San Diego Comic Con 2013: Report 2

Οι τελευταίες ώρες της Πέμπτης και οι πρώτες της Παρασκευής είχαν αρκετά panels, στα οποία ανακοινώθηκαν νέες σειρές, επιστροφές ηρώων και ενδιαφέροντα νέα για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τα videogames. Kαι, φυσικά, ανακοινώθηκαν οι νικητές των Eisner Awards! Δείτε τι συνέβη στο δεύτερο report για το San Diego Comic Con 2013 και κάντε υπομονή μέχρι να έρθουν και τα υπόλοιπα!

DARK HORSE

— Στο Black Panel προβλήθηκε ένα σύντομο trailer από το NUMBER 13, βασισμένο στο comic των David Walker και Robert Love που εκδόθηκε από τη Dark Horse. Πρόκειται για μια ταινία που εξελίσσεται σε ένα δυστοπικό μέλλον και, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω trailer, διαθέτει γενναιόδωρες δόσεις animation. Προς το παρόν, υπάρχουν μόνο οι σκηνές που βλέπετε, αλλά ακούγεται πως οι συντελεστές έχουν προγραμματίσει μια σειρά από συναντήσεις για να δούμε περισσότερα.

— Εν τω μεταξύ, ο editor της Dark Horse, Randy Stradley, επιβεβαίωσε ότι το STAR WARS franchise θα παραμείνει στην εταιρεία και το 2014, απαντώντας σε ερώτηση fan. Αναλυτικότερα, δήλωσε:

“So far we have not experienced any changes. We are on pins and needles waiting to find out what the future holds for us, and the license. About as near as we can get is we’ll find out sometime this year. Going full-speed ahead, and new projects are being lined up at Comic-Con.”

DC

unchained— Στο Superman Unchained panel, oι δημιουργοί (Scott Snyder, Dustin Nguyen, Scott Williams, Alex Sinclair και ο Co-Publisher Jim Lee) μίλησαν για την ομώνυμη νέα σειρά, έναν νέο villain που θα ζορίσει τον Man Of Steel και άλλες λεπτομέρειες – και κάποια spoilers.

— Oι δημιουργοί της DC μίλησαν για το μέλλον στο DC New 52 Universe panel. Οι βασικότερες ειδήσεις (αλλά και spoilers) που προέκυψαν αφορούν στο event Trinity War, το οποίο συγκρίθηκε με το Identity Crisis, την εμφάνιση του Booster Gold, το σημαντικό ρόλο που θα παίξει ο John Constantine και κάποιες εξηγήσεις για το reboot που προκάλεσε η μυστηριώδης Pandora (και οι οποίες θα βρεθούν σκόρπιες σε μια νέα σειρά, αφιερωμένη στην ίδια).

— To δημοφιλές videogame SCRIBBLENAUTS και το Universe της DC συναντώνται σε ένα ακόμη team-up, scribblenautsσε κονσόλες και υπολογιστές. Ο πρωταγωνιστής των παιχνιδιών, Maxwell, και το μαγικό του writing pad βρίσκονται στο σύμπαν της DC και δε λείπουν ούτε οι εμφανίσεις των γνωστών υπερηρώων ούτε τα περάσματα από γνωστές τοποθεσίες. Το CBR είδε από κοντά το SCRIBBLENAUTS UNMASKED: A DC COMICS ADVENTURE και μας λύνει όλες μας τις απορίες.

— Δείτε κι ένα εκπληκτικό statue της Black Canary, βασισμένο στο επίσης εκπληκτικό σχέδιο του Adam Hughes, το οποίο αποτελεί μέρος της νέας σειράς collectibles της DC.

bombshells_black_canary_0

— Στο panel που φιλοξενήθηκε, ο σχεδιαστής J. H. Williams III δε μίλησε μόνο για τα επερχόμενα projects του, αλλά έδειξε και κάποια αρχικά σχέδια από τα covers και το εσωτερικό του SANDMAN: OVERTURE. Εντάξει, πρόκειται για φωτογραφίες κάποιων slides, αλλά είναι καλύτερα από το τίποτε, έτσι δεν είναι;

MARVEL

Το CBR βρέθηκε σε μια από τις θέσεις του Marvel Ultimate Universe panel και μας μεταδίδει όλα όσα ειπώθηκαν από τους βασικούς συντελεστές (οι Senior Editors Rob Lowe και Steve Wacker, ο Editor-In-Chief Axel Alonso, ο writer του ULTIMATE COMICS SPIDER-MAN Brian Michael Bendis και ο writer του ULTIMATE COMICS ULTIMATES Joshua Hale Fialkov). Τα πιο ενδιαφέροντα νέα που προέκυψαν από origin 2το συγκεκριμένο panel αφορούν στο event Cataclysm, τον Galactus, τη συνάντηση του Ultimate Universe με το Marvel Universe (γνωστού και ως 616), την επιστροφή του Silver Surfer και έναν Captain Marvel.

— Στο καθιερωμένο Cup Ο’ Joe panel, ο Joe Quesada και οι Αxel Alonso, Nick Lowe, Steve Wacker, C.B. Cebulski, Skottie Young, Brian Michael Bendis, Rick Remender και Sam Humphries απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού. Μίλησαν για τη νέα σειρά INHUMANS, η οποία θα αποτελέσει το νέο μεγάλο franchise για την εταιρεία, την επιστροφή των χαρακτήρων της Marvel UK στο REVOLUTIONARY WAR, τις ταινίες της Marvel και τα digital comics, μεταξύ άλλων. Ανακοινώθηκε, επίσης, επίσημα το ORIGIN II, το sequel του mini series των Paul Jenkins και Andy Kubert, με τους Kieron Gillen και Adam Kubert στη δημιουργική ομάδα. Το CBR, μάλιστα, εξασφάλισε συνέντευξη με τον Gillen.

— Δε συνέβη σε κάποιο panel, ώστε να έχουμε περισσότερες και επίσημες πληροφορίες, αλλά στο καθιερωμένο γεύμα που παρέθεσε η Diamond στους retailers, προβλήθηκε το λογότυπο του Marvelman, με τη λεζάντα “We have not forgotten”. Επίσης, αναφέρθηκαν το ORIGIN II και το Marvel Now Two.

marvelman

photo: Bleeding Cool

Σημαντικά νέα στο τέλος του μήνα υποσχέθηκε ο Vin Diesel, τον οποίο αναμένουμε να δούμε σε κάποιο ρόλο στο κινηματογραφικό Universe της Marvel. Η τεράστια αυτή αποκάλυψη έγινε στο panel για την ταινία RIDDICK, μετά από ερώτηση ενός fan.

IMAGE

— Στο σχετικό panel είδαμε και το πρώτο trailer για την τέταρτη σεζόν του τηλεοπτικού THE WALKING DEAD. Το ΑΜC δε μας έχει κάνει ακόμη τη χάρη να επιτρέψει την προβολή του στο Youtube στην Ελλάδα, οπότε θα σας παραπέμψω εδώ.

IDW

— Δεκάδες νέα και σειρές ανακοινώνει φέτος η IDW. Αυτή τη χρονιά, μάλιστα είναι πιο ενδιαφέροντα από ποτέ! Ο Dave Sim αποκτά τη δική του σειρά 18 τευχών, με τίτλο THE STRANGE DEATH OF ALEX RAYMOND. Με το ίδιο θέμα καταπιάστηκε και στο GLAMOURPUSS της δικής idw-blockτου εκδοτικής, οπότε υποθέτω πως μιλάμε για κάποιου είδους επανέκδοσης αυτού του comic. Ή όχι; Το FEAR AND LOATHING IN LAS VEGAS του Hunter S. Thompson θα μεταφερθεί σε comic. Το εξαιρετικό βιβλίο, όχι η εξαιρετική ταινία. Δικές τους σειρές αποκτούν και οι Darwyn Cooke και Walt Simonson. Η πρώτη ονομάζεται SLAYGROUND και η δεύτερη RAGNAROK. Το 24 επιστρέφει σε νέο mini series. Και οι Eric Shanower και Gabriel Rodriguez ετοιμάζουν μια νέα εκδοχή του LITTLE NEMO: RETURN TO SLUMBERLAND. Και πολλά άλλα.

— Ο Kevin Eastman μίλησε για τις χελώνες του στο Teenage Mutant Ninja Turtles panel και επικεντρώθηκε στο μέλλον της σειράς στην IDW. Αλλά μίλησε και για την επερχόμενη ταινία, η οποία, φαίνεται να του έχει πάρει τα μυαλά – όσα έχει δει τουλάχιστον.

EISNER AWARDS

— To βράδυ της Παρασκευής ανακοινώθηκαν και οι νικητές των Eisner Awards. Ανάμεσά τους, το BUILDING STORIES του Chris Ware για το Best Graphic Album, το SAGA των Brian K. Vaughn και Fiona Apples για τα Best Continuing και Best New Series και το DARK HORSE PRESENTS για το Best Anthology. Θα βρείτε ολόκληρη τη λίστα με τους νικητές εδώ.

VARIOUS

— H κινηματογραφική μεταφορά του KICK-ASS 2 κάνει πρεμιέρα στις 16 Αυγούστου και οι συντελεστές παρουσίασαν ένα νέο – διόλου λογοκριμένο – trailer, διάρκειας τεσσεράμισι περίπου λεπτών, στο panel Kick-Ass 2 and Riddick.

— Εκτός από τις ταινίες της, η Fox ανακοίνωσε κι ένα videogame βασισμένο στο FIREFLY του Joss Whedon. Πρόκειται για ένα social RPG, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε iOS και Android.

Αυτά κι από εμένα! Μείνετε συντονισμένοι για το αυριανό report του Δημήτρη Σακαρίδη, το οποίο θα συγκεντρώσει κάθε νέα ανακοίνωση που αφορά στα σημαντικότερα νέα της βιομηχανίας των comics.