DEADMAN WONDERLAND

DeadmanWonderlandWriter: Jinsei Kataoka
Artist: Kazuma Kondou
Tokyopop

DEADMAN WONDERLAND. Mία σειρά η οποία ξεκίνησε το 2007 στο περιοδικό SHONEN ACE και μετά από τέσσερα χρόνια μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση υπό τη μορφή anime, για εκείνους που προτιμούν την κινούμενη εικόνα – πρόκειται για μία πολύ ικανοποιητική μεταφορά. Τώρα, η σειρά αυτή φτάνει στο τέλος της, καθώς περιμένουμε το τελευταίο τεύχος τον Αύγουστο.

Η ίδια ξεκινάει με τους δημιουργούς της να μας δείχνουν σκηνές από ίσως τον πιο καταστροφικό σεισμό που έλαβε χώρα στην Ιαπωνία και συνεχίζει μερικά χρόνια αργότερα με έναν από τους επιζήσαντες, τον επικείμενο πρωταγωνιστή μας, Igarashi Ganta, να συζητάει με τους φίλους του σε μία συνηθισμένη μέρα στο σχολείο του. deadman-wonderland-795349Όταν ξαφνικά κάποιος ντυμένος στα κόκκινα (βέβαια, εσείς αυτό δεν το βλέπετε, γιατί είναι ασπρόμαυρο, αλλά υπονοείται) και λερωμένος με αίματα κάνει την εμφάνισή του αιωρούμενος από το παράθυρο του σχολείου.

Μετά από μερικά σπασμένα τζάμια και αναποδογυρισμένα θρανία, ο πρωταγωνιστής μας είναι ξαπλωμένος και αναίσθητος και όλοι γύρω του είναι νεκροί.  Αποκαλώντας τον άνθρωπο The Red Man, ο Ganta ξαναβρίσκεται αναίσθητος και με κατηγορίες πολλαπλής δολοφονίας στις πλάτες του. Ο 14χρονος θα εισέλθει στις πιο γνωστές και μεγάλης ασφαλείας φυλακές, όπου τώρα θα χρειαστεί να παλέψει για να επιβιώσει. Ένας παλιός φίλος, δεκάδες καινούριοι φίλοι και ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Είναι έτοιμος και αρκετά θαρραλέος για να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά;

Αυτό σε κάνουν να αναρωτηθείς οι δημιουργοί του. Ο συγγραφέας Jinsei Kataoka και ο καλλιτέχνης Kazuma Kondou είναι δύο ιδιαίτερα ικανοί δημιουργοί, όπως φαίνεται και στην άλλη τους δουλειά, deadman-wonderland-795353EUREKA SEVEN, μία περιπέτεια στο μακρινό μέλλον. Το ιδιαίτερο στιλ στα σχέδια του Kazuma και η προσοχή και λεπτομέρεια που έχει ταιριάζουν απόλυτα με τη ροή της ιστορίας, η οποία, αν και περιπλέκεται σε ορισμένα σημεία, αναγκάζοντας σε να συγκεντρωθείς ώστε να καταλάβεις το βαθύτερο νόημα που επιθυμούν να περάσουν, παραμένει ενδιαφέρουσα μέχρι το τέλος που έρχεται οσονούπω.

Συνοψίζοντας ειδικότερα για όσους αρέσκονται στο λίγο παραπάνω αίμα και τις sci-fi περιπέτειες, το συστήνω ανεπιφύλακτα και ελπίζω να μην πέσω έξω στις προτιμήσεις σας!