ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ

Σενάριο/Σχέδιο: Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης8602_289879061143379_1274103278_n
Webcomics

Για να σας περιγράψω τη γνωριμία μου με το ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ, θα σας ταξιδέψω πίσω  στο Comicdom Con 2013, λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη του. Κάπου εκεί, λοιπόν, με τον ήλιο να καίει (υποθέτω πως έκαιγε δηλαδή – εγώ ήμουν μέσα στην Ένωση) και την κούραση να με έχει καταβάλει πνευματικά, αποφάσισα να κάνω τον “ιερό κύκλο”. Να τσεκάρω τα φρεσκο-στοιβαγμένα comics και να βρω τους τίτλους που σε λίγο καιρό θα με συνόδευαν κάποιο χαλαρό απόγευμα. Όταν τα μάτια μου έπεσαν στο λιτό και πανέμορφο εξώφυλλο του ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ, σταμάτησα. Βρήκα την πρώτη μου αγορά…

Τον Κωνσταντίνο Σκλαβενίτη δεν τον ήξερα και, από ό,τι έμαθα στη συνέχεια, το ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ είναι η πρώτη του δουλειά στο χώρο των comics. Παρ’ όλα αυτά, από το πρώτο ξεφύλλισμα εκτίμησα την όμορφη και ιδιαίτερη δουλειά του.

Το ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ είναι ένα comic με μικρές ιστορίες, οι οποίες μοιάζουν όντως με όνειρα. Για αυτό, μην περιμένετε να πάρετε “απαντήσεις” στο τέλος κάθε ιστορίας, αλλά ερωτήματα και σκέψεις. Οι περισσότερες ιστορίες αναφέρονται σε καθημερινά πράγματα, καθημερινά όνειρα, στις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων, αλλά και στη σχέση των ανθρώπων με τον εαυτό τους. Θα βρείτε, επίσης, και μία ιστορία εμπνευσμένη από ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΟΥ ΝΤΟΡΙΑΝ ΓΚΡΕΪ, η οποία ακολουθεί το κλίμα του έργου. Αυτό που μου με κέρδισε, όμως, θαρρώ πως είναι η ποιητική υφή που έχει ο λόγος του Κωνσταντίνου Σκλαβενίτη.

images_and_words_by_aoua-d3b6xseΤα παραπάνω δένουν πολύ όμορφα, όχι μόνο με το σχέδιο, αλλά και με την γενικότερη αισθητική που έχει το ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ – από το concept μέχρι και την υφή του εξωφύλλου του, είναι ένα πολύ καλά δεμένο και ομοιόμορφο έργο. Το σχέδιο είναι πέρα για πέρα αυθεντικό, με γρήγορες γραμμές, λευκές φόρμες και χρωματιστές πινελιές στα backgrounds. Επίσης, οι σελίδες βγάζουν μία ελευθερία, με την απουσία των πλαισίων στα panels – ή την περιορισμένη (αλλά εικαστική) χρήση τους – να συμπληρώνει αυτή την αρμονική αίσθηση που αποπνέει ως έργο.

Το ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ είναι ένα ελαφρύ κι ευχάριστο ανάγνωσμα, με ιστορίες που θα σας ταξιδέψουν, ενώ εικαστικά είναι πραγματικά ιδιαίτερο και πανέμορφο. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.