COMICDOM JOURNAL: SDCC 2013 Edition

Τα νέα της εβδομάδας – και των επόμενων εβδομάδων μη σου πω – προέρχονται από το SDCC 2013. Ξεχώρισα ειδήσεις που μου έκαναν “κλικ” τόσο από το χώρο των comics όσο και από το χώρο των ταινιών. Α, και πραματούδια που με έκαναν να γελάσω κομμάτι.

  • COMICS

SSMTEAMSPECIAL001—  Πριν ξεκινήσω με τα νέα από το San Diego, να μοιραστώ μαζί σας μια καλή είδηση. Καλή γιατί με κάνει να χαίρομαι προσωπικά, αφού αφορά έναν φίλο και συνεργάτη (οπότε και η δημοσιογραφική αντικειμενικότητα εκπαραθυρώνεται), κάνει και την Comicdom Press να χαίρεται, αλλά φαντάζομαι και τελικά όλους μας. Ο Μιχάλης Διαλυνάς θα είναι ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα σχεδιάσουν το νέο crossover THE ARMS OF OCTOPUS! Πιο συγκεκριμένα θα αναλάβει το SUPERIOR SPIDER-MAN TEAM-UP SPECIAL #1 σε σενάριο Michael Costa. (…)

— Αυτή η είδηση κυριαρχεί στο μυαλό μου από την πρώτη ώρα που την έμαθα. Και είναι φυσικά η επιστροφή του Sandman στο SANDMAN OVERTURE. Πολλοί μοιράζονται αυτή μου τη χαρά και έτσι το πολυαναμενόμενο comic και οι δημιουργοί του Neil Gaiman και J.H.Williams III είχαν την τιμητική τους. Να και μια συνέντευξη.

[youtube]http://youtu.be/oDdfYZkN_tI[/youtube]

— Είναι από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες στους X-Men, αλλά και γενικότερα. Ποιος; Ο Nightcrawler! Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, με χαρά υποδέχτηκα την είδηση ότι επιστρέφει στη νέα σειρά AMAZING X-MEN, σε ηγετικό ρόλο και με ενδιαφέρουσα ομάδα γύρω του. Είχα στενοχωρηθεί πολύ που τον είδα νεκρό στο SECOND COMING. Δημιουργοί οι Jason Aaron και Ed McGuinness. (…)

ORIGIN_II_PROMO— Άλλη μεγάλη μου αγάπη, την οποία και διατρανώνω με κάθε ευκαιρία, είναι ο Wolverine. Αφίσες στο εφηβικό δωμάτιο και τα συναφή. Κάτι αυτό το beast που κρύβει, κάτι το μυστήριο, κάτι το πληγωμένο κουτάβι… Τελοσπάντων, ο αγαπημένος μου… τριχωτός θα γίνει λιγότερο μυστηριώδης, μιας και ανακοινώθηκε το WOLVERINE: ORIGIN II, οπότε και πιάνουμε την ιστορία από εκεί που την είχαμε αφήσει. Με τους Kieron Gillen και Adam Kubert στη δημιουργική ομάδα! (…)

— Σερί τους πάω τους X-Men μιας και ανακοινώθηκαν τα μύρια όσα. Ενδιαφέρον έχει και το νέο crossover στους X τίτλους. Προκειται για το BATTLE OF THE ATOM που μέσα σε 10 τεύχη φιλοδοξεί να φέρει στο τώρα τους ALL NEW X-MEN. Ω,ρε, χαμός που έχει να γίνει! (…)

— Άλαλη έμεινα. Η IDW ανακοίνωσε το remake του LITTLE NEMO από τους Eric Shanower και Gabriel Rodrigues! Ένα θρυλικό strip από δύο εξαιρετικούς καλλιτέχνες. Υποψιάζομαι ονειρικό αποτέλεσμα. (…)

— Το FIGHT CLUB μου άρεσε ακόμα και αν πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι ανδρική υπόθεση. “Μια ωραία ανδρική υπόθεση” έρχομαι να συμπληρώσω. Έτσι άκουσα με ενδιαφέρον ότι η συνέχεια θα βγει σε comic. Υπάρχουν σκέψεις για το σενάριο, αλλά τίποτε από καλλιτέχνες ακόμα (…)

— Πέρα από την είδηση ότι το GHOST θα γίνει ongoing, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει η Dark Horse ένα υπερηρωικό προφίλ, νομίζω ότι μάλλον περισσότερο με εντυπωσίασε το εξώφυλλό του Rivera για τη σειρά. (…)

rivera ghost

  • FILMS/TV

— Μπουμ! Κρακαμπούμ! ” I want you to remember my hand at your throat. I want you to remember the one man who beat you”. Με αυτή την ανάγνωση έπεσε σα βόμβα η ανακοίνωση της νέας ταινίας του Zack Snyder, το Batman/Superman crossover. Πρωταγωνιστής στο ρόλο του Superman ο Henry Cavill, ενώ ο Nolan θα είναι παραγωγός. (…)

[youtube]http://youtu.be/K-iGPHD1RBE[/youtube]

—Και άλλη βόμβα! Ανακοινώθηκε και η συνέχεια του AVENGERS  και δε θα είναι άλλo από το “Age of Ultron” storyline. Απλά χωρίς τον Hank Pym και αυτό ξύνισε κόσμο ανάμεσά τους και εμένα που μια συμπάθεια στον τύπο την έχω. Αυτή η απουσία δημιουργεί απορία για το origin του Ultron, μιας και είναι δημιουργία του Ant-Man. Μέλλει ειδέσθαι. (…)

— Φανταστικό και απολαυστικό το panel του GUARDIANS OF THE GALAXY, το οποίο μόλις άρχισε να γυρίζεται. Τα props και το concept art, αλλά και η παρουσία των ηθοποιών έδωσαν μια γεύση για την ταινία. Χαρακτηριστική σκηνή όταν η Karen Gillan αποκαλύπτει το ξυρισμένο κεφάλι της για τις ανάγκες του ρόλου της Nebula. (…)

[youtube]http://youtu.be/CpQjcPY7TCY[/youtube]

  • FUN STUFF

Το θέμα των Fun Stuff σε αυτή την ιδιαίτερη έκδοση των νέων από το SAN DIEGO COMIC CON 2013 θα είναι “Brits gone mad” ή αλλιώς “Οι Βρετανοί δεν την παλεύουν στις Αποικίες”

— Ξεκίνησε ήσυχα ήσυχα το panel για το THOR: THE DARK WORLD, όταν πέφτουν τα φώτα και εμφανίζεται ο Tom Hiddleston σα Loki και βάζει τον κόσμο να λέει το όνομά του και τα συναφή! Ο κουκλος… εμ… ο Tom Hiddleston κρατιέται να μην σκάσει στα γέλια.

[youtube]http://youtu.be/toPstPIcGnI[/youtube]

— Στο panel για τη σειρά SHERLOCK, ο Benedict Cumberbatch προσπαθεί να μας εξηγήσει πώς ο χαρακτήρας του επέζησε της πτώσης. Με εξαιρετικά επιστημονικό τρόπο και με μεγάλη επιτυχία.

[youtube]http://youtu.be/UCeEYjmnzl8[/youtube]

— Ο Matt Smith, aka Dr. Who ο νεότερος, αποφασίζει να βολτάρει με την ησυχία του στο SDCC και γι’ αυτό φοράει μια μάσκα Bart Simpson και γυρνοβολάει.

[youtube]http://youtu.be/mU0aD91nGKU[/youtube]

— Και τέλος ο Andrew Garfield φορά τη στολή του Spider-Μan και κάνει καραγκοζιές!

[youtube]http://youtu.be/tWBz5EdhwQU[/youtube]

Αν τώρα καθόλου δε σας αφορά η γνώμη μου αλλά θέλετε σοβαρή και πλήρη δημοσιογραφική κάλυψη του μεγαλύτερου mainstream Comic Con τότε επισκεφτείτε τα Reports μας.

San Diego Comic Con 2013: Report 1

San Diego Comic Con 2013: Report 2

San Diego Comic Con 2013: Report 3

San Diego Comic Con 2013: Report 4

Όσο για εμάς, μην παραλείψετε την άλλη Δευτέρα ένα special καλοκαιρινό Journal!