PREVIEWS PICKS (JUNE 2013)

previewsjun13To πρώτο PREVIEWS του καλοκαιριού μας χτύπησε την πόρτα κι εμείς του απαντήσαμε με προθυμία! Ίσως η αρχή του καλοκαιριού να μην είναι η καλύτερη (από οικονομικής άποψης) περίοδος να παραγγείλεις comics, αλλά το τεύχος του Ιουνίου κρύβει κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις που λίγοι μπορούν να προσπεράσουν. Οι Νίκος Λάμπρης και Δημήτρης Σακαρίδης ανέλαβαν να σας  παρουσιάσουν τις σημαντικότερες από αυτές.

Επιπλέον, εκτάκτως για αυτόν το μήνα, θα παρατηρήσετε πως δεν υπάρχουν επιλογές για τα manga σε ξεχωριστή κατηγορία, καθώς τις συμπεριλάβαμε στο πράσινο section του Previews Picks.

BLUE PAGES (Νίκος Λάμπρης)

Τον τελευταίο καιρό οι μπλε σελίδες του PREVIEWS προσφέρουν, με ελάχιστες εξαιρέσεις, λίγεςεπιλογές. Έτσι, και αυτή φορά η Marvel, η DC και οι υπόλοιποι mainstream publishers δε μας εκπλήσσουν με τα νέα solicitations.

infinityjpgMarvel

INFINITY #1 (pgM 2-9, $4.99)
Με την επερχόμενη εμφάνιση του Thanos στο AVENGERS 2, η Marvel τον επαναφέρει στο προσκήνιο σε αυτό το limited series. To creative team Johnathan Hickman / Jim Cheung είναι πολύ δυνατό και αξίζει τον κόπο να το τσεκάρετε. Και αν δεν έχετε διαβάσει το INFINITY GAUNTLET, καλό θα ήταν να το κάνετε.

DAREDEVIL BY FRANK MILLER & KLAUS JANSON OMNIBUS HC (pgM 77, $99.99)
Το πρώτο run του Miller στο DAREDEVIL ήταν απλά απίστευτο και εδώ θα το βρείτε συγκεντρωμένο σε ένα τόμο. Αν δεν κόστιζε $100, θα ήταν τέλειο.

DC (Vertigo)

TRILLIUM #1 (pg 129, $2.99)
O Jeff Lemire είναι από τους ανερχόμενους indie creators και εδώ θα δείτε τη νέα του δουλειά στη Vertigo με νέο limited series.

Joe-Kubert’s-TorFABLES ENCYCLOPEDIA DELUXE EDITION HC (pg 130, $39.99)
To FABLES θεωρείται αυτή τη στιγμή το flagship title της Vertigo και με αυτό τον τόμο οι fans θα βρουν ένα πολύ χρήσιμο reference guide που πιστεύω ότι θα εκτιμήσουν.

IDW

JOE KUBERT’S TOR: ARTIST EDITION HC 9pg 153, please inquire)
Η σταθερή αξία της IDW στο PREVIEWS. O τόμος αυτός συλλέγει τη δουλειά του μεγάλου Joe Kubert στο TOR. Αν έχετε το budget, go for it.

GREEN PAGES / MANGA (Δημήτρης Σακαρίδης)

Δε θα χαρακτήριζα ιδιαίτερα πλούσιο το μενού των πράσινων σελίδων στο PREVIEWS αυτού του μήνα, αλλά από την άλλη δεν θα το έλεγα και εντελώς φτωχό, καθώς υπάρχουν ορισμένες ενδιαφέρουσες επιλογές για όλα τα γούστα. Από indie standards, all-ages επιλογές και classic reprints, μέχρι δυνατά mainstream ονόματα (του παρελθόντος), καινούργια manga* και γνωστούς (ή λιγότερο γνωστούς) χαρακτήρες που επιστρέφουν μετά από χρόνια.

(*Εκτάκτως αυτό το μήνα, δεν έχουμε ξεχωριστό Manga Section, οπότε η ευθύνη έπεσε σε αυτόν που ανέλαβε τις πράσινες σελίδες.)

Alan_Moores_Fashion_BeastALAN MOORE’S FASHION BEAST TPB (Avatar Press, pg. 255, $24.99)
Όπως έχω ξαναγράψει και στο παρελθόν, ο Alan Moore εξακολουθεί να είναι ένας συγγραφέας που το όνομα του λέει κάποια πράγματα σε μια μερίδα αναγνωστών, και δεν τον θεωρούν απλά έναν ξεμωραμένο has-been με περίεργη άποψη για το styling και την προσωπική υγιεινή. Γι’ αυτούς, λοιπόν, τους ανθρώπους, το συγκεκριμένο graphic novel, το οποίο είχε πρωτογραφτεί το 1985 και πραγματεύεται μια παραλλαγή του μύθου της Πεντάμορφης και του Τέρατος, είναι ότι πρέπει…

FRANK MILLER’S ROBOCOP Vol. 1 (Boom! Studios, pg. 272, $19.99)
ROBOCOP: LAST STAND #1 (of 8) (Boom! Studios, pg. 273, $3.99)
Πριν από κάποια (κάμποσα, εδώ που τα λέμε) χρόνια, η Avatar είχε εκδόσει τη σειρά FRANK MILLER’S ROBOCOP, στην οποία ο συγγραφέας Steven Grant μετέφερε σε comic, με artwork από τον Juan Jose Ryp, το αυθεντικό σενάριο του Frank Miller για την ταινία ROBOCOP 2 (το οποίο δεν είχε και πολλές ομοιότητες με αυτό που τελικά μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη). Το συγκεκριμένο comic ήταν πραγματικά πολύ καλό και σήμερα η Boom! δίνει την ευκαιρία σε όσους δεν είχαν αποκτήσει τα τεύχη εκείνης της σειράς, να την αποκτήσουν σε ένα πολύ βολικό trade paperback. Στην ακριβώς δίπλα σελίδα, υπάρχει η νέα σειρά ROBOCOP: LAST STAND, την οποία γράφει και πάλι ο Steven Grant, βασισμένος και πάλι σε σενάριο που είχε γράψει ο Miller πριν από χρόνια. Το artwork αυτή τη φορά είναι από τον (μάλλον γείτονα) Korkut Oztekin και, για να πω την αμαρτία μου, θα το αγοράσω να δω τι λέει…

Herobear_And_The_Kid_The_Inheritance_1HEROBEAR AND THE KID: THE INHERITANCE #1 (of 5) (Boom! Studios, pg. 279, $3.99)
Η συγκεκριμένη σειρά έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από πολύ σοβαρούς ανθρώπους και θεωρείται ένα από τα καλύτερα δείγματα all-ages comic των τελευταίων 15-20 ετών (της post-BONE εποχής, δηλαδή). Συνεπώς, δεν πρόκειται να αφήσω την καθαρά προσωπική μου άποψη (που λέει ότι το comic είναι, σε γενικές γραμμές, μέτριο) να με επηρεάσει και να μην το προτείνω σε όσους ψάχνουν κάτι τέτοιο.

THE COMPLETE GOLDEN AGE AIRBOY & VALKYRIE (Canton Street Press, pg. 282, $24.99)
Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι τα classic reprints είναι πιθανώς το αγαπημένο μου κομμάτι από το PREVIEW, κάθε μήνα. Το AIRBOY είναι μια πραγματικά κλασική Golden Age σειρά, με συνήθως πολύ όμορφο (αν και αρκετά “απλό”) σχέδιο και ιστορίες ιδιαίτερα πάνω από το μέσο όρο των comic books της εποχής. Εγώ δεν θα το πάρω, γιατί η συγκεκριμένη σειρά είναι μία από αυτές που εδώ και χρόνια προσπαθώ να μαζέψω τα αυθεντικά τεύχη (μη με ρωτήσετε πόσα λεφτά έχω ξοδέψει!), αλλά εσείς να το αγοράσετε οπωσδήποτε.

Lady_Rawhide_1LADY RAWHIDE #1 (of 5) (Dynamite Entertainment, pg. 287, $3.99)
Πριν από λίγες μέρες, ξέσπασε ένας μικροπανικός στο comics internet σχετικά με το γεγονός ότι η Dynamite δεν είχε ζητήσει από τον δημιουργό της ηρωίδας, Don McGregor, να γράψει αυτός τον καινούργιο τίτλο, αλλά ούτε καν του το είχε αναφέρει. Επίσης, ο ίδιος ο McGregor είχε πει πως δεν είχε λάβει κάποια royalties από την Zorro Productions, όπως προβλέπει το συμβόλαιό του, κάθε φορά που χρησιμοποιείται η ηρωίδα που δημιούργησε για την εταιρία. Απ’ ότι φαίνεται, η παρεξήγηση λύθηκε και ο McGregor έδωσε την ευλογία του στη νέα αυτή σειρά με πρωταγωνίστρια τη σέξι καουμπόισσα. Προσωπικά, δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να πω γι’ αυτό το comic. Αν το έγραφε ο McGregor θα το αγόραζα, οπότε η Dynamite έχασε κάτι ψιλά. Δε φαντάζομαι να τους στοιχίσει ιδιαίτερα…

Vampirella_Southern_Gothic_1VAMPIRELLA: SOUTHERN GOTHIC #1 (of 5) (Dynamite Entertainment, pg. 289, $3.99)
Χαίρομαι αφάνταστα που η Kitana Baker κρατιέται ακόμη τόσο καλά (αν υποθέσουμε πως η φωτογραφία στο variant cover είναι τωρινή). Μόνο για τους fans της cult ηρωίδας (και της Kitana, ενδεχομένως).

PALOOKAVILLE Vol. 21 (Drawn & Quarterly, pg. 303, $21.95)
Είναι το καινούργιο PALOOKAVILLE του Seth! Και είναι μάλλον το καλύτερο comic (εξαιρουμένων των reprints) που μπορείτε να παραγγείλετε από αυτό το PREVIEWS!

OPTIC NERVE #13 (Drawn & Quarterly, pg. 303, $5.95)
Είναι το καινούργιο OPTIC NERVE του Adrian Tomine! Και είναι μάλλον το τρίτο καλύτερο comic (εξαιρουμένων των reprints) που μπορείτε να παραγγείλετε από αυτό το PREVIEWS!

Love_And_Rockets_New_Stories_6LOVE & ROCKETS: NEW STORIES #6 (Fantagraphics Books, pg. 308, $14.99)
Είναι το καινούργιο LOVE & ROCKETS των αδερφών Hernandez! Και, όπως ίσως θα υποψιαστήκατε, είναι μάλλον το δεύτερο καλύτερο comic που μπορείτε να παραγγείλετε από αυτό το PREVIEWS!

BUCK ROGERS IN THE 25TH CENTURY #1 (Hermes Press, pg. 316, $3.99)
Είναι το reboot του BUCK ROGERS δια χειρός Howard Chaykin! Και αν λάβουμε ως κριτήριο τις δουλειές του άλλοτε σπουδαίου δημιουργού, τα τελευταία χρόνια, ενδέχεται να είναι το χειρότερο comic που μπορείτε να παραγγείλετε από αυτό το PREVIEWS!!!

HARVEY HORRORS: CHAMBER OF CHILLS SOFTIE Vol. 4 (PS Artbooks, pg. 331, $24.99)
Σας έχω πει ότι τα classic reprints είναι η αδυναμία μου; Σας έχω πει ότι το pre-code Horror είναι πιθανώς το αγαπημένο μου comic genre; Σας έχω πει ότι τα συγκεκριμένα volumes της PS Artbooks είναι εξαιρετικά ως εκδόσεις, με υπέροχο κλασικό coloring και θαυμάσιο χαρτί που προσεγγίζει ιδιαίτερα το feel του αυθεντικού; Είμαι βέβαιος πως σας τα έχω πει όλα αυτά, αλλά δεν θα κουραστώ να τα λέω ξανά και ξανά…

March_Book_1MARCH Book 1 (Top Shelf Productions, pg. 346, $14.95)
Η ιστορία του Αμερικανού Βουλευτή John Lewis, που υπήρξε μια από τις σημαντικότερες φιγούρες στη διαμόρφωση αυτού που ονομάζομυμε κίνημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ. Ο ίδιος ο Lewis συνεργάζεται στο σενάριο του graphic novel με τον συγγραφέα Andrew Aydin, εξασφαλίζοντας σε μεγάλο βαθμό της ιστορική ακρίβεια και αυθεντικότητα της αφήγησης, ενώ το σχέδιο αναλαμβάνει ο εκπληκτικός Nate Powell. Must buy!

AMAZING FACTS & BEYOND (Uncivilized Books, pg. 350, $24.95)
Σας αρέσει να διαβάζετε σύντομα, μονοσέλιδα comics που πραγματεύονται ιστορικά, επιστημονικά και πολιτισμικά facts; Τότε, δεν είμαι βέβαιος πως το συγκεκριμένο comic είναι για εσάς. Αν, όμως, σας αρέσει να διαβάζετε σύντομα, μονοσέλίδα comics, που πραγματεύονται ψεύτικα ή αρκούντως παραλλαγμένα ιστορικά, επιστημονικά και πολιτισμικά factoids, τα οποία ελάχιστη σχέση έχουν με την πραγματικότητα, αλλά βγάζουν τρελό γέλιο, καθώς δημιουργός τους είναι ένας από τους εξυπνότερους cartoonists της τελευταίας δεκαετίας, τότε σίγουρα αυτό το comic είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας! Προσκυνάμε την ιδιοφυία του τεράστιου Kevin Huizenga!

BLOODSHOT #0 (Valiant Entertainment, pg. 352, $3.99)
Η καινούργια Valiant τα σπάει! Το BLOODSHOT είναι, κατά τη γνώμη μου, ο δεύτερος καλύτερος τίτλος της εταιρείας και το παρόν τεύχος παρουσιάζει για πρώτη φορά το πλήρες origin του χαρακτήρα. Can’t wait!!!

Helter_Skelter_Fashion_UnfriendlyHELTER SKELTER: FASHION UNFRIENDLY (Vertical, pg. 357, $16.95)
Το συγκεκριμένο manga της Kyoko Okazaki υποτίθεται πως απευθύνεται σε γυναικείο κοινό, καθώς πραγματεύεται τη σκοτεινή πλευρά της ιαπωνικής βιομηχανίας της μόδας και το πώς αυτή οδηγεί τα μοντέλα σε ακρότητες, προκειμένου να αποκτήσουν τα απαιτούμενα στάνταρ ομορφιάς και εμφάνισης. Πειράζει που εγώ δεν είμαι γυναίκα, αλλά βρίσκω το συγκεκριμένο θέμα πολύ πιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό σε σχέση με πολλά πράγματα που “θα έπρεπε να μου αρέσουν” (καλύτερο παράδειγμα από το GAME OF THRONES δε νομίζω πως μπορεί να υπάρξει); Υπάρχει κάποια υπηρεσία που πρέπει να παραδώσω την geek membership κάρτα μου;

JUDGE Vol. 1 (Yen Press, pg. 365, $12.99)
Σύμφωνα με το solicitation (μη διαβάσετε, αν δεν θέλετε το παραμικρό spoiler!): “Ένας νέος, καθοδηγούμενος από τη ζήλεια του έρωτα, λέει ένα ψέμα που καταλήγει να οδηγήσει στο θάνατο του μεγαλύτερου αδερφού του. Λίγο καιρό αργότερα, τον απαγάγουν και τον φυλακίζουν σε ένα δωμάτιο με άλλα οκτώ άτομα, όπου όλοι φορούν περίεργες, φρικιαστικές μάσκες. Ο απαγωγέας τους πληροφορεί πως ήρθε πλέον η ώρα να κριθούν για τις αμαρτίες τους και τους ρόλους των κριτών θα τους παίξουν οι ίδιοι, επιλέγοντας κάθε δώδεκα ώρες ποιός από όλους θα πεθάνει”. Sounds intriguing, right?