COMICDOM JOURNAL 15-07-13

…Κι ενώ μετράμε μόνο μερικές ημέρες μέχρι το San Diego Comic Con, μαθαίνουμε ότι επιστρέφει το Marvel Knights imprint, με Spider-Man, X-Men και Hulk, ανατρέχουμε στην ιστορία του SPIROU Magazine για την 75η επέτειό του, “βλέπουμε πράσινο φως” για τον τηλεοπτικό πιλότο του LEAGUE OF EXTRAORDINARY GENTLEMEN, αλλά και παρακολουθούμε το trailer του νέου 70s influenced cartoon, WONDER WOMAN, στο Cartoon Network.

  • COMICS

— Το Marvel Knights imprint επιστρέφει δυναμικά, συνεχίζοντας να παρουσιάζει πρωτοκλασάτους χαρακτήρες της Marvel, μέσα από mini-series δημιουργών γνωστών κυρίως από creator-owned δουλειές. Οι τρεις νέες σειρές που ανακοινώθηκαν είναι τα MARVEL KNIGHTS: SPIDER-MAN από τους Matt Kindt (ΜΙΝD MGMT) και Marco Rudy (SWAMP THING), MARVEL KNIGHTS: X-MEN από τον Brahm Revel (GUERILLA), και MARVEL KNIGHTS: HULK από τους Joe Keatinge (GLORY) και Piotr Kowalski (SEX). (…)

marvelknightsnew

— Έρχεται η δικαίωση του fan-fiction! Η Marvel ανακοίνωσε το Share Your Universe, όπου οι fans θα μοιράζονται δικές τους ιστορίες με πρωταγωνιστές τους Marvel characters. (…)

JournalDeSpirou-01— Στις 21 Απριλίου του 1938, κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του SPIROU magazine. Σήμερα, 75 χρόνια μετά, το ιστορικό εβδομαδιαίο περιοδικό γιορτάζει τα 75α γενέθλία του, πουλώντας περίπου 100.000 αντίτυπα, και το CBR παρουσιάζει, σε δύο μέρη, ένα εκτενές αφιέρωμα στην ιστορία του. (…)

— Ένα CGC certified αντίτυπο του X-MEN #1, (1963) πουλήθηκε στην τιμή-ρεκόρ των $250,000. (…)

— To Newsarama κοιτάζει πίσω από τη μάσκα, και προτείνει τις 10 πιο cool μυστικές ταυτότητες. (…)

— Το παρακάτω trailer των hardcovers BEFORE WATCHMEN, βλέπουν να προβάλλεται οι περαστικοί στην Times Square…

  •  FILMS/TV

caws— Το πρώτο teaser poster της ταινίας CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER.

— Σύμφωνα με το TV Line, ένας τηλεοπτικός πιλότος βασισμένος στο graphic novel LEAGUE OF EXTRAORDINARY GENTLEMEN του Alan Moore, έχει συμφωνηθεί με την 20th Century Fox. (…)

— Σε συνέχεια της πρόσφατης είδησης ότι η 20th Century Fox κατοχύρωσε το domain name “X-Force” (ενώ ο Rob Liefeld επιβεβαίωσε στο Twitter την ύπαρξη της ταινίας), το Hollywood Reporter ενημερώνει ότι ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης του KICK-ASS 2, Jeff Wadlow, ανέλαβε να γράψει το σενάριο του project. (…)

— Μπορεί η Wonder Woman να μη βρίσκει εύκολα το δρόμο για την τηλεόραση ή τον κινηματογράφο, αλλά προς το παρόν, βρήκε άκρη με τον κόσμο των cartoons. Και μάλιστα σε μία ξεδιάντροπα 70s εκδοχή! (…)

— Το cartoon FUTURAMA ολοκληρώνει τον δεύτερο (και μάλλον τελευταίο) κύκλο ύπαρξής του με το 140ο επεισόδιο, που θα βγει στον αέρα το Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με τη Bongo Comics, αυτό δεν επηρεάζει το comic, το οποίο θα συνεχίσει να κυκλοφορεί κανονικά. (…)

— Έκανε πρεμιέρα στις 13 Ιουλίου από το Cartoon Network. Μιλάμε για τη νέα animated σειρά BATMAN, το πιο πρόσφατο trailer της οποίας μπορείτε να δείτε στο link που ακολουθεί. (…)

  • ARTWORK

Ο εικονογράφος Simone Bianchi έγινε 41 ετών, στις 10 Ιουλίου. Γεννήθηκε το 1972.

simonebianchi-DETECTIVE COMICS _828

simonebianchibday2012_thumb

simonebianchi-Astonishing X-Men _25 cover

simonebianchi-green lantern n 10 cover

simonebianchi-thor cover3 bn

simonebianchi-Thor _ 6 cover

simonebianchi-DEATH DEALER

simonebianchi-manifesto lucca

simonebianchi-Spiderman_Wolverine

simonebianchi-Wolverine Premiere Panini cover

  • FUN STUFF

Το CNN επισκέπτεται το γραφείο του πατριάρχη των υπερηρωικών comics, Stan Lee, ο οποίος ποζάρει ever-cool, με αφισάρα Silver Surfer πάνω από το κεφάλι του.

stan-lee-office

— Τί κάνεις όταν ανακαλύπτεις ότι το γλυπτό σου από πεπιεσμένο χαρτί, έχει στο πόδι του το εξώφυλλο του AVENGERS # 1 (1963); Βλέπεις την τιμή του να εκτοξεύεται στα $30.000!

heroestatueoldcomics

— Πώς αντιδρούν η οικογένεια, οι φίλοι και οι σύντροφοί μας, στο γεγονός ότι διαβάζουμε comics; Την έρευνα πραγματοποίησε η Sonia Harris, για το CBR.

relationship_infographic-cbr

— That’s all, folks! Maζί θα τα ξαναπούμε στα reports για το San Diego Comic Con 2013, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα εμπιστευτείτε την ενημέρωσή σας στη Βασιλεία Βαξεβάνη. Για σήμερα, σας αφήνω με μία φωτογραφία του Jack Kirby και του Jim Steranko, από τα – can’t believe I’m saying this – μακρινά 80s.

kirby-steranko