβήτητα αμαρτία.

Για τους ίδιους λόγους (επειδή εμποδίζει την τεκνοποιία) ο αυνανισμός (ή πιο σωστά η αυτοϊκανοποίηση – γιατί αυνανισμός είναι στην πραγματικότητα η διακοπτόμενη συνουσία*) θεωρείται εξίσου αμαρτία. Η “λαϊκή σοφία” επίσης θεωρεί κακό πράγμα την αυτοϊκανοποίηση και τις προσδίδει ένα σωρό αρνητικές επιπτώσεις για τον οργανισμό, όπως ότι σε κάνει αδύναμο (σε μαλακώνει, εξού και “μαλακία”), ότι τυφλώνεσαι ή ότι βγάζεις τρίχες στις παλάμες. Παρατηρήστε ότι η “λαϊκή σοφία” ασχολείται μόνο με τους άντρες, καθώς τις γυναίκες που αυτοϊκανοποιούνται απλά τις καίμε και ξεμπερδεύουμε.

Φανταστείτε λοιπόν έναν άνθρωπο, ο οποίος βγαίνει ανοιχτά και υποστηρίζει ότι όχι μόνο απολαμβάνει το σεξ, όχι μόνο απολαμβάνει την αυτοϊκανοποίηση, αλλά χρησιμοποιεί και “βοηθήματα”**. Η θρησκεία τον έχει ήδη στείλει στην κόλαση, ενώ η κοινωνία τον θεωρεί στην καλύτερη περίπτωση ανώμαλο. Αυτός ο άνθρωπος, επειδή τυχαίνει να φτιάχνει και comics, αποφασίζει σε πείσμα όλων όσων θα τον χαρακτηρίσουν άρρωστο, ανώμαλο ή στην καλύτερη περίπτωση ανήθικο, να κάνει ένα comic, στο οποίο θα κάνει reviews κυρίως για τα παιχνίδια που χρησιμοποιεί εκείνη και ο σύζυγός της, αλλά και για διάφορα θέματα γύρω από το σεξ και την βιομηχανία αυτού.

Erika_moenΟ άνθρωπος αυτός είναι η Erika Moen.

Η Erika Moen κάνει comics κοντά δέκα χρόνια και έχει εκδοθεί από εταιρείες όπως η Dark Horse (BUCKO), η Last Gasp (BEST EROTIC COMICS) και η Fantagraphics (NO STRAIGHT LINES), ενώ είχε συμμετάσχει στον πρώτο τόμο της ανθολογίας FLIGHT. Εκτός από comics, η Erika Moen κάνει ομιλίες και workshops σχετικά με comics και αρκετές από τις ομιλίες της έχουν να κάνουν με τη σεξουαλικότητα σε αυτά.

Όπως λέει και η ίδια, μετά από χρόνια “έρευνας” σκέφτηκε να μοιραστεί τις εμπειρίες της στην χρήση διάφορων παιχνιδιών με τους αναγνώστες της, ενώ για τα παιχνίδια που απευθύνονται σε κατόχους πέους την κριτική θα αναλάβει ο σύζυγός της Matthew. Εκτός από παιχνίδια, θα μοιράζεται τις σκέψεις και τις εμπειρίες της και για διάφορα ζητήματα γύρω από το σεξ, την σεξουαλικότητα, το ανθρώπινο σώμα και φυσικά την βιομηχανία γύρω από όλα αυτά.

Στο πρώτο review της σειράς, η Erika δοκιμάζει ένα από τα πιο γνωστά ίσως παιχνίδια, το Hitachi Magic Wand, το οποίο είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς έχετε δει να πωλείται ως συσκευή μασάζ. Η παρουσίαση γίνεται χωρίς καμία χυδαιότητα, με μπόλικη πληροφορία και tips για τον τρόπο χρήσης του και το περιστασιακό αστειάκι, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι σωστά τοποθετημένο, ώστε να βοηθάει τον αναγνώστη να ξεπεράσει την νευρικότητα που μπορεί να αισθάνεται, διαβάζοντας για ένα τέτοιο θέμα.

Θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την Erika Moen με σκεπτικισμό. Στο κάτω-κάτω βλέπουμε στο site της affiliate programs με εταιρείες, τα οποία θα της προσφέρουν ποσοστά για κάθε αντικείμενο που αγοράζετε επειδή το είδατε εκεί. Έχει και διαφημίσεις. Κι αυτό αγνό δεν το λες. Και το σεξ πουλάει, δε πουλάει; Ή θα μπορούσαμε να εκτιμήσουμε το γεγονός ότι ένας άνθρωπος εκτίθεται μπροστά μας, μιλώντας μας για προσωπικές εμπειρίες, προσπαθώντας να μας πείσει ότι το σώμα μας είναι κάτι που πρέπει να απολαμβάνουμε, με όποιον τρόπο εμείς θέλουμε χωρίς να νοιαζόμαστε για το τι θα πει ο άλλος.

meetmattanderika

Αυτό που θα προσθέσω εγώ, είναι ότι εκτός από το να το απολαμβάνουμε, καλό είναι να φροντίζουμε και λιγάκι το σώμα μας, γιατί διαφορετικά μια απλή μετακόμιση μπορεί να σημαίνει αρκετά χρήματα και χρόνο σε φυσικοθεραπείες.

*: Σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, ο Αυνάν υποχρεώθηκε να παντρευτεί τη γυναίκα του νεκρού αδερφού του. Επειδή όμως δεν ήθελε να κάνει παιδιά μαζί της, για να μη χάσει τα πρωτοτόκια, εκσπερμάτιζε στο χώμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τιμωρηθεί από τον Θεό με θάνατο.

**: Στα Αγγλικά, ο όρος που χρησιμοποιείται περισσότερο είναι “sex toys” ή “adult toys”. Παρατηρήστε μια σαφέστατη διαφορά από την Ελληνική απόδοση. Η λέξη “βοήθημα”, αν και δεν είναι απαραίτητα λάθος, υπό την έννοια ότι τα αντικείμενα αυτά βοηθούν κατά κάποιον τρόπο την σεξουαλική ικανοποίηση, κατά τη γνώμη μου έχει μια ελαφριά αρνητική χροιά. Σα να υποδηλώνει ότι η χρήση τους γίνεται ως υποκατάστατο του “πραγματικού”, όταν το πραγματικό (ό,τι κι αν είναι αυτό) χρειάζεται βοήθεια.