San Diego Comic Con 2013: Report 3

Τρίτο κατά σειρά report από το φετινό San Diego Comic Con και η ροή των ειδήσεων συνεχίζεται με ανελέητους ρυθμούς. Νέα για comics, υπερηρωικές ταινίες, animation, τηλεοπτικές σειρές που έχουν τόση σχέση με τα comics όσο η Snookie με την αστροφυσική, και, γενικώς, “τα πάντα όλα” από το μεγαλύτερο αμερικανικό pop culture event.

DC COMICS

Batman_zero— Σύμφωνα με τον Γιώργο Ξύδη, το BATMAN: ZERO YEAR είναι (ή έστω φιλοδοξεί να είναι) ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του Σκοτεινού Ιππότη. Οπότε, φαντάζομαι πως το σχετικό panel ενδιαφέρει αρκετούς από εσάς…

— Ο Neil Gaiman παρεβρέθηκε στο panel με αφορμή τα 25 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους του SANDMAN (τα οποία δεν έχουν συμπληρωθεί ακόμη, αλλά γιατί να χαλάμε το πάρτι των ανθρώπων;) και ενδεχομένως άρχισε και αυτός να κάνει σκέψεις του τύπου “ήμουνα νιός και γέρασα”. (I know I do…)

— Οι δημιουργοί των Green Lantern titles, μεταξύ των οποίων οι Robert Venditti και Bernard Chang, μαζί με τον Editor-In-Chief της DC, Bob Harras, και την Editorial Director, Bobbie Chase, μίλησαν για το παρόν και το μέλλον του franchise στο σχετικό panel. Προσωπικά, δεν μπορώ να προσπεράσω το γεγονός ότι δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που έγινε panel για τον Green Lantern και δεν ήταν εκεί ο Geoff Johns…

— Όπως πιθανώς γνωρίζετε (κάποιοι κάναμε και αφιέρωμα με αυτή την αφορμή), φέτος γιόρτασε τα 75α γενέθλια του ο μεγαλύτερος υπερήρωας όλων των επόχών, ο Superman. Και όπως είναι λογικό, υπήρχε panel στο SDCC 2013 με αυτό ακριβώς το θέμα…

MARVEL

infinity— Όπως κάθε καλοκαίρι τέτοια περίπου εποχή, η Marvel έχει ένα panel αφιερωμένο στο τρέχον μεγάλο crossover της. Φέτος, αυτό είναι το INFINITY.

— Ο Mark Waid μιλάει στο CBR για όλα όσα πρόκειται να συμβούν στο INDESTRUCTIBLE HULK. (Μα την παναγία, μόλις σήμερα το πρωί έμαθα πως υπάρχει τίτλος INDESTRUCTIBLE HULK!!!)

DARK HORSE

— Ο δημιουργός της Buffy, σκηνοθέτης των Avengers και (εδώ και λίγο καιρό) ένας ακόμη άνθρωπος που θεώρησε καλή ιδέα να μεταφέρει έργο του Shakespeare στον κινηματογράφο σε σύγχρονο setting, Joss Whedon, μίλησε επί παντός επιστητού, σε panel που διοργάνωσε η Dark Horse. (Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ θα ντρεπόμουν να πάω να ρωτήσω για το AVENGERS 2 σε panel που σπονσοράρει άλλη εκδοτική, αλλά προφανώς κάποιοι από τους fans δεν έχουν παρόμοιες ανησυχίες…)

IDW

the_maxxΕπιστρέφει το THE MAXX του Sam Kieth!!!!!!!!!!!!!!!!

(Δεν ψάχνω καν να μάθω αν υπάρχουν άλλες ειδήσεις από τη συγκεκριμένη εκδοτική, καθώς αποκλείεται να είναι εξίσου σημαντικές με την παραπάνω!)

IMAGE

— Το παρόν και το μέλλον της Image Comics αναλύθηκε και παρουσιάστηκε λεπτομερώς σε ένα πολύ ενδιαφέρον panel, με moderator τον Eric Stephenson και συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων, τους Ed Brubaker, Joe Casey, J. Michael Straczynski και Rick Remender.

— Ο Πρόεδρος της Top Cow, Matt Hawkins, αποκαλύπτει τα άμεσα (αλλά και τα λιγότερο άμεσα) σχέδια της εταιρίας και εγώ σοκάρομαι από το γεγονός ότι δεν μπορώ να βρω ένα αστείο με θέμα την Top Cow!

— Συνήθως στο San Diego Comic Con, ο Robert Kirkman εμφανίζεται σε 3-4 panel το λιγότερο. Ένα από αυτά είναι το Skybound Panel, στο οποίο, αν κατάλαβα καλά, μιλάει για την καινούργια αυτή εκδοτική (τώρα μην είναι και imprint – θα σας γελάσω και δεν το θέλω) που εκτός των άλλων θα εκδώσει και WALKING DEAD στα ισπανικά. Αν ενδιαφέρεται κανείς, ας κάνει κλικ σε αυτό το link.

MOVIES/TV

(Ή αλλιώς, το section που πραγματικά σας ενδιαφέρει…)

thor_the_dark_world— Στο panel των Marvel Studios, το spotlight έπεσε πάνω στα πολυαναμενόμενα THOR: THE DARK WORLD και CAPTAIN AMERICA: WINTER SOLIDER, με αρκετούς από τους πρωταγωνιστές των δύο ταινιών να βρίσκονται εκεί, προς τέρψη του κοινού.

— Ταινία Superman/Batman το 2015; Και με τον Christopher Nolan στο τιμόνι; Και μετά ταινία Flash, το 2016; Και Justice League, το 2017; Εντάξει, ηρεμήστε, εδώ είναι το link που αναφέρονται όλα αυτά…

— Το THE WOLVERINE έρχεται πολύ σύντομα… Το DAYS OF FUTURE PAST αργεί λίγο, αλλά έχουμε ήδη δει σχεδόν το μισό μέσω των twitterοφωτογραφιών που ανεβάζει συνέχεια ο Singer… Όπως και να ‘χει, αν αισθάνεστε πως η ενημέρωση σας σχετικά με τις X-Movies είναι ελλιππής, ρίξτε μια ματιά στην ανταπόκριση από το panel της 20th Century Fox.

agents_of_shield— Το ABC έδωσε στη δημοσιότητα ακόμη περισσότερες φωτογραφίες από το AGENTS OF S.H.I.E.L.D., στον πιλότο του οποίου (αλλά μάλλον μόνο εκεί) θα εμφανίζεται και η Robin από το HOW I MET YOUR MOTHER, για να συνδέσει ακόμη περισσότερο τη σειρά με το υπερ-επιτυχημένο AVENGERS, καθώς προφανώς η παρουσία του πέθανα-αλλά-τώρα-είμαι-καλύτερα Agent Coulson (κατά κόσμον Clark Gregg) δεν είναι αρκετή…

— Ο Andrew Garfield εμφανίστηκε στο panel για το AMAZING SPIDER-MAN 2, φορώντας τη στολή του Spidey, επιβεβαιώνοντας τη θεωρία που λέει ότι οι περισσότεροι άντρες βάζουν τα καλά τους μόνο όταν είναι η γκόμενα τους παρούσα, ενώ όταν αυτή λείπει (όπως, καλή ώρα, η Emma Stone που βρίσκεται στο Παρίσι), μπορούν να φορέσουν οποιαδήποτε geekικη βλακεία βρουν στη ντουλάπα τους. Χωρίς πλάκα, major respect στον Garfield, που εκτός από αξιόλογος ηθοποιός είναι, προφανώς, και πολύ άνετο τυπάκι.

seventh_son— Στο panel των Warner Bros. και Legendary Pictures, οι επισκέπτες μπόρεσαν να μάθουν πληροφορίες για μια σειρά από ταινίες, μεταξύ των οποίων, εκτός από το SUPERMAN/BATMAN που αναφέραμε παραπάνω, είναι το 300: RISE OF AN EMPIRE, το νέο GODZILLA, αλλά και το SEVENTH SON, με τον Jeff Bridges.

— Όλα τα νέα για τις animated τηλεοπτικές σειρές της Marvel, στο Marvel TV panel. Και όλα τα νέα για τα video game-related projects της εταιρίας στο Marvel Video Games panel. (Ναι, το ξέρω πως δεν υπάρχει καμία πρωτοτυπία στα ονόματα αυτών των panels…)

— Η δεύτερη σεζόν του ARROW θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη και το CW έδωσε στους fans της σειράς μια πρώτη γεύση για όσα έπονται, μέσω ενός πρώτου trailer.

— Πλήθος κόσμου παρεβρέθηκε στο panel της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς GAME OF THRONES, παρουσία πολλών εκ των πρωταγωνιστών (ονόματα δεν αναφέρω, γιατί δεν ξέρω ποιός είναι ποιός και δεν μπορώ να κάνω ιεράρχηση κατά σπουδαιότητα για να επιλέξω κάποιους, όπως έκανα στο panel της Image). Οι διοργανωτές του panel πρόβαλαν και ένα video που παρουσιάζει όλους τους μέχρι τώρα θανάτους της σειράς, με μουσική υπόκρουση το It’s So Hard To Say Goodbye των Boyz II Men. (Τί μου θύμισες τώρα;)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9m4ZPULXJKw[/youtube]

— Η μεταφορά του ENDER’S GAME του Orson Scott Card στον κινηματογράφο έχει τόση σχέση με τα comics όση και αυτή του GAME OF THRONES στην τηλεόραση, αλλά παρ’ όλα αυτά εμείς εξακολουθούμε να σας ενημερώνουμε για αυτά, παρόλο που υποτίθεται πως είμαστε ένα site που ασχολείται αποκλειστικά με την comics ειδησεογραφία. The mind boggles…

— Και για να ολοκληρώσουμε με τα άσχετα νέα, ορίστε και ένα sneak peek από την επερχόμενη ταινία VERONICA MARS…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LVJhjV3EOY4[/youtube]

VARIOUS

toys— Τίγκα στις φιγούρες και τα λοιπά παιχνιδοειδή μπιχλιμπίδια το φετινό SDCC και το Toying Around του CBR φροντίζει να μας ενημερώνει σχετικώς.

— Το Newsarama ανεβάζει κάθε μέρα διάφορες φωτογραφίες από τους χώρους του Con, για να ζηλεύετε ακόμη περισσότεροι όσοι δεν έχετε πάει ποτέ. Δείτε το gallery με τις φωτό της Παρασκευής.

— Αυτά για σήμερα. Αύριο το πρωί σας περιμένει το τέταρτο και (πιθανώς) τελευταίο report από το SDCC 2013, δια χειρός Σπύρου Ευάγγελου Αρμένη. Εγώ ελπίζω να μην χρειαστεί να ασχοληθώ ξανά με την ειδησεογραφία των comics μέχρι τον επόμενο Ιούλιο…

cosplayer