COMICDOM JOURNAL 10-06-13

Μια καλή βδομάδα – ειδησεογραφικά τουλάχιστον – ήταν αυτή που μας πέρασε. Ανακοινώσεις έγιναν στο Heroes Con, η DC ανακήρυξε το Σεπτέμβρη Villains Month, τα κινηματογραφικά νέα έχουν πάρει φωτιά με νέες προσθήκες στα cast, νέες παραγωγές, αλλά και συνεντεύξεις με νόημα. Επίσης, artwork από έναν αγαπημένο των παιδιών (που κρύβουμε μέσα μας, μη γελάτε), αλλά και κάτι να σκάσει λίγο το χειλάκι μας.

  • COMICS

— Ολοκληρώθηκε το Heroes Con, στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας (την ίδια ώρα, το μυαλό μου πάει στους Iron Maiden) και ακούσαμε μερικά ενδιαφέροντα πραγματούδια.

hawkeye fraction– Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε το panel των συγγραφέων του Batman. Οι James Tynion, John Layman και Jimmy Palmiotti, μιλήσαν για τις σειρές που γράφουν. Ο James Tynion, μάλιστα, μίλησε για το ZERO YEAR. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, ρίξτε μια ματιά εδώ.

– Η DC μάλλον καιγόταν να δώσει κάποιες εξηγήσεις και να προωθήσει το New 52 και έτσι υπήρξε και ένα ακόμα panel με τους συγγραφείς του Green Lantern. Καθόλου τυχαία, καθώς μια ομάδα από νέους συγγραφείς ανέλαβε τα ηνία όλων των τίτλων Green Lantern. Μπήκαν και σε λεπτομέρειες, τις οποίες μπορείτε και εσείς να διαβάσετε εδώ.

– Από την Marvel, την τιμητική της είχε η υποψήφια για Eisner σειρά, HAWKEYE, και στο panel μίλησαν οι Matt Fraction και Steve Lieber.

mighty avengers— Τα teasers της Marvel έδειχναν ότι όλα οδηγούσαν κάπου εδώ. Και με το “εδώ”, εννοώ τη σειρά MIGHTY AVENGERS, που θα κάνει την εμφάνισή της το Σεπτέμβρη. Συγγραφέας και σχεδιαστής ο Greg Land και στην ομάδα θα περιλαμβάνονται οι Power Man, She-Hulk, White Tiger και Blue Marvel. (…)

— Η DC ανακοίνωσε ότι ο Σεπτέμβρης θα είναι Villains Month και δίνει εξηγήσεις και στο site της, όπου ο Lex Luthor μας εξηγεί γιατί ο χειρότερος villain είναι ο Superman. Επ’ ευκαιρία του ευχάριστου αυτού γεγονότος, επανέρχεται στο τσακ και ο Doomsday, για να πάρει μέρος στο πανηγύρι (λείπει ο Μάρτης απ’τη Σαρακοστή;) στο BATMAN/SUPERMAN #3.1, με τον Greg Pak στην πένα, ο οποίος και παραχώρησε συνέντευξη σχετικά.

kingdomofthemad— Ο Jock θα αναλάβει ένα arc του SAVAGE WOLVERINE, που θα εξελιχθεί σε τρία τεύχη, ξεκινώντας από το τεύχος #9 το Σεπτέμβρη. Η ιστορία θα είναι εκτός continuity και θα έχει αρκετά sci-fi στοιχεία. Λέει πολλά περισσότερα στην USA TODAY και όλα είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Εν αναμονή, λοιπόν. Πολλά θα συμβούν αυτό το Σεπτέμβρη, πάντως. (…)

— Ο Gerard Way, frontman των My Chemical Romance και συγγραφέας της βραβευμένης με Eisner σειράς UMBRELLA ACADEMY, έχει πάρει έγκριση να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή του Σκοτεινού Ιππότη. Ξεχάστε ότι ξέρατε. Ο Batman έχει κάτι μυστήριες δυνάμεις και ο Joker είναι πιτσιρίκι στα 19. Το πρόβλημα είναι ότι ο Way δεν βρίσκει χρόνο να την ολοκληρώσει. (…)

— Η Jemma θα συμμετέχει στο 32ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, 7-23 Ιουνίου 2013, που φέτος θα γίνει για πρώτη φορά στο κέντρο της πόλης, στην Αριστοτέλους, στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου. Στο περίπτερο, εκτός από τα comics και βιβλία της Jemma Press, θα βρείτε βιβλία των εκδόσεων SEΛΙΝΙ, περιοδικά και ανθολογίες της Α.Λ.Ε.Φ και τα comics της Webcomics, αλλά και ξενόγλωσσους τίτλους comics, σπάνια συλλεκτικά αμερικανικά τεύχη και πολλά άλλα.

jemma press φεστιβάλ βιβλίοου

  • FILMS/TV

— Ο καιρός γαρ εγγύς! O λόγος για το MAN OF STEEL.

– Νέο trailer για την ταινία, το οποίο είναι και το πιο… το πιο… ειλικρινά, δεν έχω λόγια.

[youtube]http://youtu.be/dwYatpwrs8s[/youtube]

– Και μιας και απολαύσατε το trailer, δείτε και τον Henry Cavill στο Tonight Show, όπου είπε – με μιαν υπέροχη βρετανική προφορά – πολλά, όπως το ότι έπαιζε WORLD OF WARCRAFT όταν o Snyder τον έψαχνε να του ανακοινώσει ότι πήρε το ρόλο.

[youtube]http://youtu.be/_6BN7-iHpmk[/youtube]

— Θα το πω ψύχραιμα και απλά. Οι παραγωγοί ταινιών του Harry Potter ετοιμάζονται να κάνουν ταινία το FABLES. To FABLES. Αυτό του Willingham. Το FABLES. (…)

aaron-taylor-johnson—O Benicio del Toro θα συμμετέχει στο GUARDIANS OF THE GALAXY. Οι φήμες λένε ότι έχει υπογράψει συμβόλαιο πολλαπλών ταινιών. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι οι ρόλοι των “καλών” έχουν κλείσει, κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι θα ενσαρκώσει τον Thanos, που τον είδαμε στo τέλος των credits του AVENGERS. (…)

— Ο Aaron Taylor-Johnson είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος να ενσαρκώσει τον Quicksilver του Whedon. Τον ξέρεις γιατί είναι το πιτσιρίκι που ενσάρκωσε τον ομώνυμο ρόλο στην ταινία KICK ASS, αλλά και τον γοητευτικό Vronsky στο ΑΝΝΑ KARENINA. Και που μου θυμίζει τον Ιωάννη Μελισσανίδη. (…)

— Η Warner Bros “έκλεισε” συμφωνία με την Archie Comics για να κάνει ταινία τις… περιπέτειες των εφήβων του Riverdale. (…)

— Αν ακούσετε ότι καθυστερεί να βγει στις αίθουσες το X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST, να ξερετε ότι φταίει που ο Singer περισσότερο κάθεται στο Twitter παρά σκηνοθετεί! Αυτή τη φορά, απομυθοποιεί τον Magneto (Fassbender, κορίτσια!), δείχνοντάς μας ακριβώς πώς αιωρείται.

Magneto rises

— Αν δεν έχετε καμιά διάθεση για spoilers σχετικά με το AMAZING SPIDER-MAN 2, μην προχωρήσετε. Όσοι, πάλι, διαβάζατε AMAZING SPIDER-MAN και ξέρετε τί σας περιμένει στην ταινία, μπορείτε να δείτε πώς οι στυλιστικές επιλογές αποκαλύπτουν τις προθέσεις του σκηνοθέτη. (…)

whedonjohansson_03— Ο Joss Whedon μιλάει για όλα, σε μια ωραία συνέντευξη. Για το MUCH ADO ABOUT NOTHING, για το AVENGERS 2, αλλά και για την επιθυμία του να κάνει – επιτέλους – μια καλή ταινία με υπερηρωίδα πρωταγωνίστρια.

— Όλοι περιμέναμε ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε, αλλά όχι και έτσι. Ο λόγος για το πρώτο crossover Disney/Marvel. Έλα, κάνατε και εσείς αστειάκια του τύπου “ο Wolverine επιτέλους θα βάλει στη θέση του τον Μαύρο Πητ”, όταν έγινε η συγχώνευση. Ε, το πρώτο crossover έγινε και είναι το PHINEAS & FERB: MISSION MARVEL. (…)

— O Vince Vaughn έχει ήδη κλείσει συμφωνία για τη μεταφορά του TERM LIFE της Image σε ταινία. Δεν το ήξερα το συγκεκριμένο comic, αλλά έχει ενδιαφέρον η πλοκή. Ο ίδιος ο Vaughn θα ενσαρκώσει τον ήρωα, ενώ ο Peter Billingsley θα σκηνοθετεί. (…)

— Ο Samuel Jackson θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να κάνει μιαν εμφάνιση ο Nick Fury στη σειρά S.H.I.E.L.D.. Να περάσει να πει ένα “γεια”, να πιει έναν καφέ, κάτι τέλος πάντων. (…)

  • ARTWORK

—  Σήμερα θα ζητήσω την επιείκιά σας, μιας και διάλεξα έναν καλλιτέχνη που δεν έχει άμεση σχέση με το χώρο των comics. Και αυτό γιατί σαν σήμερα θα είχε τα 85α γενέθλιά του ο Maurice Sendak, όπως θα μάθετε από το υπέροχο doodle της Google. Και όμως, ο ονειρεμένος αυτός εικονογράφος έχει επηρεάσει την Τέχνη και με το έργο του έχει ανοίξει νέους δρόμους. Αυτό φαίνεται και από το tribute που έγινε σε αυτόν.

dear-mili-by-maurice-sendak

wildthings

where-the-wild-thigs-are

maurice

Sednak night kitchen

sendak-milli

outside-over-there-3

in-the-night-kitchen-1

  • FUN STUFF

— Μιας και είχαμε αφιέρωμα στον Maurice Sendak, ας δούμε και ένα ωραίο tribute με τους Avengers σε μια παρέλαση, ίδια με αυτή στο WHERE THE WILD THINGS ARE.

avengers_on_parade__rip_maurice_sendak__by_agarthanguide

— Μια βιβλιοθήκη στο Illinois σκέφτηκε ότι μια εξαίρετη προσθήκη θα ήταν ένα τεράστιο άγαλμα του Hulk. Έκαναν μιαν απόπειρα να συλλέξουν το απαραίτητο ποσό με crowdfunding, αλλά δεν μάζεψαν αρκετά χρήματα. Ένας ιδιοκτήτης γυμναστηρίου, όμως, είχε ένα τέτοιο άγαλμα – διαφημιστικό της ταινίας με τον Norton – αλλά είχε κάτι θέματα και έψαχνε να το ξεφορτωθεί. Ευτυχής συγκυρία! (…)

— Είστε editor σε μια από τις μεγάλες εταιρείες του χώρου – Marvel ή DC, διαλέχτε ελεύθερα, όνειρα κάνουμε – και οι πωλήσεις δεν πάνε καλά. Τί κάνετε; Μην απελπίζεστε! Υπάρχει κάτι που μπορεί να σας βγάλει εύκολα από τη δύσκολη θέση. Γιατί φτιάχτηκε για εσάς ο Modern Superhero Comic Event Picker. (…)

eventpicker

— Τώρα το πέτυχα, τώρα σας το παραδίδω. Everything That Is Wrong In Green Lantern. Αν και αυτό είναι ευκολάκι. Απλά βγάζεις τη λέξη “that”.

[youtube]http://youtu.be/2Qv0pD-Nfag[/youtube]

—Πολύ ωραία ιδέα είχε η Hasbro! Έκανε το Deadpool Corps Box Set να μοιάζει με καντίνα taco και τύλιξε τις φιγούρες σε “tacos”.

deadpoolcorpssdccsetbig1

— Τα παιδιά που υποφέρουν από καρκίνο αναγκάζονται συχνά να κάνουν χημειοθεραπεία. Μια διαδικασία πολύ δύσκολη. Έτσι, ένα νοσοκομείο στο Sao Paulo, σε συνεργασία με τη Warner Bros, έφτιαξαν τη Superformula! Έβαλαν το φάρμακο σε ειδικές θήκες με τα logos των αγαπημένων ηρώων τους, ενώ ετοίμασαν και animations όπου οι ήρωες αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τα παιδιά και τα καταφέρνουν με τη Superformula.

[youtube]http://youtu.be/KC2y3s-MCMs[/youtube]

Από εμένα αυτά, για την εβδομάδα που μας πέρασε! Μαζί θα τα ξαναπούμε με ζουμερά νέα σε 15 μέρες. Την επόμενη Δευτέρα, θα έχετε τη χαρά και την ευχαρίστηση να δείτε λίγο από το μεγαλοφυές μυαλό του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου στη στήλη αυτή.