COMICDOM JOURNAL 27-05-13

Σας χαιρετώ! Για μιαν ακόμα βδομάδα μαζί για να μοιραστούμε τα νέα της εβδομάδας που μας πέρασε. Και ήταν πολλά και ενδιαφέροντα. Από κωλόφαρδους τύπους μέχρι κονταροχτυπήματα σκηνοθετών για τα καμάρια του Magneto. Εκπληκτικό artwork από έναν μεγάλο καλλιτέχνη, αλλά και αστειάκια να ευφρανθεί η καρδούλα σας. Καλή μας βόλτα!

  • COMICS

Action1cover— Αυτή είναι τύχη! Στην Αμερική ένας τύπος δεν είχε με τι να μονώσει τους τοίχους του και είπε να βάλει το πρώτο τεύχος του Superman! Ο David Gonzales που αγόρασε το σπίτι το ανακάλυψε και τώρα το τεύχος είναι σε πλειστηριασμό και έχει πιάσει αισίως τα $127.000 με καμιά εικοσαριά μέρες να μένουν για να τελειώσει. Για να ψαχτούμε…(…)

— Και μιας και μιλάμε για λεφτά και Superman, τελειωμό δεν έχει το θρίλερ για τα δικαιώματα του ήρωα. Τα θυμάστε, τα είχαμε αναλύσει και σε podcast. Νομίζαμε ότι όλα είχαν τελειώσει, αλλά “είναι πολλά τα λεφτά, Άρη”. Έτσι, με κάποια νομικά μπουρδουκλώματα – που δεν πολυκατάλαβα – η οικογένεια Shuster ανανεώνει τις αξιώσεις της. (…)

— Η Dazzler πράκτορας της S.H.I.E.L.D., όπως αποκαλύφτηκε στο UNCANNY X-MEN #6. Ναι, ναι. Η disco diva που δεν την είχαμε πολύ σε εκτίμηση παίρνει προαγωγή και ολική αναμόρφωση από τον Bendis. Πώς θα είναι το κορίτσι μετά το X-TREME X-MEN; (…)

— Ο Mark Waid κάνει major spoiler στο usatoday για τη συνέχεια του DAREDEVIL. Και όταν λέμε major, εννοούμε major!

— Με ένα εντυπωσιακό wraparound (πώς θα το λέγαμε ελληνικά;) variant, ο Quesada δείχνει τον ενθουσιασμό του για την έλευση της Angela στο AGE OF ULTRON.

age of ultron angela

— Ο J.Kirby ζητά τη στήριξή μας στο Κickstarter! Όχι ο Jack, δεν ανεστήθη εκ νεκρών. Ο εγγονός του, ο Jeremy, θέλει να εκδόσει φωτογραφικό υλικό, αλλά και την ιστορία  FROG PRINCE του παππού του. (…)

Ed McGuiness limited for charity

— Και μιας και πιάσαμε τα Κickstarter, ένας φίλος του Comicdom.gr μας ενημέρωσε για μια προσπάθεια που ζητά χρηματοδότηση μέσω Kickstarter. Πρόκειται για την έκδοση στα αγγλικά μιας από τις καλύτερες ιστορίες του OBSCURE CITIES, της υπέροχης σειράς των Benoît Peeters και François Schuiten, του LEANING GIRL. (…)

— Είναι ωραίο όταν η απόλαυση μπορεί να φέρει χαρά όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε άλλους γύρω μας. Αυτό σκέφτηκε και το Limited Edition Comix με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και εξέδωσε ένα variant του Ed McGuiness για το X-MEN #1, του οποίου τα έσοδα θα πάνε στο Sick Children’s Fund. (…)

— Το ταλέντο δεν έχει ηλικία. Αυτό σκέφτηκαν και στην Dark Horse και αποφάσισαν να εκδόσουν τα CHAPEL CHRONΙCLES της 15χρονης  Emma T. Capps στο DARK HORSE PRESENTS. Η σειρά είναι ήδη ένα χαριτωμένο webcomic.  (…)

  • FILMS/TV

— Η είδηση αυτή τα έχει όλα! Ίντριγκα, ενδιαφέρον και ερωτήματα. Και, φυσικά, μιλάω για την σχεδόν ταυτόχρονη ανακοίνωση από τους Bryan Singer και Joss Whedon – βλέπε και λήμμα Fox και Marvel – ότι προτίθενται και οι δύο να χρησιμοποιήσουν τους Quicksilver και Scarlet Witch στις ταινίες τους! (…)

evan-peters– Ο Joss Whedon μίλησε και τα είπε και στον Jimmy Fallon (…)

– Στο twitter του ο Singer έκανε μαγκιές. λέγοντας “Before he was an #Avenger, he was just a REALLY fast kid.” αλλά το μάζεψε μετά με ανάλογα σχόλια.

– Παρεπιπτόντως το παλικαράκι που θα παίξει στο X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST τον Quicksilver είναι ο Evan Peters, ενώ για τη Scarlet Witch δεν ξέρουμε στα σίγουρα.

– Την ίδια ώρα, στο Νewsarama συζητούν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο Quicksilver να εμφανίζεται και στις δύο ταινίες.

— Αν απουσίαζε η παραπάνω είδηση αυτή θα ήταν η πρώτη. Μια ταινιά βασισμένη σε comic και με ελληνίδα πρωταγωνίστρια πήρε το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες. Ο λόγος για το BLUE IS THE WARMEST COLOR! Μπράβο! (…)

— Βγήκε το trailer του FLASHPOINT PARADOX και είναι καλό. Εν αναμονή της ταινίας, λοιπόν.

[youtube]http://youtu.be/xe0JiobQ98o[/youtube]

JamieFoxx_Garfrield— Και για να μην ξεχνάμε κάποιες κόντρες, βγήκε χθες και το AVENGERS ASSEMBLE. Συνέντευξη από τον Quesada, αλλά και clips εδώ.

— Ο Jamie Foxx μίλησε με ενθουσιασμό για τη συμμετοχή του στο AMAZING SPIDER-MAN 2. Δηλώνει fan και μιλά για το μακιγιάζ που χρειάζεται για να τον μεταμορφώσει σε Electro. Τώρα, πώς μπορεί κάποιος να χαίρεται που κάθεται σε μια καρέκλα ώρες ολόκληρες για να γίνει σα Στρουμφ δε το καταλαβαίνω. Ίσως μια καλή επιταγή να βοηθάει. (…)

— Αυτή την είδηση δεν ξέρω πώς να την πάρω. Θα την πω απλά. Ο Rock εξέφρασε την επιθυμία να παίξει τον Luke Cage. Δεν είναι παράλογο, τώρα που το καλοσκέφτομαι. (…)

  • ARTWORK

— Ο μοναδικός Barry Windsor-Smith είναι αισίως 64. Να τα χιλιάσει και να είναι πάντα τόσο ασυναγώνιστα υπέροχα τα έργα του.

barrywindsorsmith6

barrywindsorsmiththeendlessdream

bws wolverine

classicconanlg

conanwarriordetail1 headofthebaptist saga4study

storm bws

  • FUN STUFF

—Το βρήκα τρομαχτικό και κάπως… ενοχλητικό! Αλλά είναι και αστείο. Μιλάω για το cosplay Stan Lee. Ένα κοριτσάκι ντυμένο Stan Lee. Και φωτογραφία με τον Stan Lee.

little-girl-stan-lee-cosplay

— “Εδώ ο κόσμος χάνεται…” και η Lego φτιάχνει θηριώδη ομοιόματα του X-Wing από το STAR WARS. 32 άτομα, 4 μήνες και πολλά, πολλά Lego. – “Τι δουλειά κάνεις;”“Παίζω με Lego, μωρέ”.

[youtube]http://youtu.be/HTO8MVoWtRY[/youtube]

— Και άλλος ηθοποιός που εξέφρασε την επιθυμία του να παίξει superhero ρόλο. Και θα μου πεις, γιατί δε το έβαλα στη σωστή κατηγορία. Μα, το έβαλα στη σωστή κατηγορία. Γιατί ο εν λόγω ηθοποιός είναι ο Jackie Chan και εξέφρασε την επιθυμία να παίξει τον Iron Man. (…)

iron chan

— Χαμός, κλαυθμός και οδυρμός για μια κομμένη σκηνή στο STAR TREK: INTO THE DARKNESS. Και εγώ από αυτό το βήμα διαμαρτύρομαι και λέω ότι ένα έργο δεν πρέπει να πετσοκόβεται και ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να μπορεί να ξετυλίξει όλα τα… ταλέντα του. Άκους εκεί, να κόψουν σκηνή με τον Cumberbatch να κάνει ντους! Αίσχος! (…)

cumberbatch_shower_scene

— Και με το υγρό αγόρι σας αφήνω αυτή την εβδομάδα! Μαζί θα χαρούμε τη βόλτα μας σε δύο βδομάδες. Εσείς μη χάσετε σε καμιά περίπτωση τα νέα και τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν από τον εξαίρετο Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου!