Becky Cloonan’s Self-Publishings

Η παραπάνω κυρία κατέχει τον τίτλο μιας από τις σημαντικότερες, σύγχρονες κομίστριες με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο και με εξέχουσες συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εταιρίες comics, όπως η Dark Horse, η DC κ.ά.. Ωστόσο, η ίδια παραμένει πιστή στο να αυτοεκδίδει μία αυτοτελή ιστορία κάθε χρόνο. Γεγονός ιδιαίτερα ενδιαφέρον, αφού μας κάνει να αδημονούμε για τα νέα της έργα και την αλληλεπίδραση με το αγνό και πρωτότυπο υλικό της. Σήμερα, θα εστιάσω στις εκδόσεις των τριών τελευταίων ετών.

WOLVESbc-wolves-cover
Writer/Artist: Becky Cloonan
Selfpublished

Το WOLVES ολοκληρώθηκε το 2011 και διανεμήθηκε από την Αμερική έως την Ιαπωνία, ενώ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στο Comixology, όπου ο καθένας μπορεί να το αγοράσει και να το διαβάσει κατευθείαν από τον υπολογιστή του.

Στις εικοσι τέσσερεις σελίδες του εκτυλίσσεται η ιστορία ενός κυνηγού, ο οποίος, πιστός στο βασιλιά του, έχει την υποχρέωση να κυνηγήσει και να σκοτώσει “το τέρας”. Οι ασπρόμαυρες σελίδες προσδίδουν την απαραίτητη δραματικότητα και το μυστήριο μας κρύβει την έκπληξη της ανατροπής.

Οι περαιτέρω πληροφορίες θα καταλήξουν σε spoiler, γι’ αυτό καλύτερα διαβάστε το!

comics_the_mire_coverTHE MIRE
Writer/Artist: Becky Cloonan
Selfpublished

Τον επόμενο χρόνο, το 2012, το MIRE κάνει την εμφάνισή του, κινούμενο στην ίδια χρονική περίοδο και  στο  ίδιο στIλ με το προηγούμενο.

Συχνά, οι χαρακτήρες της μου θυμίζουν εκείνους  του GAME OF THRONES. Το ίδιο έγινε κι εδώ. Αρχίζοντας να το διαβάζω, είχα την εντύπωση ότι βλέπω κάποιο βασιλιά από το μεσαιωνικό, επικό τοπίο.

Στη συγκεκριμένη ιστορία, ο έφηβος Aiden καλείται να παραδώσει ένα γράμμα σ’  ένα ξεχασμένο κάστρο. Αφού λοιπόν διασχίζει το στοιχειωμένα δάσος, έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν και την αλήθεια, η οποία παρέμενε κρυμμένη.

DEMETERcomics-demeter
Writer/Artist: Becky Cloonan
Selfpublished

Τέλος, το DEMETER ολοκληρώθηκε αυτό το χρόνο. Με το δυνατό εξώφυλλο και τις τριάντα σελίδες του, μας δίνει μια ιστορία πιο ώριμη και καλύτερα δομημένη από τις προηγούμενες, κάνοντας εμφανή την εξέλιξη της δημιουργού.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα παραθαλάσσιο χωριό. Εκεί, ένα νεαρό ζευγάρι παλεύει με τη θάλασσα και το στοιχειό της προκειμένου να διατηρήσει την ενότητά του και τα κρυμμένα του μυστικά. Διαβάστε το οπωσδήποτε!

Όπως λέει και η ίδια: “Comics rule everything around me!”