COMICDOM JOURNAL 20-05-13

Από το πολυαναμενόμενο graphic novel του Grant Morrison, WONDER WOMAN: EARTH ONE, μέχρι τη νέα στολή του Spider-Man, και από τα νέα trailers και posters του THE MAN OF STEEL, μέχρι τον εισπρακτικό θρίαμβο του IRON MAN 3, αυτές είναι μόνο μερικές από τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε!

  • COMICS

— Η DC έδωσε στη δημοσιότητα artwork από το – εδώ και καιρό – αναμενόμενο graphic novel των Grant Morrison και Yanick Paquette, WONDER WOMAN: EARTH ONE. Αν και στην πιο σύγχρονη εκδοχή του, το σχέδιο απηχεί, σε μεγάλο βαθμό, την προσέγγιση του George Perez όταν ανέλαβε το revival της ηρωίδας στα 80s. (…)

Wonder-Woman-Earth-One-p006-7

— Ο Doc Ock καλά κρατεί στο ρόλο του Spider-Man, παρά τις φήμες (ή το wishful thinking κάποιων fans) ότι το ανέκδοτο θα τελειώσει. Όχι μόνο δεν τελειώνει, αλλά στο SUPERIOR SPIDER-MAN #15 του δίνουν και καινούρια στολή! (…)

— Το ότι ο Zeb Wells και ο Joe Madureira θα συνεργαστούν στο SAVAGE WOLVERINE, το ξέραμε. Τώρα, χάρη στο Twitter του δεύτερου, έχουμε και μια εικόνα για να μας κρατάει σε εγρήγορση.

Joe-Mad-Savage-Wolverine-New

— Ο James Robinson θα αποτελεί παρελθόν για τη DC και τη σειρά EARTH 2, με την κυκλοφορία του #16. (…)

— Αυτοί είναι οι 10 σημαντικότεροι villains των Avengers, σύμφωνα με το Newsarama, και όπως πάντα οι λίστες του δημοφιλούς portal, επιδέχονται πολύ κουβέντα και ως προς τις επιλογές και ως προς την κατάταξη. (…)

— Αν υπάρχει έστω και ένας από εσάς που θα έχει την τύχη να βρεθεί στο Brooklyn από τις 14 Ιουνίου μέχρι τις 15 Αυγούστου, μη διανοηθεί να μη περάσει από την Scott Eder Gallery, όπου για πρώτη φορά θα εκτεθούν ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ, σελίδες και sketches από το αριστουργηματικό graphic novel του Will Eisner, A CONTRACT WITH GOD. (…)

  • FILMS/TV

— Όσο πλησιάζουμε προς την πρεμιέρα του THE MAN OF STEEL τόσο εντείνεται ο “βομβαρδισμός” από promo υλικό. Δείτε ακολούθως ένα νέο TV spot της ταινίας και συνεχίστε στο Newsarama, για ένα ακόμη, καθώς και για 3 νέα posters! (…)

— To IRON MAN 3 ξεπέρασε σε εισπράξεις το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office, όντας το 16ο φιλμ που καταφέρνει κάτι τέτοιο. (…)

— Η σειρά ΑΜΑΖΟΝ του CW εξακολουθεί να υφίσταται ως προοπτική, απλά μην τη περιμένετε για τη σεζόν 2013-2014. (…)

— Το εδώ και αρκετό καιρό “λαλίστατο” Twitter του Bryan Singer, μας αποκαλύπτει, αυτή την εβδομάδα, μια φωτογραφία από τα γυρίσματα του X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST, με τον Wolverine (Hugh Jackman) και τον Beast (Nicholas Hoult), στο 1973.

hughjackmannicholashoult1973

— Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν: Ο Quicksilver και η Scarlet Witch θα εμφανιστούν στο sequel της ταινίας THE AVENGERS. (…)

— Την προηγούμενη εβδομάδα, η Βασιλεία σας έδειξε μια φωτογραφία του Paul Giamatti στο ρόλο του Rhino. Αυτή τη φορά, όμως, έχουμε ένα ολόκληρο set φωτογραφιών από τα γυρίσματα του AMAZING SPIDER-MAN 2! (…)

  • ARTWORK

Στις 23 Μαϊου, ο σπουδαίος Βρετανός εικονογράφος, John Bolton, γιορτάζει τα 62α γενέθλιά του.

switch_02

a2_aliensvspredator

evildead_04

GreenWoman_07

GOTN_04

GSTQ_Pg_53

faust_01

Marada_Mono004

Congress_of_Death_06

  • FUN STUFF

— Δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί, αλλά νομίζω ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η στήλη Shelf Porn του CBR παρουσιάζει τα κομιξικά άδυτα κάποιου Έλληνα συλλέκτη (και δη καλλιτέχνη). Ιδού, λοιπόν, η συλλογή του Χρήστου Μακροζαχόπουλου.

makro2-9

— Κάποιος ήθελε να παίξει Monopoly με θέμα τον Harry Potter και κάποιος έφτιαξε Monopoly με θέμα τον Harry Potter. Και όχι μόνο το έκανε, αλλά και διαθέτει οδηγίες για την κατασκευή της, καθώς και τα αρχεία της δημιουργίας του για εκτύπωση, αρκεί να μη χρησιμοποιηθούν για εμπορικό σκοπό!

2011-12-28_19-29-56_818

Justice Families. Είναι ακριβώς αυτό που νομίζετε!

tumblr_mms1kjhCDy1rjm60do1_1280

— Wonder Woman, Black Canary και Supergirl. Οι υπερηρωίδες της Justice League συναντούν τα glossy magazines, στις εξαιρετικές εικονογραφήσεις του Artgerm, για το imaginary περιοδικό JUSTICE MAGAZINE.

f87cfeb6b3a170efcf89b7ee38e71c18-d624cfn

— That’s all folks! Την επόμενη εβδομάδα, εμπιστευτείτε την ενημέρωσή σας στις παιγνιώδεις διαθέσεις της Βασιλείας Βαξεβάνη, και μαζί τα ξαναλέμε σε 15 ημέρες!